Politica

Socialiştii au depus coroane de flori la monumentele dedicate răscoalei de la 1907

Partidul Alianţa Socialistă constată nepăsarea autorităţilor centrale şi locale, a instituţiilor statului cu atribuţiuni în domeniul culturii şi încercările falşilor istorici de a şterge din memoria colectivă lupta de veacuri a poporului român pentru drepturi şi o viaţă mai bună. În această perioadă de intense frământări politice pentru putere, face eforturi pentru restabilirea adevărului istoric, pentru a da cuvenita cinstire eroilor neamului românesc care au luptat pentru neatârnare şi libertate, pentru dreptate socială.

La 100 de ani de la marea Răscoală a ţăranilor de la 1907, organizaţiile judeţene ale Partidului Alianţa Socialistă din Argeş, Vâlcea şi Olt, cu sprijinul Biroului Executiv Central, personal a preşedintelui Constantin Rotaru, au depus coroane de flori la monumentele ridicate spre aducere aminte din comunele Laloşu, Leleasca, Ciomăgeşti şi Dănicei-Lăunele de Jos. În colaborare cu Asociaţia pentru Cultul Eroilor s-au depus coroane de flori şi la monumentele  ridicate în memoria militarilor români căzuţi la datorie în cele două războaie mondiale.
Partidul Alianţa Socialistă mulţumeşte cetăţenilor care au participat la festivităţile prilejuite de omagierea celor ce şi-au dat viaţa pentru România. Calde mulţumiri Fanfarei de copii de la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea care au onorat cu profesionalism manifestările omagiale.
Partidul Alianţa Socialistă va continua să militeze pentru o corectă şi imparţială evaluare a evenimentelor  istorice, pentru a cinsti şi urma exemplul de viaţă şi luptă a eroilor emblematici ai românilor, pentru a apăra contribuţia maselor şi a eroilor anonimi în afirmarea României ca naţiune liberă şi mândră de contribuţia sa la istoria Europei. „ Aceasta este ştafeta de omagiere a străbunilor care au luptat ca să avem o viaţă mai bună. Mişcările sociale sunt ignorate şi se încearcă ştergerea lor din memoria istorică colectivă a românilor. Ţăranii au primit foarte bine prezenţa noastră”, ne-a declarat preşedintele PAS, Constantin Rotaru.

Lansări de cărţi – omagiu ale răscoalei de la 1907

Pentru a comemora acest eveniment istoric, Partidul Alianţa Socialistă a organizat luni, 2 aprilie, în incinta bibliotecii Universităţii „Spiru Haret” un simpozion care marchează 100 de ani de la Răscoala din 1907 la care au participat conducerea partidului, membri marcanţi ai acestei formaţiuni politice, oameni de cultură. Cu această ocazie au avut loc şi două lansări ce carte: „Răscoala pământului de acum 100 de ani” – autor, prof univ.dr. Marin Badea şi „Un veac de răscoala pământului” – autor George Rotaru. C.P.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button