Diverse

Sa vina Steaua!

Vâlcenii nu se tem de trupa lui Becali şi vor adversară de Liga Campionilor în Zăvoi

 

Să vină Steaua!

 

* tragerea la sorţi a şaisprezecimilor de finală ale Cupei României au loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 16.00, la Casa Fotbalului din Capitală

 

Săptămâna aceasta aflăm adversara echipei CSM Rm. Vâlcea în şaisprezecimile Cupei României. Va fi o echipă din Liga I şi, în urma unui sondaj de opinie organizat de noi, a rezultat că cei mai mulţi dintre vâlceni îşi doresc să vină în Zăvoi campioana Steaua Bucureşti. Până la închiderea ediţiei la redacţie ne-au sosit aproape 200 de taloane. Dintre acestea 85 au fost pentru Steaua Bucureşti, 23 pentru Universitatea Craiova, 18 pentru Rapid Bucureşti, 15 pentru FC Argeş Piteşti, 9 pentru Dinamo Bucureşti, 7 pentru Jiul Petroşani, câte 5 pentru FC Naţional, Pandurii Târgu Jiu, UTA Arad şi Unirea Urziceni, câte 4 pentru CFR Cluj-Napoca şi Oţelul Galaţi, câte două pentru Farul Constanţa, Poli Iaşi şi Gloria Bistriţa, câte unul pentru Poli Timişoara şi FC Vaslui. După cum am anunţat, unul dintre câştigători se va alege din rândul celor ce au ghicit numele viitoarei adversare a CSM-ului, premiul constând într-un tricou original al echipei din Zăvoi. Concluzia este clară: vâlcenii îşi doresc ca în Zăvoi să vină Steaua, meciul urmând a se disputa la o săptămână distanţă după deja mult-mediatizatul Steaua Bucureşti – Real Madrid!

 

După ce au trecut pe rând de trei echipe din Liga 3 (FC Oltchim, Alro Slatina şi Minerul Mătăsari), „municipalii” aşteaptă cu nerăbdare în această săptămână tragerea la sorţi a şaisprezecimilor Cupei României, pentru a afla adversarul din Liga 1 cu care vor juca miercuri, 25 octombrie, în Zăvoi. Împerecherea echipelor va avea loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 12.00, la Casa Fotbalului din Capitală şi va fi urmărită cu deosebit interes de toţi vâlcenii.

Chiar dacă se gândesc şi la partea economică a acestei calificări – vă daţi seama ce de lume s-ar strânge în Zăvoi dacă vine Steaua lui Becali, Meme Stoica şi Olăroiu! – oficialii clubului vâlcean îşi doresc totuşi o echipă accesibilă. Cu acest lucru a fost de acord inclusiv antrenorul principal al CSM-ului, Costel Pană. Ajunsă pentru prima oară atât de departe în această competiţie, gruparea vâlceană are nevoie şi de puţină şansă pentru a nu pica chiar cu o echipă de top. Deşi, aşa cum se spune, mai bine cazi de pe un cal frumos, decât de pe o mârţoagă!

S-a schimbat modul de împerechere a echipelor

Singurele condiţii care vor fi respectate la această tragerea la sorţi privesc evitarea întâlnirilor directe între grupările din Liga 1 şi „sateliţii” acestora calificaţi până în şaisprezecimi. În această situaţie se află doar Poli Timişoara şi Farul Constanţa, pentru că-n privinţa celor de la FCM Bacău „satelitul” din Liga 3 nu are cum să întâlnească fosta divizionară A pentru că ambele grupări se vor afla în aceeaşi urnă valorică.

Spre deosebire de alţi ani, când de regulă cele mai slabe echipe din prima divizie intrau alături de formaţiile venite din eşaloanele inferioare în aceeaşi urnă, acum tragerea se va desfăşura într-un mod diferit. Astfel, o ultimă condiţie stabilită de oficialii FRF este aceea ca echipele clasate în sezonul trecut al Diviziei A pe primele patru locuri în clasament (Steaua, Rapid, Dinamo şi… CFR Cluj, care-o va înlocui pe Sportul Studenţesc, retrogradată în Liga 2 la începutul campionatului şi ulterior ieşită din Cupa României) să nu joace între ele în acest prim tur. În rest, orice meci este posibil, inclusiv dispute de genul Dinamo – „U” Craiova, Rapid – UTA Arad sau chiar Steaua – Poli Timişoara. În aceste cazuri, meciurile se vor juca pe terenul echipelor mai slab clasate, adică la Craiova, Arad sau Timişoara. Interesant, nu-i aşa?

 

* Urna A
Steaua
Dinamo
Rapid
Poli Timişoara
CFR Cluj
Oţelul Galaţi
Gloria Bistriţa
Poli Iaşi
Farul Constanţa
UTA Arad
Ceahlăul Piatra Neamţ
Unirea Urziceni
„U” Craiova
FC Naţional
Jiul Petroşani
FC Vaslui
FC Argeş
Farul Constanţa
* Urna B
CSM Rm. Vâlcea
FCM II Bacău
FCM Bacău
Farul II Constanţa
CS Otopeni
FC Caracal
Forex Braşov
Juventus Bucureşti
Gloria Buzău
Poli II Timişoara
Corvinul Hunedoara
Unirea Alba Iulia
„U” Cluj-Napoca
Someşul Satu Mare

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button