Diverse

Tinerii fotbalisti vâlceni au jucat în amintirea lui Traian Popa

În organizarea Clubului Sportiv Municipal,

Tinerii fotbalişti vâlceni au jucat în amintirea lui Traian Popa

* echipele din Zăvoi au câştigat trofeul la ambele categorii de întreceri

Acţiunea întreprinsă anul trecut de antrenorul Mitică Teleşpan, care a dat startul unei noi competiţii la nivel de copii şi juniori desfăşurată în memoria antrenorului emerit Traian Popa, a fost continuată anul acesta de Clubul Sportiv Municipal. Astfel, aflat la a doua ediţie, Memorialul „Traian Popa” le-a oferit prilejul tineri fotbalişti legitimaţi la FC Oltchim, Triumf Drăgăşani, FC Ciobanu şi CSM să-şi verifice valoarea în cadrul unei întreceri deosebit de animate. Deosebirea faţă de prima ediţie constă în faptul că acum nu au mai putut fi aduse şi echipe din afara judeţului cum s-a întâmplat anul trecut, iar meciurile nu s-au mai disputat pe teren normal, ci pe cel sintetic, amenajat în interiorul bazei sportive din Zăvoi. De altfel pentru acest lucru, pentru a se juca pe teren sintetic, a şi fost amânată atât de mult întrecerea sportivă. De asemenea, la şedinţa tehnică ce a avut loc înaintea startului competiţiei, pe lângă reguli şi alte aspecte ce au trebuit puse la punct, echipele care şi-au anunţat participarea au fost împărţite pe două grupe, în funcţie de vârstă. Astfel s-a decis ca la grupa 1992 să se bată formaţiile Triumf Drăgăşani, CSM Rm. Vâlcea, FC Oltchim Rm. Vâlcea şi FC Ciobanu, în timp ce la grupa cu copii născuţi în 1994 au fost angrenate în competiţie CSM I, CSM II, FC Oltchim şi Triumf Drăgăşani.

CSM a făcut „legea”

La grupa de vârstă 1992, primul joc s-a disputat între FC Oltchim şi CSŞ Triumf Drăgăşani. Au câştigat „chimiştii” cu scorul de 4-3. A urmat disputa dintre FC Ciobanu şi CSM, gazdele învingând categoric, 9-1. În finala mică, CSŞ Triumf a trecut de FC Ciobanu cu 10-0, în timp ce finala mare a opus formaţiile CSM şi Oltchim. Au ieşit victorioşi fotbaliştii lui Cristi Lazăr, cei de la CSM, cu scorul de 2-0.
Au urmat meciurile la grupa de vârstă 1994. În partida de debut, CSM 2 a învins Triumf Drăgăşani cu scorul de 3-0, iar apoi CSM 1 Rm. Vâlcea a trecut de FC Oltchim cu 4-2. În finala mică s-au întâlnit FC Oltchim şi Triumf Drăgăşani, râmnicenii lui Mihai Diculoiu având câştig de cauză cu 2-0. Finala competiţiei la această categorie de vârstă a fost disputată de cele două echipe de la CSM: una antrenată de Emil Ciulei, iar alta condusă de Cristi Lazăr. Au învins băieţii profesorului Emil Ciulei cu scorul de 3-1.

Premii individuale

Clubul CSM Rm. Vâlcea a oferit la final şi premii individuale. La grupa 1992, cel mai bun portar al turneului a fost desemnat Radu Chiriţă, Ştefan Zbârnea a primit premiul pentru cel mai tehnic jucător, iar golgeterul întrecerii a fost Adrian Lică – 5 goluri marcate. Toţi trei sportivii sunt legitimaţi la grupa antrenată de Cristi Lazăr la CSM Rm. Vâlcea. La grupa 1994, Adrian Dedu, cu 4 reuşite, de la CSM 1 (antrenor Emil Ciulei) a primit premiul pentru golgeterul turneului, Laurenţiu Brănescu, de la CSM 2 (antrenor Cristi Lazăr), a fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei, iar Ovidiu Butuc, de la CSM 1,  a fost desemnat cel mai tehnic fotbalist al întrecerii.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button