Liga I

STIRI – Liga I

ŞTIRI – Liga I

 

Naţionala joacă cu Belarus

 

Meciul dintre reprezentativele României şi Belarusului este programat sâmbătă, pe stadionul din Ghencea, de la ora 20:15 şi va fi transmis în direct la TVR 1. Noutatea cu care Piţurcă vrea să-şi surprindă adversarul din spaţiul ex-sovietic este reprofilarea lui Cristian Chivu ca mijlocaş la închidere. Această manevră atrage de la sine o altă improvizaţie pe axul defensivei, unde se conturează o pereche de fundaşi centrali, formată din Gabriel Tamaş şi Sorin Ghionea. Cel mai probabil, Daniel Coman îl va înlocui pe Lobonţ, neconvocat, iar Bădoi va prelua sarcinile lui Cosmin Contra care este suspendat. În ofensivă, selecţionerul Victor Piţurcă mizează pe aceiaşi jucători folosiţi în primele partide din preliminariile Euro 2008. Aceste concluzii le-a tras colegii din presa centrală care au asistat la antrenamentele tactice efectuate de „tricolori", marţi şi miercuri, la Mogoşoaia. Piţurcă s-a declarat mulţumit de găselniţa avansării lui Chivu la închidere. Căpitanul „naţionalei" s-a descurcat bine pe postul rămas descoperit după accidentările lui Rădoi, Codrea sau retragerea lui Dorinel Munteanu.

 

Olăroiu contestă convocarea lui Ovidiu Petre

 

Un lucru nemaiîntâlnit până acum în fotbalul românesc s-a petrecut miercuri la conferinţa de presă a Stelei. Cosmin Olăroiu a criticat decizia lui Victor Piţurcă de a-l convoca la echipa naţională pe Ovidiu Petre: "Nu trebuia luat, nu e pregătit fizic. Avem un decalaj de pregătire între jucători. Unii au venit mult mai târziu şi nu au făcut pregătirea de vară cu echipa. Ovidiu Petre nu are în momentul de faţă nici 50% din potenţialul lui fizic. În aceste condiţii, cu tot respectul pentru selecţioner, cred că Ovidiu nu trebuia chemat la prima reprezentativă pentru acest joc". Se pare că, convocarea lui Ovidiu Petre la echipa naţională pentru meciul cu Belarus, de sâmbătă seara, l-a surprins pe antrenorul acestuia de la formaţia de club.

 

Dorinel Munteanu a semnat cu FC Argeş!

 

După ce a făcut minuni la CFR Cluj, iar performanţele din ultima perioadă ale echipei din Gruia i se datorează în totalitate, Dorinel Munteanu a anunţat că-şi reziliază unilateral contractul cu fotmaţia ardeleană şi, cel mai probabil, va pleca la FC Argeş pentru 800.000 de euro pe doi ani, devenind astfel cel mai bine plătit tehnician din Liga I. De miercuri seară, „Munti” a devenit istorie pentru CFR Cluj. Aflat în cantonament la Vatra Dornei, cu echipa, Munteanu l-a sunat pe preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, comunicându-i acestuia că-şi reziliază unilateral contractul cu CFR Cluj. După care i-a adunat pe jucători şi le-a comunicat jucătorilor decizia sa. „Îmi pare rău că plec, dar sunt lucruri peste care nu pot să trec. Viaţa merge înainte, am luat decizia să părăsesc echipa", a spus Dorinel Munteanu. Se pare că, motivul principal al despărţirii este refuzul acestuia de a-i se impună de către conducere titularizarea lui Mojica şi a portughezilor. După ce le-a comunicat jucătorilor decizia sa, Munteanu a plecat de la Vatra Dornei şi este foarte posibil să semneze un contract cu FC Argeş, unde finanţatorul Cornel Penescu i-a oferit un contract de 800.000 de euro pentru două sezoane. La Cluj, Dorinel Munteanu avea 300.000 de euro. Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat că va căuta cât mai repede un înlocuitor, iar primele zvonuri îi indică drept posibili succesori ai lui Dorinel pe italianul Christiano Bergodi, care, de altfel, a şi sosit în România.

 

Granzii vor juca fără suporteri, o etapă

 

Granzii din Capitală, Steaua, Dinamo şi Rapid, vor juca câte o etapă cu porţile închise din cauza incidentelor produse de suporteri. În urma unei şedinţe care a durat mai bine de două ore, Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a luat această decizie din cauza incidentelor produse de suporterii celor trei echipe în timpul meciurilor Dinamo-Steaua şi Dinamo-Rapid. De asemenea, fiecare grupare a mai primit câte o amendă de 3.500 de RON. Decizia iniţială a Comisiei era de două etape cu porţile închise, dar a fost redusă chiar în timpul şedinţei la jumătate. Pentru că penalizarea a fost deja micşorată, cluburile nu vor mai putea să facă apel pentru o reducere a sancţiunii. În plus, cele trei grupări bucureştene au primit un ultimatum: dacă incidentele se vor repeta în decurs de un an, stadioanele le vor fi suspendate pentru cel puţin două etape! Există totodată posibilitatea ca sancţiunile să fie mult mai dure, mai ales că suporterii celor trei grupări au creat de mai multe ori probleme, în special cu ocazia derby-urilor directe.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button