Diverse

STIRI – Handbal

ŞTIRI – Handbal

 

 

Lecuşanu s-a operat de menisc

 

Convocată iniţial de Gheorghe Tadici în lotul pentru „Trofeul Carpaţi”, interul echipei Oltchim, Narcisa Lecuşanu a trebuit să declare forfait turneului de la Cluj-Napoca, din cauza unei accidentări. În această săptămână, Lecuşanu s-a operat deja de menisc, o intervenţie chirurgicală mai uşoară decât s-ar putea crede, care nu o va ţine departe de teren decât o lună. Astfel, deşi va rata pregătirile şi turneele echipei naţionale din această perioadă, handbalista Oltchim-ului va fi aptă de joc din decembrie, odată cu reluarea Ligii Naţionale, şi va putea intra apoi în plenitudinea forţelor în ianuarie, în „dulba” din Cupa Cupelor, cu unguroaicele de la Cornexi Alcoa.

 

Gatzel se pregăteşte de reintrare

 

O altă jucătoare pe care Tadici o va avea la dispoziţie la Oltchim din decembrie este Roxana Gatzel, a cărei suspendare venită din partea EHF va expira. Ca şi Lecuşanu, pentru a nu impieta buna desfăşurare a lucrurilor în viitor, Gatzel a profitat de „vacanţa” prelungită şi a anunţat că se va opera la ochi, pentru a scăpa de miopie. O operaţie deloc periculoasă, care va necesita o perioadă de repaus minimă: doar câteva zile.

 

Fetele de la Oltchim II vor al doilea succes în Divizia A

 

În Divizia A de handbal feminin, Oltchim II Rm. Vâlcea a suferit săptămâna trecută cea de-a şaptea înfrângere din acest sezon. Echipa antrenată de Maria Duca şi Cristina Rouă s-a înclinat în deplasare, în faţa puternicei echipe HC Activ Ploieşti, cu scorul de 24-30 (9-11) şi a rămas cu doar 2 puncte acumulate în clasament. Totuşi, evoluţia vâlcencelor trebuie apreciată, în dese rânduri acestea ridicându-se la valoarea adversarelor. Duminică, 5 noiembrie, fetele de la Oltchim II încearcă în Sala „Traian” să obţină cel de-al doilea succes din acest sezon, atunci când vor întâlni LPS Iaşi. O echipă care, de asemenea, nu are până acum decât o victorie , obţinută în tur, chiar împotriva formaţiei noastre, antrenate pe atunci de Radu Georgescu.

 

Derby nedecis la junioare I

* Oltchim şi LPS Slatina au rămas singurele echipe neînvinse din Seria D

Derby-ul Campionatului Naţional de junioare I dintre Oltchim Rm. Vâlcea şi LPS Slatina, jucat săptămâna trecută în Sala „Traian”, s-a încheiat nedecis. Campioana şi respectiv vicecampioana acestei categorii de vârstă au avut pe rând şansa de a izbândi, dar până la urmă întâlnirea s-a încheiat la egalitate (34-34), la capătul unui meci extrem de spectaculos. Elevele Mariei Tork-Duca şi Cristinei Lada-Rouă au condus la pauză cu 23-20. Într-un alt meci din cadrul aceleiaşi competiţii, echipa Grupului Şcolar Energetic, pregătită de Victorina Bora, a învins acasă pe CSŞ Hunedoara cu 31-27 (13-17). Victorie la limită, obţinută în repriza secundă, dar graţie căreia elevele de la Energetic îşi consolidează poziţia a treia în clasamentul Seriei D, ce le asigură prezenţa într-o fază superioară a întrecerii, la turneul semifinal. La finele săptămânii, sâmbătă, 4 noiembrie, în ultima etapă din tur, va fi rândul Oltchim-ului să întâlnească CSŞ Hunedoara, dar în deplasare, în timp ce Energeticul va avea o misiune mai uşoară, la CSŞ „U” Craiova.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button