Diverse

Tricolorele au spulberat tot ce le-a stat în cale la turneul de la Buzău

Aşa cum era de aşteptat, naţionala de handbal feminin a ţării noastre a făcut legea la turneul amical de la Buzău, desfăşurat între 4 şi 6 aprilie. Tricolorele n-au avut nici un fel de complex în faţa Turciei (de care-au dispus cu 42-22) şi Poloniei (45-19), cel mai greu meci fiind cel cu Macedonia, pe care România a depăşit-o doar cu 31-24. „A fost un turneu foarte bun pentru actualul stagiu în care ne aflăm. Pe deasupra a fost util şi pentru jucătoarele de la Oltchim, care-au beneficiat de o pregătire excelentă, în cele mai bune condiţii de masă, cazare, medicamentaţie şi recuperare.  Au fost numeroase momente în care-au jucat doar handbalistele de la Oltchim şi s-a văzut cât se poate de clar că se înţeleg perfect pe teren, că ştiu bine ce au de făcut, că s-au creat nişte relaţii foarte bune de joc”, a spus Gheorghe Tadici după turneul de la Buzău.

Amicalele cu Danemarca au picat

* tricolorele pregătesc o „dublă” de pregătire cu Germania sau Belarus

Deşi sezonul competiţional în campionatul intern încă nu s-a încheiat, iar Oltchim Rm. Vâlcea mai este angrenată în continuare şi-n Cupa Cupelor, selecţionerul Gheorghe Tadici se gândeşte şi la „dubla” pe care România o va susţine în iunie împotriva naţionalei Suediei, în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din Franţa 2007. Astfel, până la întâlnirea oficială cu scandinavele, „tricolorele” ar dori să mai joace încă două partide amicale. S-a avut în vedere o „dublă” cu reprezentativa Danemarcei, dar nordicii au refuzat oferta de a veni în România şi au propus să joace doar pe teren propriu. În aceste condiţii, Tadici şi oficialii români s-au reorientat spre o altă selecţionată. Se poartă discuţii în acest sens cu naţionalele Germaniei şi Belarusului, cele două naţionale fiind dispuse să vină în România.

La Buzău, Ploieşti sau… Chiajna

Încă nu se ştie precis unde se vor desfăşura meciurile cu Germania sau Belarus. În vizorul federaţiei se află trei localităţi: Buzău, Ploieşti sau… Chiajna. „Am avut parte de o organizare de excepţie la Buzău, aşa că această localitate este pe drept cuvânt luată în calcul pentru găzduirea viitoarelor meciuri amicale. Dacă nu se va juca acolo, atunci mai există şi varianta Ploieşti. Însă şi… Chiajna. Înainte de turneul de la Buzău ne-am pregătit vreo cinci zile într-o sală de sport din Chiajna, o sală modernă din toate punctele de vedere, are o capacitate de vreo 500-600 de locuri, dar cred că e unică în România, prin facilităţile pe care le oferă. În Chiajna există şi un primar dispus de a fi alături de sport şi de performanţă”, a explicat selecţionerul Gheorghe Tadici.
 
Barajul cu Suedia bate la uşă

După amicalele preconizate, următoarea reîntâlnire cu vicecampioanele mondiale se va petrece în iunie, la barajul cu Suedia. Vâlcenii au un motiv în plus de bucurie: pentru a nu mai repeta greşeala de anul trecut, când Dinu, Luca şi compania au fost lăsate pe „mâini moarte” în Capitală, meciul din România se va juca în Sala „Traian”. Era şi normal să fie aşa, atâta timp cât 90 la sută din jucătoarele de la această echipă naţională provin de la Oltchim, exceptându-le pe braşoveanca Cristina Neagu (care totuşi nu se ştie dacă va fi selecţionată până la urmă în lotul pentru acea „dublă” de baraj cu Suedia) şi pe jucătoarele „straniere”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button