Liga IV

Punct pretios izbutit de oaspeti

Luncavăţul Popeşti – FC Govora 1-1

Punct preţios izbutit de oaspeţi

Meciul disputat la Şirineasa a avut mult nerv şi ambiţii mari pentru cele trei puncte puse-n joc. FC Govora, deşi părea a fi victimă sigură, n-a cedat aşa uşor, chiar dacă Ivănoiu (Luncavăţul), în prima repriză, a deschis scorul. Gazdele au surprins prin faptul că au început acest meci cu Cătălin Sima la marcaj, acest jucător fiind de regulă folosit mijlocaş ofensiv sau atacant, dar şi portar în multe situaţii. De data aceasta Sima a fost trecut de către profesorul Lucian Catargiu să facă marcaj la Bodescu, cel mai periculos om al govorenilor în acest joc. O singură dată a reuşit Bodescu să-l depăşească pe fundaşul Sima: atunci când atacantul govorean a executat o lovitură de la 11 metri. Iniţial a ratat, însă centralul partidei, Alin Voicescu, a cerut repetarea loviturii de pedeapsă pe motiv că s-a mişcat portarul. A doua oară Bodescu a înscris şi a restabilit egalitatea.

În partea a doua a meciului ambele echipe au trecut pe lângă golul de trei puncte, însă Luncavăţul a fost echipa care a creat mai mare presiune la poarta lui Ştefăneanu, cel pe care unii colegi de echipă l-au acuzat pentru primirea golului. Tânărul „Hamu” – cum îi spun govorenii portarului lor – a alternat intervenţiile excelente cu gafe gen „Carlos”, însă n-a mai primit gol. În finalul partidei, în chiar minutele de prelungire, Ştefăneanu a avut o intervenţie imprudentă asupra unui atacant al gazdelor şi se impunea penalti, lucru afirmat atât de către gazde cât şi de către oaspeţi, dar şi unii şi alţii au avut puterea să recunoască faptul că vizibilitatea centralului Voicescu a fost mascată de corpul altor jucători, iar greşelile acestui arbitru n-au avut la bază, sub nici o formă, tendinţa de a favoriza una sau alta dintre echipe.

Preşedintele Mihai Ciobanu, de la FC Govora, a trebuit să-şi asume şi rolul de antrenor de pe bancă în acest meci pentru că Gabi Bâzîc, cel ce ocupă această funcţie se afla suspendat şi a stat dincolo de gard. Partea bună a lucrurilor a fost pentru oaspeţi că ei au avut, în acest fel, câte un antrenor care să le dea sfaturi şi pe una şi pe cealaltă latură a terenului! „Vreau să dedicăm acest punct obţinut şi prestaţia din acest meci, în care n-am primit nici măcar un cartonaş galben, domnului director Eugen Oteşanu de la Hotel Oltenia din Govora, cel care ne-a promis că ne susţine echipa din punct de vedere financiar dacă va fi disciplină. Dumnealui s-a ţinut de cuvânt, acum a venit rândul nostru să-i arătăm că se pot obţine rezultate bune cu disciplină în teren. Iată că am reuşit!” – a spus, fericit după meci, preşedintele Mihai Ciobanu.

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button