Liga IV

Tunurile pe CSM

Tunurile pe CSM

 

* neprezentare cu schepsis la Berbeşti * Probleme majore cu vizele jucătorilor

 

Fotbalul din Liga a IV-a stă pe un butoi cu pulbere. Tocmai când puteam spune că lupta pentru câştigarea campionatului se va duce sută la sută pe teren, iată că o neprezentare şi câteva probleme legate de vizele jucătorilor antrenaţi de Gabi Mangalagiu aprind spiritele.

Primul moment care a aprins piritele s-a petrecut vineri după-amiază. Unui oficial al echipei din Berbeşti se pare că i-a scăpat o informaţie preţioasă şi anume aceea că la meciul direct dintre Minerul şi CSM II Rm. Vâlcea va face contestaţie privind dreptul de joc al fotbaliştilor din corpul comun pe care divizionara D (Liga a IV-a) îi poate folosi din lotul mare. „Am aflat de la un arbitru că pe legitimaţiile jucătorilor de la CSM II Rm. Vâlcea se află doar viza Federaţiei Române de Fotbal, ceea ce nu este corect, întrucât campionatul este organizat de AJF!” – ar fi spus berbeşteanul. Acesta a mai ţinut să dea un exemplu: „Dacă era ca la juniori, unde echipa participă la Memorialul Gheorghe Ola şi aceea este o competiţie organizată de FRF, atunci e clar că nu mai este obligatorie viza AJF-ului pentru că e competiţia Federaţiei, iar AJF-ul organizează doar faza judeţeană. Fa Liga a IV-a situaţia este diferită!”

Viorel Neacşu, preşedintele interimar al AJF Vâlcea, recunoaşte că înscrierea echipei CSM II Rm. Vâlcea în campionat s-a făcut în perioada în care el nu apucase să fie învestit ca interimar. În consecinţă, dacă s-a greşit cu ceva, el nu este vinovat, dar va urmări să se respecte regulamentele: „Ne vom interesa şi o să vedem ce spune Federaţia, iar dacă cineva a greşit va fi sancţionat. Eu nu vreau să se mai spună de unii că AJF-ul ajută pe CSM II pentru că are posibilităţi să promoveze, iar cei de la CSM II să spună că le aduc cine ştie ce acuze pe motiv că sunt prietenii fostului preşedinte Persu. Pe mine nu mă interesează nimic altceva decât respectarea regulamentelor, indiferent cui îi convine şi cui nu-i convine! Am avut deja o discuţie într-o şedinţă de Birou şi s-a studiat şi acest caz”

Comparaţie cu Gloria Bistriţa

După meciul dintre FC Oltchim şi Gloria II Bistriţa comentariile s-au înteţit. „Cine dorea să verifice cum stă treaba între o echipă de bază şi alta care funcţionează ca satelit o putea face vineri seara la Stadionul Oltchim!” – a mai spus oficialul din Berbeşti. Pe de altă parte, un om extrem de important în fotbalul românesc şi, desigur, vâlcean, ne-a spus pe această temă: „Nu ştiu cum a procedat AJF-ul, dar corect era ca cei din conducerea CSM-ului, când au prezentat la AJF lista cu jucătorii ce pot evolua la ambele eşaloane, să ducă şi legitimaţiile pentru a li se pune viza AJF, altfel ei neavând drept de joc. Dacă tot s-a făcut comparaţia cu Bistriţa, vă pot spune că jucătorii de la Gloria, din Liga I, care sunt folosiţi la Liga a III-a, au pe lângă viza LPF-ului şi pe cea a FRF pentru a putea evolua la «satelit». Vinovaţi sunt şi arbitrii care n-au sesizat aceste aspecte şi, dacă se confirmă, nu trebuiau primiţi jucătorii în teren”

Care sunt motivele neprezentării?

De la acest „scandal” expus mai sus şi până la motivele neprezentării echipei CSM II Rm. Vâlcea la Berbeşti a fost doar un pas. Cei de la Minerul au luat foc când au aflat că CSM II a rămas în pană la Horezu. Cel puţin acolo susţine că i-a văzut unul dintre arbitri delegaţi la meciul de la Berbeşti. Fără a avea informaţii concrete de la AJF – pentru că acest caz de neprezentare se va discuta la Comisia de Disciplină – se pare că CSM II vrea să prezinte o adeverinţă de la postul de poliţie din Slătioara (???) cum că acolo ar fi rămas în pană! „Dacă erau la Slătioara ar fi trimis Manea microbuzul nostru şi în 15 minute îi aducea la teren!” – a spus antrenorul Vasile Ilinca de la Minerul Berbeşti. Acesta crede că mijlocul de transport al CSM-ului s-a defectat tocmai pentru ca meciul să fie reprogramat pentru o dată la care antrenorul Mangalagiu să poată avea la dispoziţie întreg lotul de jucători, pentru că potrivit regulamentelor, o partidă se reprogramează în termen de maximum 10 zile. Asta ar însemna miercurea viitoare, când CSM-ul din Liga a II-a nu joacă. N-ar fi exclusă şi programarea partidei miercurea aceasta, la concurenţă cu partida Rapid – CSM!

La Berbeşti toată lumea e convinsă că CSM II n-a vrut să ajungă la acest meci, că autobuzul echipei din Zăvoi nici nu s-a mişcat din curtea stadionului. În opinia lor două ar fi motivele acestei surprinzătoare defecţiuni: ori pentru ca Mangalagiu să aibă tot lotul valid, ori pentru ca cineva de la AJF să pună repede vizele pe legitimaţiile jucătorilor pentru ca acestora să nu le fie contestat dreptul de joc. Din păcate, până la închiderea ediţiei n-am reuşit să aflăm punctul de vedere al celor de la CSM, dar după şedinţa Comisiei de Disciplină, în funcţie de sentinţa ce se va da – rejucare sau meci pierdut cu 3-0 – o să revenim cu amănunte, inclusiv cu un punct de vedere al celor de la CSM II Rm. Vâlcea, care cred că adesea sunt victime nevinovate ale AJF-ului.

Ultimă oră

După ce au aflat că meciul Minerul Berbeşti – CSM II Rm. Vâlcea ar putea fi reprogramat şi nu se va considera neprezentare, oficiali ai grupărilor Sportul Rm. Vâlcea, Flacăra Horezu şi Minerul Berbeşti ameninţă cu proteste vehemente, neprezentări la disputele cu CSM-ul şi chiar retragerea din campionat. Aşa cum spuneam la început, CSM-ul a pus AJF Vâlcea pe un butoi cu pulbere. Cine aprinde scânteia?

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button