Politica

„PNL vrea să ne schimbe toţi directorii”

• Liberalii vâlceni, ameninţaţi cu tribunalul de către democraţi
• interviu cu Samoil Vâlcu, consilier judeţean şi vicepreşedinte al PD Vâlcea

Este consilier judeţean, vicepreşedinte al PD Vâlcea, lider al organizaţiei PD Călimăneşti şi preşedinte al Colegiului Farmaciştilor. Este considerat unul dintre cei mai importanţi democraţi vâlceni. În ultima vreme a ieşit tot mai des în faţă, exprimând declaraţii ferme vizavi de cele mai importante evenimente care au frământat viaţa politică. Şi în interviul de mai jos, Samoil Vâlcu spune lucrurilor pe nume: dacă PNL va încerca să schimbe directorii democraţi de instituţie, replica va fi pe măsură.

• Puţină lume ştie că sunteţi şi preşedinte al organizaţiei PD Călimăneşti. Ce ne puteţi spune despre această organizaţie?

De doi ani sunt preşedinte al acestei organizaţii. Avem peste 300 membri activi şi pot spune că este una dintre organizaţiile puternice din judeţ. Am avut cel puţin 5 consilieri locali tot timpul iar în acest moment avem şi un viceprimar. În 2004 am avut multe voturi pentru Consiliul Judeţean, dar degeaba, pentru că s-au format alte majorităţi în acel moment. Călimăneştiul este o zonă pedistă, creată datorită oamenilor. De exemplu, tot în 2004, la două secţii din Călimăneşti, Traian Băsescu a câştigat din primul tur iar în turul II, la toate. Călimăneştenii sunt majoritari pro Băsescu.

• În ultimul timp se vorbeşte despre formarea unei alte majorităţi la nivel naţional, în vederea constituirii unui nou guvern. Cum credeţi că vor evolua lucrurile din acest punct de vedere?

Deocamdată avem colaborări punctuale cu PNL, la nivelul Consiliului Judeţean. Dacă ei vor dori să schimbe configuraţia din 2004 la nivelul judeţului, atunci lucrurile vor lua o altă întorsătură. Dacă nu vor schimba nimic din ceea ce am stabilit în 2004 şi în 2005, vom avea o colaborare bună, ca şi până acum. Dacă una vor fi declaraţiile şi alta faptele, vor fi făcute publice toate faptele lor. Aşa cum au declarat, nu vor schimba niciun om din deconcentrate. Nu au de ce să ne schimbe directorii, pentru că votul din 2004 nu a fost pentru PNL, ci pentru Alianţa D.A. Dacă ei doresc directori PNL la deconcentratele conduse acum de oameni ai Partidului Democrat, vom ajunge la alegeri anticipate. Deocamdată, Alianţa funcţionează la Vâlcea, pentru că la nivelul judeţului sunt mai mult probleme tehnice decât politice.

• Mai funcţionează Alianţa la nivelul consiliilor locale?

Sunt puţine lucruri la localităţi, legate de votul politic. În general, ne-am concentrat pe un vot pozitiv, chiar dacă în unele localităţi primarii sunt pesedişti. În consiliile locale am fost împotrivă atunci când, de exemplu, la Călimăneşti, s-a propus creşterea preţului la apă. Nu am putut fi de acord cu propunerea Executivului Primăriei Călimăneşti, însă cealaltă majoritate a votat împotrivă. Nu puteam fi de acord cu mărirea nejustificată a preţului la apă.

• Aveţi informaţii că liberalii ar încerca să schimbe directorii democraţi?

Avem informaţii că liberalii vor să schimbe toţi directorii noştri. Ei au negat mereu cu vehemenţă acest lucru. Toate posturile deţinute de PD sunt dorite de ei, numai că oamenii noştri preferă să plece în opoziţie decât să facă nu ştiu ce compromisuri. Unde sunt funcţionari publici, ajunşi pe funcţii prin concurs, riposta va fi pe măsură. Se vor trezi cu foarte multe procese în instanţă.

• Ce veţi face dacă PNL începe de mâine să schimbe directorii?

Reţin declaraţia domnului Frâncu: e o prostie să facem acest lucru. Ce să facem… Ieşim în conferinţă de presă şi spunem acest lucru. Dacă îi vor schimba nejustificat, instanţa va decide.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button