Diverse

Mafia din FRF loveste-n CSM!

Încălcare flagrantă a regulamentelor: Rapid nu vine în Zăvoi!

 

Mafia din FRF loveşte-n CSM!

 

* conducătorii clubului vâlcean nu trebuie să accepte disputarea meciului la Piteşti. Variante mai bune: Slatina sau Caracal

 

După tragerea la sorţi a meciurilor din şaisprezecimile Cupei României a fost comunicat şi faptul că, în premieră, anul acesta toate partidele se vor disputa pe terenuri neutre. Conform regulamentelor proprii ale FRF, şaisprezecimile trebuiau să se dispute pe terenul echipei inferior clasate în ediţia precedentă de campionat. Orice modificare a acestor prevederi trebuia să fie făcute cu acordul Adunării Generale, însă interese meschine, de favorizare a grupărilor din prima ligă, în special a celor din Bucureşti, au determinat această decizie aberantă. Prin urmare, CSM Rm. Vâlcea – Rapid Bucureşti se va disputa în afara judeţului. Conform primelor informaţii de pe site-urile publicaţiilor de sport din ţară, partida ar urma să se dispute la Piteşti. Dacă oficialii grupării vâlcene au luat o asemenea decizie, atunci au făcut o mare prostie, comparabilă, să zicem, cu a accepta să se joace în Giuleşti. Alegerea oraşului Piteşti ca loc de disputare a meciului nu este deloc inspirată. La Rapid în lot se află câţiva argeşeni, patronul echipei din Bucureşti are afaceri la Piteşti, iar suporterilor din Capitală le va fi mai uşor să ajungă la Piteşti (pe autostradă) decât le va fi vâlcenilor (peste Dealul Negru).

Sfatul nostru ar fi de a se face urgent demersurile necesare de disputare a partidei la Slatina sau, în cel mai rău caz, la Caracal, localităţi în care numărul de suporteri vâlceni (în special din Drăgăşani şi sudul judeţului Vâlcea) împreună cu oltenii localnici, ar putea fi mai mare decât al galeriei giuleştene, ştiut fiind faptul că la astfel de competiţii aportul publicului nu trebuie neglijat.

 

Rapid Bucureşti, un adversar de calibru european pentru CSM

 

* echipa pregătită de Răzvan Lucescu este chiar deţinătoarea en-titre a trofeului

 

Tragerea la sorţi a şaisprezecimilor de finală ale Cupei României-Timişoreana la fotbal a hărăzit jucătorilor de la CSM Rm. Vâlcea un adversar de primă mână de pe plan naţional: Rapid Bucureşti. Nimeni alta decât deţinătoarea en-titre a trofeului pus în joc, giuleştenii izbutind în vară să-i învingă în finală cu 1-0 pe cei de la FC Naţional. Ba mai mult decât atât, echipa pregătită de Răzvan Lucescu a devenit recunoscută în sezonul trecut şi pe plan european, nu mai departe decât în luna aprilie a acestui an ajungând până în sferturile de finală ale Cupei UEFA, acolo unde-a fost eliminată la capătul a două meciuri extrem de echilibrate de Steaua Bucureşti. Echipa giuleşteană a continuat evoluţiile bune din Europa şi-n acest sezon, obţinând nu demult calificarea pentru a doua oară consecutiv în grupele Cupei UEFA, acolo unde va înfrunta Panathinaikos Atena, Paris St. Germain, Mlada Boleslav şi Hapoel Tel Aviv.

 

Nu înscriu multe goluri…

 

Giuleştenii sunt recunoscuţi de regulă ca o formaţie cu un joc extrem de închis, un joc economicos, în care nu înscriu decât foarte rar trei sau mai multe goluri, deci apărarea este punctul lor forte. De altfel, este edificator faptul că în cele zece meciuri jucate până acum în Liga 1, Rapidul nu a marcat decât o singură dată de trei ori într-un meci (cu Farul Constanţa), de alte două ori Buga şi colegii săi reuşind să marcheze câte o dublă (cu FC Vaslui şi FC Argeş). De fiecare dată cele trei partide amintite s-au disputat pe stadionul de sub Podul Grant, criza din ofensivă fiind şi mai acută pe terenurile adverse, unde Rapidul a punctat doar de trei ori în cinci meciuri.

 

…Dar au atacanţi de clasă

 

În ofensivă, antrenorul Răzvan Lucescu are însă câţiva jucători extrem de periculoşi, care oricând pot face diferenţa într-un meci important, nu doar cu CSM-ul, ci, aşa cum s-a văzut, şi cu formaţii de pe continentul european, cum au fost anul trecut Feyenoord, Hertha Berlin sau Hamburger SV. Ne referim în principal la Mugurel Buga, la Viorel Moldovan, dar nu trebuie neglijat nici aportul unor fotbalişti cu un apetit ofensiv deosebit precum australianul Ryan Griffiths, Lucian Burdujan, Valentin Bădoi, Artiom Karamian sau Ianis Zicu, copilul teribil al fotbalului românesc, care-a luat un nou start în carieră la Rapid după experienţele mai puţin fericite de la Dinamo.

 

Coman e portarul naţionalei

Excelenta prestaţie a defensivei rapidiste nu se datorează exclusiv doar jocului bun prestat de Vasile Maftei, Marius Constantin sau Ionuţ Rada, ci şi paradelor de excepţie ale portarului Dănuţ Coman. Se ştie că după gafele de proporţii ale lui Lobonţ, selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a fost nevoit pentru meciul cu Belarus să apeleze la serviciile lui Coman, iar evoluţia acestuia între buturile „tricolorilor” a fost satisfăcătoare. A salvat mingi pe care scria gol şi şi-a câştigat pe deplin meritat locul de titular.

Se va juca la Piteşti?

 

Noul regulament de desfăşurare al Cupei României, care prevede încă din faza 16-imilor de finală meciuri pe terenuri neutre, dezavantajează clar echipele mici şi le fură oarecum din meritele de a ajunge aici. Suporterii grupărilor din ligile inferioare vor rămâne doar cu satisfacţia de a se califica atât de departe şi atâta tot. Nu-i vor mai putea vedea la lucru pe favoriţi, nu vor mai putea participa la bucuria de a întâlni Steaua, Dinamo sau Rapid. Din cauza aceasta, şi CSM-ul nostru pare a fi picat oarecum rău, pentru că un meci cu Rapidul în Zăvoi s-ar fi jucat probabil cu casa închisă, cum se spune. Aşa însă…

Din acest punct de vedere, oficialii clubului vâlcean spun că ar prefera ca loc de desfăşurare a meciului Piteştiul, pentru că e mai aproape de Râmnic. Este desigur o variantă cu care în mod cert şi giuleştenii ar putea fi de acord.

 

Meciul poate fi televizat

 

Rapidul este de regulă una dintre echipele preferate în transmisiuni directe ale televiziunii Antena 1, atât în Liga 1, cât şi pe plan naţional (a se vedea sezonul trecut). Motivul este uşor de ghicit, sponsorul principal al Rapidului, George Copos este membru marcant în Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu, patronul televiziunii Antena 1. În acest sens, este foarte posibil ca disputa să fie televizată de acest canal media, care-a reuşit să devină acum şi partener oficial al Cupei României-Timişoreana. Aşadar, chiar dacă se va juca pe teren neutru, vâlcenii i-ar putea urmări pe elevii lui Pană şi Teleşpan în direct pe Antena 1. Asta da lovitură de imagine pentru CSM, nu-i aşa? Şi ce bine ar fi fost ca meciul să se joace în Zăvoi!

 

 

Cupa României-Timişoreana a devenit o competiţie destinată „granzilor”

 

Din acest sezon, Cupa României, care era de regulă o competiţie fără miză financiară, are o altă faţă. Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a fost cel care-a anunţat recent schimbarea de brand şi asocierea îndrăgitei întreceri de masă cu binecunoscuta marcă de bere Timişoreana. Ce a rezultat vedem şi noi acum: Cupa României-Timişoreana.

Graţie calificării echipei CSM Rm. Vâlcea până în şaisprezecimi şi oraşul nostru a intrat aşadar în circuit. Spre deosebire de alţi ani însă, de aici încolo, formaţiile mici vor avea mai puţine şanse de reuşită. În primul rând pentru că încă din faza şaisprezecimilor grupările ce provin din ligile inferioare nu mai sunt obligatoriu gazde, ci toate meciurile se joacă pe terenuri neutre. Dispare astfel aportul deloc de neglijat al publicului spectator, care venea cu mic cu mare să vadă echipele mari din prima ligă. Totul are însă de-acum un pont, deloc de lepădat: 100.000 de euro, bani care vor fi atribuiţi în total câştigătoarei şi multe alte recompense financiare pentru alte 15 grupări, care vor izbuti să aceeadă măcar în optimi. Cel mai mic premiu este de 2500 de euro, pe care-o echipă îl poate primi în cazul în care ajunge în optimi şi pierde meciul din acea fază.

Iată câteva dintre regulile stipulate în acest sezon al Cupei României-Timişoreana:

– meciurile se stabilesc prin tragere la sorţi iar cluburile organizatoare ale jocurilor se stabilesc, de asemenea, prin tragere la sorţi.

– meciurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, de regulă, pe teren neutru

– localităţile şi stadioanele pe care se desfăşoară jocurile se stabilesc de către FRF

– în funcţie de calendarul competiţional al Ligii I şi de programul de transmisii televizate, jocurile din Cupa României – Timişoreana se desfăşoară în zilele de marţi sau miercuri la ore de începere care se stabilesc de FRF

– cheltuielile de organizare a jocurilor privind chirie teren, asistenţă medicală, măsuri de ordine, pompieri, indemnizaţii de arbitraj, observare, cheltuieli de transport pentru oficiali şi altele asemenea se efectuează de către clubul desemnat ca organizator al fiecărui joc şi se suportă în mod egal de ambele cluburi, iar beneficiul net se împarte în mod egal, după scăderea cheltuielilor de organizare din totalul încasărilor

– începând cu faza şaisprezecimilor de finală, drepturile de reclamă, publicitate, de transmisie radio şi televiziune aparţin FRF

– biletele de intrare la meciuri, mai puţin cele pentru finală, se pun în vânzare de clubul organizator, stabilit prin tragere la sorţi, iar încasările se distribuie în mod egal celor două cluburi, după scăderea cheltuielilor de organizare

– cluburile organizatoare sunt obligate să pună în vânzare bilete de intrare cu însemnele sponsorilor competiţiei şi partenerilor FRF. Biletele de intrare se tipăresc prin grija FRF şi se distribuie, la cerere, cluburilor organizatoare, acestea urmând să achite costurile de tipărire a numărului de bilete solicitat

– finala Cupei României – TIMIŞOREANA se organizează de FRF, iar biletele de intrare se tipăresc şi se pun în vânzare de către FRF, care încasează veniturile

– din şaisprezecimile de finală, la toate jocurile se folosesc mingi Lotto – Cupa României, care vor fi puse la dispoziţie de FRF (câte 10 mingi pentru fiecare joc).

– din beneficiile financiare obţinute pe baza valorificării drepturilor de reclamă, publicitate, de transmisie radio-tv şi a vânzării biletelor de intrare la finală, FRF acordă cluburilor participante premii în funcţie de rezultatele sportive ale acestora. Sumele respective se virează în contul cluburilor îndreptăţite la aceasta în termen de maximum 30 de zile de la data jocului respectiv

– antrenorii principali ai echipelor participante sunt obligaţi să participe la interviurile realizate de postul TV Antena 1, imediat după terminarea jocului, şi la conferinţele de presă, altfel clubul putând fi penalizat cu suma cuvenită ca premiu pentru acea fază a competiţiei

– la toate jocurile din Cupa României-Timişoreana, în incinta terenului de joc au acces, cameramanii şi personalul de specialitate al postului TV Antena 1 care deţine exclusivitatea televizării meciurilor din ediţia 2006-2007

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button