Liga IV

200 de euro, pretul adevarului

 Suporterii nu acceptă falsuri:

 

200 de Euro, preţul adevărului

Cristian Manu, preşedintele şi delegatul echipei Sportul Rm. Vâlcea, a rămas acelaşi inventiv, simpatic şi surprinzător om de fotbal, iar cele petrecute sâmbătă la Drăgăşani întăresc afirmaţiile de mai sus. La meciul de fotbal al echipei sale, susţinut în deplasare la Drăgăşani, Manu a lansat înainte de meci, în rândul suporterilor, oferta de 200 de euro drept premiu celui care va observa în rândul grupării gazdă un jucător „pe fals”. Potrivit spuselor lui Manu, această idee a dat roade, astfel că la final a ştiut pe cine să conteste şi a câştigat cu 3-0 o partidă încheiată pe teren la egalitate. Dacă ne mai spune şi cine a luat premiul, e şi mai bine! 

Întrunită marţi, 12 septembrie, Comisia de Disciplină de la AJF a analizat şi cele petrecute la meciul dintre Petrolul II Drăgăşani şi Sportul Rm. Vâlcea, partidă încheiată la egalitate, scor 2-2, dar la sfârşitul căreia oaspeţii au formulat o contestaţie pentru substituire. Preşedintele grupării petroliste, Dumitru Dobre, supărat pe arbitraj şi de cele petrecute în teren, nu s-a prezentat în cabina arbitrilor nici pentru a lua la cunoştinţă în scris de contestaţia făcută de echipa adversă, nici pentru a semna raportul de arbitraj, însă a fost anunţat că jucătorii Gonţ şi Cărămidă trebuie să meargă la foaie pentru a-şi trece în raport datele personale şi astfel să fie identificaţi. Acum Dobre susţine că nu ştia că a fost făcută contestaţia şi pentru cel de-al doilea jucător al său, iar Gonţ fusese eliminat de pe terenul de joc şi plecase deja de la stadion. În sfârşit, cei menţionaţi de Cristi Manu, delegatul oaspeţilor, nu s-au prezentat la foaie pentru a fi identificaţi şi nici la comisie n-au venit. Drept urmare Petrolul II Drăgăşani a pierdut cu 3-0 meciul cu Sportul Rm. Vâlcea, iar Dumitru Dobre a fost amendat cu 50 de lei şi va trebui să privească din tribună vreo 2 etape meciurile echipei sale. Cristian Manu a solicitat ca suma achitată pentru contestaţie să-i fie returnată şi să-i fie plătită şi ziua de lucru (!), deşi mulţi susţin că el este la pensie. Pentru aceste solicitări nu s-a luat nicio decizie. Oricum, până la urmă Manu a lăsat-o mai moale şi a acceptat o posibilă altfel de înţelegere, în natură, un fel de „troc” de genul „eu am pierdut ziua de muncă, tu pierzi câţiva litri de vin”.

După terminarea şedinţei, preşedintele formaţiei nou înfiinţate ce activează în Liga a IV-a, Cristian Manu, a dezvăluit cum a ajuns să câştige meciul de la Drăgăşani. A dat sfoară în ţară, printre cei din tribună că oferă 200 de euro celui care-i va „da în gât” pe „petrolişti”, adică celui ce va identifica un caz de substituire la Petrolul II. Acelaşi Cristian Manu a spus că imediat a reacţionat cineva, probabil un „prieten” bun al echipei Petrolul şi al lui Dumitru Dobre, după cum a constatat şi preşedintele drăgăşenean, respectivul încasându-şi banii pentru informaţiile furnizate.

În altă ordine de idei, tot de la Petrolul II Drăgăşani au fost suspendaţi, pe lângă preşedintele clubului, alţi trei jucători. Valentin Ionescu şi Ion Gonţ au primit două galbene în timpul jocului fiind eliminaţi de pe teren. În afară de amenda de 15 lei de fiecare, ei pot plăti şi cauţiunea pentru a juca în meciul următor. Dacă nu, sunt obligaţi să stea pe margine o etapă. Mai grav a fost cazul jucătorului Marian Nicolae care, după spusele observatorului Gigi Mosor, l-a lovit de trei ori cu pumnul pe arbitrul asistent, Bogdan Mrejeru. Comisie a decis suspendarea jucătorului timp de 6 etape şi o sancţiune pecuniară de 60 de lei pe care o va achita AJF-ului. Deci, conform unei logici matematice, cel care loveşte o singură dată primeşte doar două etape de suspendare? Sau nu!

Marian IOJA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button