Liga Nationala

Lidere din prima etapa

Tomis Constanţa – Oltchim Rm. Vâlcea 22-34

Lidere din prima etapă

Nimeni în Vâlcea şi chiar nimeni în ţară nu s-a îndoit vreo clipă că Oltchim se va împiedica la Constanţa. După transferurile senzaţionale din această vară întâlnirea cu Tomis-ul lui Dumitru Muşi a reprezentat prima apariţie publică oficială pentru Luca, Lecuşanu şi compania şi s-a soldat cu o victorie concludentă, deşi vâlcencele au dat în dese rânduri impresia că nu joacă deloc la turaţie maximă. Elevele lui Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean, net superioare valoric faţă de adversarele lor, au condus permanent ostilităţile pe tabela de marcaj (a fost 5-0 încă din minutul 7), iar apoi s-au detaşat treptat, atunci când jocul gazdelor a scârţâit sau cei doi portari vâlceni introduşi între buturi au realizat parade de excepţie. Rezultatul putea fi şi mai categoric, dacă Oltchim-ul nu ar fi ratat trei aruncări de la 7 metri, prin Maier, Cherăscu şi Beşe.
Tehnicienii echipei vâlcene au folosit tot lotul de jucătoare trecut pe foaia de arbitraj. Mai mult decât atât, este interesant de observat că această rulare a jucătoarelor pe teren a făcut ca, în afară de Roxana Cherăscu sau de cei doi portari, Luminiţa Dinu şi Tereza Pâslaru, toate celelalte handbaliste care-au jucat pentru Oltchim să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor. Cea mai prolifică s-a dovedit a fi Valentina Ardean, un „briliant” care cu siguranţă se va bate pentru un loc de frunte în topul golgheterelor din Liga Naţională.
Cea mai mare diferenţă de scor a primei reprize s-a consemnat în minutul 23, atunci când tabela de marcaj a sălii din Constanţa indica 14-3 pentru Oltchim. Finalul de repriză a aparţinut dobrogencelor, care-au redus puţin din handicap, iar la vestiare au intrat cu un pasiv de doar opt goluri (7-15). În partea secundă a meciului, fetele de la Tomis au dat vreo câteva minute bune impresia că poate ţine piept iureşului vâlcean, au păstrat rezultatul în limitele decenţei, dar de la 23-16 pentru Oltchim s-au prăbuşit şi au primit şapte goluri consecutiv (30-16). Ulterior, a fost şi 32-17 pentru echipa noastră, însă la fel ca-n prima repriză, gazdele au marcat mai des în ultimele minute de joc, iar întâlnirea s-a încheiat cu 34-22 pentru trupa vâlceană.
Un golaveraj cât se poate de pozitiv pentru Oltchim, care le-a ajutat pe jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici să devină lidere în ierarhia Ligii Naţionale după desfăşurarea meciurilor din prima rundă a noului sezon competiţional. Prin prisma valorii lotului, nu încape îndoială că vor şi rămâne până la final pe prima poziţie.

Au marcat pentru Oltchim: Valentina Ardean (7 goluri), Ionela Gâlcă (5), Adina Meiroşu, Adriana Nechita (câte 4), Georgeta Grigore, Steluţa Luca (câte 3), Valeria Beşe, Ramona Maier, Oana Manea (câte 2), Narcisa Lecuşanu, Mihaela Tivadar (câte 1).

Gavrilescu a fost în tribune

Bucuria de a le vedea la lucru pe „galactice” nu ţine cont de nici o distanţă. Aşa s-a întâmplat în cazul preşedintelui clubului vâlcean, Ioan Gavrilescu, care-a ţinut să urmărească la faţa locului partida Oltchim-ului de la Constanţa. 

Oltchim Rm. Vâlcea –Astral Poşta Câlnău

Recital „galactic”

Dacă succesul confortabil de pe litoral a instalat Oltchim-ul în fruntea ierarhiei Ligii Naţionale de handbal feminin este de aşteptat ca meciul de joi,14 septembrie, din Sala „Traian”, împotriva echipei Astral Poşta Câlnău, să consolideze poziţia fruntaşă în ierarhie a grupării vâlcene. Se pare că buzoiencele traversează o pasă neagră, altfel nu se explică de ce în runda inaugurală au capotat chiar pe teren propriu cu HCM Roman. Ca şi la Constanţa, cel mai dificil lucru pentru Gheorghe Tadici va fi alegerea celor 14 handbaliste pe care le va trece pe raportul de arbitraj. În acest sens, rămâne de văzut dacă va purcede la o primă rotaţie a jucătoarelor sau va da credit în continuare celor care-au evoluat duminica trecută în partida cu Tomis. Atunci, au rămas pe dinafară portarii Ileana Bistriceanu, Mihaela Smedescu şi jucătoarele Andreea Tâlvâc, Clara Vădineanu, Anişoara Marcu, Iulia Puşcaşu şi Aurelia Cristoaica. Totuşi, indiferent cine se va afla pe teren la Oltchim, este clar că iubitorii sportului vâlcean vor avea parte de un adevărat recital „galactic”, un spectacol handbalistic de cea mai bună calitate. Întâlnirea Oltchim – Astral se joacă joi, 14 septembrie, de la ora 18.00, iar intrarea în sală va fi gratuită. Probabil că acesta este ultimul meci de pe teren propriu când se va mai permite accesul liber al publicului spectator. Dacă nu cumva oficialii clubului vâlcean au renunţat deja la ideea de a impune bilete de intrare măcar pentru meciurile din campionatul intern. Nu de alta, dar următorul meci pe care Oltchim-ul îl va juca acasă va fi tocmai contra campioanei Rulmentul Braşov şi este nevoie de o asistenţă cât se poate de numeroasă pentru a înfrânge cerbicia jucătoarelor pregătite de Mariana Târcă şi Aurelian Roşca. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button