Politica

Frâncu a avut gura aurită

Vineri seara, sâmbătă, duminică şi luni, deputatul Emilian Frâncu, preşedintele PNL Vâlcea, era pe două televiziuni: pe Etalon, prevestea faptul că Nicolae Pătru, vicepreşedintele CJ, va pierde procesul, iar în aproximativ o săptămână va fi înlocuit din funcţie; pe Vâlcea 1, se lăuda, fireşte, cu faptul că sprijinul pe care l-a oferit primarilor pentru atragerea unor fonduri pe Ordonanţa 7 a dat roade.

Avalanşă de fonduri pe Ordonanţa 7

Dar să începem cu sfârşitul. Veştile bune date de Emilian Frâncu la TV „Vâlcea 1” sunau cam aşa: „Foarte multe comune vâlcene au fost prinse în prima tranşă de finanţare pe Ordonanţa 7 (joi, 3 mai, este ultima zi în care se mai pot depune autorizaţiile de construcţie pentru proiecte, deci le recomand primarilor să meargă personal să rezolve această chestiune). Prima tranşă de finanţare va fi făcută în jurul datei de 15 mai, iar a doua – la sfârşitul lunii august. Deci, şi cei din tranşa a doua vor primi bani anul acesta. Se va finanţa 15 la sută din valoarea proiectelor, iar pe măsură ce acestea înaintează, va veni şi diferenţa. Comunele deja prinse sunt: Bărbăteşti, Brezoi, Budeşti, Dăeşti, Fârtăţeşti, Livezi şi, cu cel mai bun proiect, Malaia. Aici, ca şi la Voineasa, este vorba de un proiect pentru canalizare. Urmează, tot în prima tranşă de finanţare: Nicolae Bălcescu, Orleşti, Prundeni, Racoviţa, Ştefăneşti, Şuşani, Titeşti, Vlădeşti, Scundu, Perişani şi Popeşti. La prima finanţare, prin hotărâre de guvern, mai au şanse, dar nu depuseseră toate documentele necesare: Alunu, Berislăveşti, Cîineni, Costeşti, Galicea, Goleşti, Suteşti, Tetoiu, Voineasa, Creţeni şi Lăpuşata, ultimele două fiind cu semnul întrebării. Am mai depus, la Ministerul Transporturilor, 3 proiecte ale unor primării care înregistrau întârzieri la primirea finanţării pentru reabilitarea drumurilor afectate de calamităţi. Este vorba de Runcu, Ioneşti şi Şirineasa”.

Pătru a pierdut funcţia de vicepreşedinte CJ

Audienţa cea mai mare a făcut-o, însă, pe TV Etalon, anunţul potrivit căruia Nicolae Pătru îşi va lua săptămâna aceasta adio de la Consiliul Judeţean. Emilian Frâncu prevestea încă de vineri faptul că 30 aprilie este termenul final pentru pronunţare în procesul vicepreşedintelui Nicolae Pătru, iar decizia nu putea fi decât „guilty”. „S-au terminat toate artificiile menite să prelungească procesul respectiv. Săptămâna aceasta, vă promit că vom avea un alt vicepreşedinte de Consiliu Judeţean în locul domnului Pătru. Spre deosebire de domnul Pătru, Ion Cîlea a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie strămutarea procesului la Craiova şi avea o hotărâre favorabilă. În plus, termenul pentru pronunţare este puţin mai încolo. Bineînţeles, în mare, este aceeaşi situaţie. Amândoi au primit indemnizaţii de la ATOP şi CEDRA, iar situaţia de incompatibilitate este clară”, a declarat Frâncu. Liderul liberal a avut gura aurită pentru că, luni, toate previziunile sale s-au adeverit. Instanţa i-a dat o lovitură grea liderului PRM, care a aflat de pierderea procesului în timpul şedinţei Consiliului Judeţean. Funcţia de vicepreşedinte CJ va fi ales cel mai probabil liberalul Cristi Buican.  

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button