Politica

Andreea Grănişteanu ar putea deveni primul parlamentar PNG de Vâlcea

• Tineri în politica vâlceană (I)

Anamaria Andreea Grănişteanu a intrat în politică în urmă cu doi ani. A ales Partidul Noua Generaţie convinsă de tatăl ei, Traian Grănişteanu, dar şi datorită ideilor generoase promovate de partidul condus de Gigi Becali. Anamaria s-a născut pe data de 26 decembrie 1982 şi a absolvit cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Spiru Haret”. În prezent, urmează masteratul în ştiinţe penale la Sibiu şi Râmnicu Vâlcea şi speră să participe la reformarea clasei politice româneşti.

• Când ai intrat în politică şi ce te-a determinat să urmezi o astfel de carieră?

În ultimii ani, fiind studentă, am devenit interesată de ceea ce se întâmplă şi în politică. Încă din anul trei de facultate am început să urmăresc atent ceea ce prezenta presa scrisă şi, de asemenea, am devenit pasionată de emisiunile TV cu teme politice. Atunci mi-am dat seama că politica este un domeniu care mă atrage, dar şi că în general tinerii nu se implică suficient în acest mediu, deşi normal ar fi să nu stea pe margine şi să privească cum alţii le decid soarta.

 • Ce femeie din politica românească sau internaţională te inspiră?

Cred că Raluca Turcan, fostă lideră PNL, actualmente membru marcant al PLD. E o figură interesantă, este o femeie care ştie să-şi impună punctul de vedere şi, din câte ştiu, nu a fost implicată în scandaluri de niciun fel. 

• Dar dintre bărbaţii din acest mediu, care poate fi considerat un model?

Evident, tata. Este un om care se evidenţiază prin atitudine, seriozitate, inteligenţă, eleganţă şi mult fair-play în lupta politică. 

• Ce hobby-uri ai?

Îmi place să călătoresc, să descopăr lumea şi să schimb ceva în bine dacă pot. De asemenea, îmi plac sportul şi muzica, care dau contur stilului meu de viaţă. Şi politică fac tot din plăcere, pentru oameni. Nu am intrat în politică pentru bani; am un apartament, maşină, iar cu salariul pe care îi câştig pot să spun că mă descurc bine.

• Care ar fi primele trei lucruri pe care le-ai face dacă ai ajunge deputat?

În primul rând, aş căuta să ajut tinerii. Aş milita pentru îmbunătăţirea condiţiilor din internatele pentru elevi şi căminele studenţeşti. Există soluţii pentru mărirea burselor şi îmbunătăţirea sistemului educaţional. Nu aş trece cu vederea nici problemele pensionarilor. În parlament, se pot iniţia proiecte de legi în acest sens, însă, cei care ne reprezintă în acest moment acolo au uitat se pare care ar trebui să le fie menirea. Nici în sănătate situaţia nu este chiar fără ieşire. Banii colectaţi de la contribuabili pentru acest segment nu se întorc însă acolo unde este nevoie pentru eliminarea disfuncţionalităţilor. Sunt multe lucruri pe care aş vrea să le fac, dar probabil că mi-ar trebui toate paginile ziarului vostru pentru a vi le spune.

• Nu ţi-e teamă că seniorii din partid vor deprinde o oarecare invidie sau antipatie faţă de tine datorită locului (I) pe care am înţeles că îl vei primi în lista PNG Vâlcea pentru Camera Deputaţilor?

Sunt convinsă că cei care au ales PNG-CD au venit în acest partid tocmai pentru că gândesc altfel. Ştiu că în PSD, PNL, PD, dar şi la alte partide, se încearcă o izolare a tinerilor cu potenţial, deşi în faţă şi unii, şi alţii, recită o altă poezie. La PNG-CD, nu avem astfel de situaţii! Aici lucrurile stau altfel şi invit toţi tinerii care vor să schimbe ceva în România să vină alături de noi. Sunt convinsă că a venit şi timpul nostru! Oricum, cred că e vremea ca şi subiectul privind introducerea votului uninominal să fie luat în serios. Votul uninominal va rezolva multe probleme, inclusiv cea vizată în întrebarea ta. 

• Numele Rovana Plumb îţi spune ceva?

Nu prea mult, dar ştiu că este deputat PSD de Vâlcea.

• Care e mentorul tău în politică?

Evident, Traian Grănişteanu, liderul organizaţiei din judeţul nostru a PNG-CD. E un om de la care toţi avem ce să învăţăm.

• Eşti mulţumită de realizările pe care le-ai obţinut până în prezent pe plan profesional şi personal?

Bineînţeles. Anul acesta împlinesc 25 de ani şi sunt mulţumită de ceea ce am realizat până în acest moment. După cum îţi spuneam, urmez două programe de masterat şi am posibilitatea de a aprofunda latura practică a meseriei mele de jurist la Societatea Comercială TADEC.

• În anumite medii, se discută pe marginea faptului că ai divorţat? Care au fost motivele?

Informaţia este corectă. Motivele au fost de natură personală.

• Ce părere ai referitor la modul în care tinerii vâlceni de la celelalte partide fac politică?

Poate că nu sunt… nu suntem… perfecţi, dar intrarea cât mai multor tineri în politică nu poate fi decât binevenită. Asta nu au înţeles mulţi dintre cei care se bat cu pumnii în piept că vor reforma clasei politice: reforma clasei politice se face cu tineri. Iar cu cât sunt mai mulţi tineri în politică cu atât este mai bine pentru toţi tinerii!  

• Ce îţi doreşti cel mai mult să ajungi şi să obţii în viaţă?

Îmi doresc să ajung o femeie politică de succes, cu o carieră bogată, recunoscută, şi o familie solidă. Îmi doresc să capăt experienţa necesară pentru a ajuta oamenii şi să particip la reformarea clasei politice, care mai mult decât oricând are nevoie de o schimbare, nu doar de atitudine, ci şi de conţinut. 

• Ce mesaj ai vrea să le transmiţi tinerilor vâlceni?

Să aibă încredere în Partidul Noua Generaţie – Creştin Democrat, să vină alături de noi şi să ne susţină. Să nu mai stea şi să privească la televizor cum alţii iau decizii în numele lor, în loc să o facă chiar ei. Stă în puterea lor să participe la schimbe!
Romulus Dumitru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button