Liga I

„Cutremur” la Steaua

Scapă de brazilieni

Gigi Becali a anunţat că portarul brazilian Andrey Nazario e împrumutat şi va părăsi Steaua la sfârşitul sezonului. Pe lista neagră mai sunt Saban şi Stancu. Andrey părăseşte astfel Liga I după numai 6 luni! „Andrey e doar împrumutat şi, la vară, n-o să plătesc pentru transferul lui, aşa că va pleca! Saban şi Stancu or să plece şi ei. I-am zis lui Oli: «Dacă tu preferi să joci cu Nicoliţă fundaş dreapta, înseamnă că nu te bazezi pe cei doi, aşa că n-avem nevoie de ei»”, declară Becali. Patronul Stelei s-a referit şi la alţi jucători transferaţi în Ghencea de Mihai Stoica:

„Mi-a explicat Olăroiu că pe Elton poate să-l folosească doar dacă echipa conduce cu 3-0, să facă spectacol. Oli mi-a zis că acum avem meciuri de luptă, e nevoie de alt gen de jucători, nu de Elton. Thereau va rămîne, pentru că e un fotbalist bun”.

Un milion de dolari pentru un succes la Urziceni

În etapa următoare a Ligii I, Steaua va juca la Urziceni, meci programat sâmbătă după-amiază. Ca şi precedentele două jocuri ale campioanei, cu CFR Cluj şi Oţelul, şi cel cu trupa lui Dan Petrescu pare să ridice deja semne de întrebare. Gigi Becali a insinuat că Steaua va avea parte de un meci uşor. Astfel, Becali afirmă că tactica pe care o va adopta Dan Petrescu în meciul de sâmbătă va permite Stelei să bată la Urziceni. „Sper ca Dan Petrescu să o lase mai moale sâmbătă. Oricum, îl ştiu, e băiat bun şi va face el o echipă strâmbă, o tactică greşită care să ne permită nouă să marcăm cel puţin un gol”, a declarat Becali, a cărui afirmaţie a fost auzită în direct de Dan Petrescu, care se afla în studioul emisiunii. „Sper că a fost o glumă ce a spus pentru că nici nu se va pune problema să jucăm altfel decât serios”.
Cum doar victoria îl satisface, Gigi Becali e dispus să şi plătească pentru ca Steaua să câştige etapa viitoare, la Urziceni: „Dacă aş şti sigur că batem, aş da şi un milion de dolari! E ultimul meci greu pe care-l mai avem până la final. Dar mă tem de lege să fac asta. Să cumpăr meciul n-ar fi tot una cu a fura, pentru că eu nu dau bani la arbitri, asta nu fac niciodată! Să presupunem că am cumpărat un meci acum. Nu m-ar mustra conştiinţa, pentru că ar însemna doar să-mi iau înapoi ceea ce mi-au furat alţii!”.
Replica din partea lui Dan Petrescu, antrenorul echipei din Urziceni, fost jucător la Steaua, nu a întârziat să apară: „Cine mă cunoaşte ştie că nu voi face nimic necurat pentru nimic în lume. Totuşi, sunt într-o situaţie ingrată. Dacă voi pierde în faţa Stelei, toată lumea va zice că a fost blat”. „Nu o vom lăsa mai moale cu Steaua. Dan Petrescu este un antrenor profesionist, iar noi vom încerca să ne continuăm recordul de invincibilitate”, întăreşte Bogdan Stancu, atacantul care-a „explodat” în această primăvară la Urziceni

Trei gălăţeni în Ghencea

Marius Stan a negociat luni, în biroul lui Gigi Becali, transferurile lui Vâtcă, Szekely şi Paraschiv, dar şi oferta pe care a primit-o de a deveni preşedintele Stelei. La o jumătate de zi distanţă de terminarea partidei Steaua – Oţelul, scor 3-0, preşedintele gălăţenilor, Marius Stan, i-a făcut o vizită lui Gigi Becali. Însoţit de impresarul Ionel Codoban, Stan şi-a parcat maşina pe Aleea Alexandru, după care a urcat la Becali. Cei doi au discutat pe marginea transferurilor lui Vâtcă (25 de ani), Szekely (24 de ani) şi Gabriel Paraschiv (29 de ani), jucători doriţi de Gigi Becali. Tratativele au durat aproximativ 90 de minute şi, în mare, părţile s-au înţeles, suma minimă urmând să fie de 1,5 milioane de euro. „Am tratat pentru fiecare jucător în parte şi negocierile nu vor fi uşoare pentru că cei 3 sînt jucători valoroşi şi nu vom renunţa uşor la ei. Ne-am întâlnit ca să discutăm ce am spus şi înainte de meci, că îi vreau cu orice preţ pe cei 3 la Steaua. Urmează să ne mai vedem să batem palma”, a spus Becali la puţine minute după ce Stan a părăsit biroul său. Şi oficialul Oţelului a confirmat tratativele de ieri. „Sumele cerute de noi nu sunt chiar pe placul Stelei, dar nu e nici o grabă, vom negocia în continuare”, a declarat Marius Stan.
Altfel, preşedintele Oţelului, Marius Stan, are şi o altă versiune în privinţa transferurilor celor 3. „Poate că a fost doar tactica lui Gigi Becali înainte de meciul Stelei cu noi. A zis aşa, ca să afle jucătorii, iar acum vine şi oferă câte 200.000 pentru fiecare, ştiind că noi nu putem accepta doar atât, şi atunci afacerea cade, el rămâne cu victoria direct şi e bine pentru el", a spus Stan.

Tot de la Dunăre vine şi preşedintele?

Surpriza întrevederii a constituit-o însă oferta pe care Becali i-a făcut-o la final chiar şefului gălăţean. „Vino şi tu la Steaua! Eşti un conducător pe care îl apreciez şi mă pot baza pe tine”, i-ar fi zis ieri Becali. Răspunsul lui Stan a lăsat uşa deschisă: „Vom negocia în continuare”.
După plecarea lui MM Stoica, scaunul lui Olăroiu pare mai stabil ca niciodată. Tocmai pentru a-şi consolida şi mai mult poziţia, antrenorul caută să-l convingă pe Becali să-i accepte oamenii. Primul nume pe lista lui ar fi Gino Iorgulescu, cu care a lucrat la FC Naţional, dar şi Gabi Popescu sau Marcel Popescu. Gigi Becali nu are însă opţiuni foarte clare în acest moment, în afara unui singur nume: Valeriu Argăseală. Pe acesta l-a numit deja preşedinte al Consiliului de Administraţie şi vede în el un om de bază. Totuşi, şi-ar mai dori în plus şi un alt conducător asemănător lui MM, oferta de ieri făcută lui Marius Stan nefiind întâmplătoare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button