Administratie

RAJDP se transformă, dar nu se privatizează

… cel puţin până în iunie 2008

Conservatorul Dumitru Buşe, preşedintele CJ Vâlcea, nu renunţă la ideea transformării Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri în societate comercială. Ba din contră, de ceva vreme liderul PC a reuşit să-i convingă şi pe social-democraţi de necesitatea acestei măsuri. Până şi Constantin Pârvu sau deputatul PNL Emilian Frâncu şi-au dat acordul pentru transformarea RAJDP în societate în viitorul imediat apropiat, condiţia asupra căreia toate formaţiunile politice au căzut de acord fiind aceea ca, până la finele acestui mandat, adică până în iunie 2008, structura nou înfiinţată să nu fie privatizată.

Cu toate acestea, în cadrul unui interviu, social-democratul Constantin Pârvu, consilier judeţean şi lider CNSLR „Frăţia”, şi-a exprimat convingerea că, în prezent, Regia „este pe mâini bune cu Vălimăreanu director”. Totuşi, liderul sindical nu s-a ferit să-şi arate temerile generate de „trădarea” lui Cremarenco, care la orice licitaţie va participa din partea concernului Strabag va ştii exact punctele sensibile ale RAJDP „pentru că vine din interiorul nostru”. Pe de altă parte, Dumitru Buşe doreşte ca Regia de Drumuri şi Poduri să-şi lărgească sfera de activitate. „În cel mai scurt timp, RAJDP trebuie să fie în stare să participe şi la licitaţii pentru realizarea reţelelor de canalizare sau apă, deoarece acest gen de lucrări nu diferă prea mult de drumurile pe care le face în prezent această unitate. Cine face drumuri bune trebuie să poată face şi canalizări sau reţele de apă. Nu cred că cer imposibilul. Nu trebuie să uităm că nu va mai dura mult şi competiţia pentru drumuri va fi acerbă. Strabag-ul deschide la Vâlcea o sucursală. Mai vine şi ACCF-ul la Budeşti. Din aceste motive mă gândesc – la transformarea RAJDP, deci nu la vânzare sau privatizare… Consiliul de Administraţie de la Regia de Drumuri şi Poduri are un time-out până săptămâna de după referendum, când va trebui să se aplece atent asupra indicatorilor tehnico-economici pe anul 2007, asupra nivelului profitului”, anunţa Dumitru Buşe.

Dacă vechea conducere a regiei nu a făcut descărcare de gestiune
Pârvu vrea să sesizeze Curtea de Conturi cu privire la RAJDP

Consilierul judeţean PSD, Constantin Pârvu crede că partidul pe care-l reprezintă va ajunge în scurt timp la 30% în preferinţele electoratului. În opinia sa, referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu a adus numai servicii PSD, partid care practic a condus ostilităţile în acest sens. „PSD a câştigat oricum din acest referendum pentru că iată, a ajuns de la 20 la 26% iar în maxim două-trei luni va ajunge la 30%. PSD a avut numai de câştigat. În rest, prioritatea lui Băsescu şi Tăriceanu ar trebui să fie canicula şi nu să se termine unul pe altul. Trebuie să grăbească irigaţiile, să salveze ce mai pot din recoltă”, spune Constantin Pârvu. Acesta consideră că la Vâlcea nu se poate vorbi despre nici un fel de alianţă între PNL şi PSD. „PSD este partid de opoziţie şi nu are nici un fel de acord cu PNL, nici scris, nici verbal. PSD este deschis colaborării cu PNL pentru buna funcţionare a Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local”, mai spune Pârvu. În calitatea sa de consilier judeţean, Constantin Pârvu a cerut, cu ocazia şedinţei de CJ în care a fost ales noul director al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, în persoana liberalului Nicolae Vălimăreanu, ca vechea conducere a regiei, în speţă peremistul Otto Cremarenco, să facă descărcare de gestiune. „O să întreb în viitoarea şedinţă de CJ dacă s-a făcut predarea de gestiune la RAJDP. Dacă nu au făcut-o aşa cum prevede legea, anunţăm Curtea de Conturi”, ne-a declarat Constantin Pârvu.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button