Editorial Politic

Campanie electorală a la Nicolae

Am purtat recent o discuţie cu Ion Nicolae şi credeam că a înţeles ceva din ea. Pentru cine nu a auzit de Nicolae, trebuie să spun faptul că acesta este liberal, candidat la primărie în 2008, şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. Ei bine, Nicolae nu a înţeles nimic din ce i-am spus. Pentru că venise vorba de modul în care a înţeles domnia sa să-şi facă nişte campanie electorală în urmă cu câteva luni de zile, în sediul Poliţiei Rutiere Râmnicu Vâlcea, l-am sfătuit să fie mai atent pe viitor la confuziile pe care le face atunci când se lansează în tot felul de acţiuni la limita legii, a politicii şi administraţiei.

De asemenea, printre altele, l-am sfătuit, dacă tot o face, să ofere pachete mai puţine, dar mai de calitate. Când am spus acest lucru m-am referit la sucurile şi dulciurile de o calitate cel puţin îndoielnică oferite electoratului. În fine. Faptul că Ion Nicolae n-a priceput nimic a fost dovedit şi de ultima sa trăznaie, produsă zilele trecute. Deşi ştia foarte bine că se află la locul de muncă, într-o instituţie publică în care politica este interzisă cu desăvârşire, Ion Nicolae s-a gândit că n-ar fi rău dacă s-ar apuca să-şi facă un pic de campanie electorală în incinta Inspectoratului în Construcţii Vâlcea. Ei bine, omul s-a apucat să explice presei că principalul său obiectiv pentru perioada cât va sta primar al Râmnicului, este acela să scoată calea ferată din oraş.

Mai mult decât atât, Nicolae a spus că vrea să construiască o arteră feroviară subterană, cu tot felul de tuneluri şi alte asemenea minunăţii tehnico-ştiinţifico-fantastice, exact pe actualul traseu al căii ferate, în lungime totală de peste 6 kilometri. Lăsând la o parte faptul că proiectul său este considerat de foarte mulţi specialişti ca fiind unul utopic, pentru mine rămâne un mister modul în care Ion Nicolae înţelege să-şi susţină conferinţele de presă la locul de muncă, pe subiecte pur electorale.
Aşa cum mă aşteptam, domniei sale nu i s-a părut de nici o culoare că ar fi comis vreo gafă discutând despre acest proiect cu ocazia unei conferinţe de presă care s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Câteodată stau şi mă întreb dacă Ion Nicolae face tot felul de gafe fără să vrea sau în modul cel mai intenţionat cu putinţă. Dacă ar fi să mă iau după explicaţiile sale, ar însemna să cred că omul pur şi simplu nu ştie când e cazul şi când nu să-şi facă imagine pentru primărie. Cunoscându-l însă de câţiva ani buni de zile, mă îndoiesc de faptul că domnia sa face toate gafele pe care le face, din prostie. Ceea ce ştiu sigur e că şi domnul Nicolae, la fel ca oricare cetăţean al acestei ţări, trebuie să respecte legile în vigoare.

Nu ştiu cât de mult îl vor costa pe Ion Nicolae greşelile pe care le face în această perioadă, însă este cert că domnia sa nesocoteşte ori de câte ori are ocazia regulile jocului democratic. În plus, pentru orice observator al vieţii politice locale sare în ochi o anumită incosecvenţă al acestei campanii electorale premature a candidatului liberal. După ce l-a atacat dur pe primarul Mircia Gutău în perioada cât acesta a fost la închisoare, Ion Nicolae s-a potolit brusc, invocând o aşa-zisă înţelegere între şeful său, Emilian Frâncu şi primarul Râmnicului. De-abia îşi câştigase o parte din electoratul anti-Gutău, şi aşa destul de subţire, că a şi cedat. Rămâne de văzut cum se vor repercuta toate aceste atitudini asupra imaginii lui Ion Nicolae şi ce va mai rămâne din şansele sale de a ajunge vreodată primar.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button