Politica

„Traian Băsescu este singurul om care ne poate garanta libertatea”

• a spus primarul Mircia Gutău la mitingul de la Casa Ştiinţei

Subţire rău mitingul pro Băsescu de la Râmnicu Vâlcea de vineri seara. Nu i-am numărat pe râmnicenii veniţi la Casa Ştiinţei pentru a milita împotriva demiterii preşedintelui, însă nu cred că s-a stresat lumea aşa de tare să lase telenovelele în stand by pentru a sta în soare şi a ţipa „322, ce-aţi avut cu noi?”. Una peste alta, nu ştiu dacă s-au strâns mai mult de 3.000 de oameni în Ostroveni, la invitaţia PD şi PLD. După ce au participat la inaugurarea pasajului Dacia, pediştii şi pelediştii au luat-o la pas către Casa Ştiinţei, acolo unde erau programate un miting pro Băsescu şi un concert de muzică populară şi uşoară.

Alături de democraţii şi pelediştii vâlceni, au onorat invitaţia Cezar Preda, Valeriu Stoica, Cristi Boureanu, Mircea Cinteză şi ziaristul Traian Ungureanu. Rând pe rând, eu luat cuvântul în faţa râmnicenilor, încercând să-i convingă pe aceştia să spună NU pe 19 mai, la referendum. Oricât am încercat, nu am găsit nimic interesant în toate aceste discursuri. Nu acelaşi lucru îl pot spune despre cele câteva cuvinte adresate de către primarul Mircia Gutău. În finalul scurtului său discurs adresat cetăţenilor, Mircia Gutău a spus următoarele cuvinte, care au fost interpretate de mulţime aşa cum trebuia: „Traian Băsescu este singurul om care ne poate garanta libertatea”.
Mircia Gutău s-a implicat total în campania electorală privind referendumul din 19 mai. Mii de râmniceni au găsit în cutiile poştale cărţi poştale care îndemnau la susţinerea preşedintelui Traian Băsescu, semnate de primarul Râmnicului. De asemenea, inaugurarea pasajului Dacia în aceeaşi zi cu mitingul a fost un semnal clar că primarul a încercat să profite de pe urma cuplării celor două evenimente, ambele având un pronunţat caracter electoral.
Mitingul a fost urmat de un concert de muzică populară şi uşoară, care s-a încheiat în jurul orelor 22:30. Au cântat Maria Ciobanu, Laura Lavric, formaţia Romania, Cream şi Nicola.  O.H.  

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button