Administratie

Dumitru Persu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean?

• Liberalul Cristi Buican are concurenţă serioasă

Pierderea de către peremistul Nicolae Pătru a procesului cu Prefectura Vâlcea a lăsat vacant fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Cel mai probabil, alegerea înlocuitorului lui Pătru se va face cu ocazia viitoarei şedinţe de Consiliu Judeţean, care va avea loc la sfârşitul acestei luni la Horezu. Nu este exclus însă ca special pentru alegerea noului vicepreşedinte să fie organizată o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean. Până în acest moment se ştie cu siguranţă faptul că cele mai mari şanse pentru a ocupa această funcţie le are consilierul judeţean PNL, Cristi Buican.

De asemenea, Nicolae Pătru este decis să-şi vândă scump pielea şi să candideze din partea PRM pentru acest post. Singurele necunoscute sunt cele privitoare la candidaţii PD şi PSD. Până în acest moment, niciunul dintre cele două partide nu şi-au anunţat intenţia de a propune candidaţi pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Totuşi, ceva semnale sunt şi în acest sens, chiar dacă nu au fost deocamdată confirmate de coonducerile celor două formaţiuni politice. Interesant de văzut va fi şi modul în care vor fi direcţionate voturile consilierilor judeţeni. În cazul în care vom avea de-a face cu trei candidaţi, ai PNL, PRM şi PSD, rămâne de văzut încotro se vor duce voturile democraţilor. Cele mai mari şanse le are Buican, care se bazează atât pe sprjinul propriului partid, cât şi pe al şefului CJ, conservatorul Dumitru Buşe. Aşadar, bătălia cea mare se va da pe voturile democraţilor.
Unul dintre pesediştii care sunt convinşi că PSD va avea candidat pentru cel de-al doilea post de vicepreşedinte al CJ, este consilierul judeţean pesedist, Constantin Pârvu, totodată lider al CNSLR Frăţia, filiala Vâlcea. Acesta este convins că PSD va merge cu un candidat propriu.

„La ora asta, PSD nu va susţine candidatul PNL, nu mai există nici o negociere. Să nu uităm că şi Nicolae Pătru va lupta pentru postul său. Din punctul meu de vedere, un candidat cu şanse reale pentru PSD ar fi Dumitru Persu. Este un bun profesionist în administraţie publică, un bun specialist, un om care va fi de un real folos iar judeţul va câştiga în următorul an până la alegerile locale, având în vedere priorităţile care ne aşteaptă în următoarea perioadă. Chiar dacă eu şi domnul Persu avem la un moment dat păreri diferite în anumite probleme, nu înseamnă că nu sunt de partea specialistului Persu. La ora actuală, judeţul Vâlce are nevoie ca de aer de capacitatea unui vicepreşedinte ca Persu. Dacă nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat şi găsit pentru Vâlcea specialistul Persu”, ne-a declarat Constantin Pârvu.

Întrebat dacă ştie ceva despre posibila sa nominalizare în privinţa candidaturii pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Dumitru Persu ne-a declarat: „Nu s-a hotărât nimic. Dacă mi se va propune, probabil că voi accepta. În ceea ce priveşte susţinerea lui Cristi Buican, încă nu am hotărât nimic. În ceea ce mă priveşte, eu voi candida pentru preşedinte sau vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în 2008”. La rândul său, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea ne-a spus că deocamdată nu s-a hotărât încă nimic în ceea ce priveşte o posibilă candidatură pentru postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button