Diverse

Pintilie, presedinte pentru patru ani la AJF

Pintilie, preşedinte pentru patru ani la AJF

 

AJF Vâlcea are de sâmbătă, 2 decembrie, un preşedinte cu acte în regulă, ales în unanimitate de către delegaţii prezenţi la Adunarea Generală Extraordinară care s-a desfăşurat la Sala „Traian. S-a terminat aşadar cu starea de interimat, care-a apărut după demisia din funcţia de preşedinte a lui Mihai Persu. Aşa cum era de aşteptat, a fost o şedinţă cu suspans, ce-i drept nu atât de mare pe cât se preconiza iniţial.

Alegerile au beneficiat de atenţia specială a unor invitaţi de seamă. Astfel, din partea FRF a fost prezent Patriţiu Abrudan, vicepreşedinte al forului condus de Mircea Sandu, responsabil direct al activităţii AJF-urilor din ţară. Au mai acceptat invitaţia venită din partea AJF Vâlcea, consilierul judeţean, Constantin Pârvu, de la CNSLR Frăţia, ca şi şeful AJF Dolj, Nicu Neagoe.

După ce s-a făcut apelul nominal, unde s-a evidenţiat faptul că s-a întrunit cvorumul necesar pentru alegerea preşedintelui AJF, Viorel Neacşu, cel ce-a îndeplinit funcţia de şef după demisia lui Mihai Persu, i-a dat cuvântul lui Patriţiu Abrudan, care-a condus şedinţa în continuare.

 

Cvorumul s-a îndeplinit cu brio

 

La Adunarea Generală din 2 decembrie au avut drept de vot 88 de delegaţi de echipe, din care au fost prezenţi în sală un număr de 82, o cifră impresionantă. Astfel a rezultat un procentaj de peste 90 la sută, dar nu mai mare decât a fost la realegerea lui Costică-Vâlcea în decembrie 2005. Atunci, doar o singură echipă nu a confirmat participarea. La polul opus, adică lipsa acută de delegaţi, stă desigur Adunarea Generală din august 2006. Atunci, Mihai Persu dădea telefoane peste telefoane pentru a păstra în sală un număr suficient de delegaţi care să-i asigure şansa de a propune spre vot măsurile sale radicale de îmbunătăţire a activităţii AJF Vâlcea.

 

Abrudan a cerut acceptarea candidaturii lui Lovin

 

Încă de la început, Patriţiu Abrudan, făcând referire la articolul 36 din Statutul şi Regulamentul AJF, le-a amintit delegaţilor că Adunarea Generală are dreptul să ia hotărâri peste orice decizie luată în prealabil de Biroul Executiv. „Astfel, Adunarea Generală poate aduce în discuţie şi candidatura lui Dumitru Lovin, despre care am aflat că a fost respinsă de Biroul Executiv. Conform statutului AJF, prin votul dumneavoastră, puteţi aproba şi candidatura lui Lovin, despre care am aflat că are deja o hârtie din partea FRF în care se specifică faptul că funcţiile de preşedinte deţinute de acesta la şefia Comisiei de Disciplină şi de Apel sunt compatibile cu ce se cere în statutul AJF”, a precizat Abrudan.

A fost momentul când scaunele lui Viorel Neacşu, Şerban de la Popeşti, Spârleanu de la Creţeni şi al lui Emil Ciulei au început să scârţâie. Au început foielile, şuşotelile pe la spate între cei patru membri ai Biroului Executiv, care-au respins acum trei săptămâni dosarul lui Lovin, a apărut crisparea, iar atunci când Neacşu a fost invitat să explice mai exact motivele pentru care nu l-au vrut pe Lovin candidat, puţini delegaţi au înţeles ce a vrut să spună cu neconcordanţa între funcţii. „Are dreptul să meargă în instanţă dacă nu este mulţumit de decizia noastră”, a spus Neacşu pe un ton care-i trăda frica.

 

Doar 25 de delegaţi au fost pentru al treilea candidat

 

Pulsul celor patru membrii ai BE a crescut vertiginos în minutele următoare, când Abrudan l-a invitat pe Lovin să intre în sală. Singurul care-a rămas liniştit pe scaunul lui, în primul rând din sală, a fost Pintilie: ştia că n-are de ce să se teamă.

La votul pe care Patriţiu Abrudan l-a solicitat delegaţilor pentru acceptarea candidaturii lui Lovin, doar 25 de delegaţi au fost de acord ca acesta să intre în cursă alături de Pintilie şi Cumpănaşu. Era nevoie însă de acceptul a jumătate plus unul dintre delegaţii prezenţi, adică vreo 42, aşa că Abrudan s-a văzut nevoit să constate că Lovin nu avea suficienţi adepţi în sală. Imediat după exprimarea votului, Lovin a părăsit şedinţa.

Prin prisma acestui rezultat, reprezentantul FRF a respins apoi ideea vehiculată de Tomescu de la Flacăra Horezu sau a lui Pavelescu de CSM Drăgăşani care-a precizat că nu este nevoie de un vot al Adunării Generale, ci de îndreptarea unei greşeli a Biroului Executiv, şi că nu era nevoie de vot. „Aş putea să vă impun să acceptaţi candidatura lui Lovin, dar nu puteţi să-mi spuneţi mie că Lovin ar putea face peste 40 de voturi dacă acum a făcut doar 25!”, a vorbit Abrudan.

Imediat ce candidatura lui Dumitru Lovin a fost respinsă de către majoritatea delegaţilor prezenţi în sală, câţiva oameni cu drept de vot, reprezentând echipele Voinţa Orleşti, Alma Lex Drăgăşani şi Topologul Galicea au părăsit şedinţa. Pentru că cvorumul nu era în pericol, Adunarea Generală a continuat.

 

Pintilie, în unanimitate şef la şedinţa de „partid” a AJF-ului

 

Pentru că a înţeles în sfârşit că şansele lui de a izbândi sunt aproape nule, Cumpănaşu a anunţat că se retrage din cursa pentru preşedinţia AJF. Pentru că pe ordinea de zi a acestei Adunări Generale nu se afla decât alegerea preşedintelui, s-a trecut imediat la votul propriu-zis. După ce delegaţii au decis ca alegerea conducătorului suprem să se facă prin vot deschis, a urmat scrutinul, atunci când în unanimitate, fără nici un vot contra şi fără nici o abţinere, Pintilie a fost investit în funcţia de preşedinte al AJF.

După alegere, „talibanul” a mulţumit delegaţilor şi a ţinut un scurt speech: „Am oferit programul meu platformă tuturor delegaţilor, şi-i rog să-l ţină, pentru a vedea dacă în mandatul meu am făcut ceva bun pentru AJF. Rugămintea mea este şi aceea ca să veniţi cu propuneri acolo unde este nevoie. Am propus în plus stimularea şi premierea echipelor care vine cu propuneri esenţiale de schimbări de regulament. În prima şedinţă a BE voi propune să fixăm o sumă pentru a răsplăti interesul delegaţilor”.

Noul şef al AJF a anunţat apoi şi echipa cu care va lucra. În postura de secretar general a fost numit, aşa cum era de aşteptat, Florin Mănoiu. Pintilie i-a acordat funcţia de preşedinte de onoare al AJF lui Constantin Pârvu, de la CNSLR Frăţia, iar membrii de onoare au fost numiţi doctorul Alin Pavelescu de la Drăgăşani, Dan Spiridon de la Horezu, Ion Haidu şi Iacob Carabageac. „Aceasta este echipa cu care la fiecare tur şi retur ne vom întâlni să analizăm activitatea competiţională, sunt oameni cu mare experienţă, care-au petrecut în fotbal zeci de ani”, a explicat pe scurt Pintilie.

 

Preşedinte pentru patru ani

 

Patriţiu Abrudan a anunţat apoi în premieră că mandatul lui Jackie Pintilie se întinde nu pe doi ani şi jumătate, ci chiar pe patru. În plus, Abrudan a propus ca Pintilie să-şi exercite prerogativele nu după 15 zile, cum prevede statutul, ci chiar din momentul alegerilor desfăşurate pe 2 decembrie. Iar delegaţii au fost de asemenea în unanimitate de acord cu acest lucru. Apoi, s-a hotărât ca noul vice-preşedinte ce va ocupa postul rămas vacant după „avansarea” lui Pintilie să fie ales la următoarea Adunare Generală, în februarie 2007.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button