Politica

Ion Cîlea si PSD, solutii pentru toti românii

Ion Cîlea şi PSD, soluţii pentru toţi românii

 

Oferta electorală a PSD pentru viitoarele alegeri va fi făcută publică în prima parte a lunii octombrie şi conţine, potrivit liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea, frumosul de el, soluţii pentru toate problemele românilor, fie că aceştia nu se înţeleg la şpagă în spitale cu doctorii, fie că nu ştiu pe ce să dea întreaga pensie întâi, pe întreţinere sau medicamente. Social-democratul îi asigură totodată pe vâlceni că PSD nu mai e ce era odată şi că acum partidul promovează oameni corecţi şi principii oneste.

 

Cel puţin două „alternative” pentru fiecare candidat

 

De asemenea, PSD este partidul care vrea să aprofundeze relaţia cu sindicatele, mergând pe ideea apropierii în special de simplii membrii ai acestor structuri. PSD, mai spune Cîlea, nu-şi va mai trăda electoratul şi va face doar alianţe postelectorale. Normal, mai ales după ţeapa luată de la PC, când toţi „conservatorii” dalmaţieni, gen Dumitru Becşenescu şi alţii, au intrat datorită PSD-ului în Parlament şi au trădat Uniunea cât ai zice PUR. După părerea liderului judeţean al PSD, România trebuie să scape de trădători şi impostorii care conduc ţara. În opinia sa, deja Guvernul se află într-o avansată stare de „descompunere”, la fel ca şi Alianţa PNL-PD, iar anticipatele bat tot mai tare la uşă. Cîlea e conştient că, în judeţul nostru cel puţin, PSD este pe val, lucru care în mare parte i se datorează şi priveşte cu ochi mari şi optimişti la viitoarele alegeri. Până la data de 10 noiembrie, conducerea organizaţiei a cerut imperativ filialelor orăşeneşti şi comunale liste cu cel puţin trei variante de candidaturi pentru funcţiile de primari, insistând cu această solicitare în special în localităţile unde edilii şefi au alte coloraturi politice. Este, altfel spus, şi cazul Râmnicului. Aici, PSD are două soluţii. Prima ar fi depistarea a două „alternative” pentru Gigi Matei, candidatul de moment pentru funcţia de primar. A doua – începerea unei campanii de manipulare prin presă care dacă e bine făcută, să vedeţi pe dracu’, Doamne iartă-mă, cum îl va scoate primar fără prea mari probleme chiar şi controversatul Gigi Matei.

 

Haralambiade nu ridică, agricultura noastră pică

 

Una dintre îngrijorările de ultimă oră ale social-democraţilor vâlceni o reprezintă şi anunţata scumpire a alimentelor cu 50 la sută, începând cu ianuarie 2007. Valul de scumpiri se datorează, susţine PSD, proastei guvernări portocalii şi în mod special dezastrului din agricultură, căruia i-au pus moţ liberalii. „Şi la Vâlcea, avem aceeaşi problemă. Agricultura este la pământ. Deşi trebuia să se înceapă de multă vreme lucrările de arat şi pregătire a terenului, acestea sunt ca şi inexistente. Sămânţă nu există, decât 330 de tone, faţă de 2.500, cât ar fi necesare. Nu mai vorbesc de îngrăşăminte. Însămânţările se vor face în afara perioadei optime, aşa că vom apela cu siguranţă la importuri, iar deficitul bugetar se va accentua. Indiferenţa guvernanţilor este greu de acceptat sau de înţeles”, acuză preşedintele Ion Cîlea, în a cărui opinie, de exemplu, Valentin Haralambiade, şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură – Vâlcea, a arătat că „e pe dinafară” confundând creditele pe Programul Fermierul cu subvenţiile.

 

Ocnele Mari, din nou o problemă

 

Nu în ultimul rând, PSD Vâlcea abordează cu maximă seriozitate, cel puţin declarativ, problema celor 50 de gospodării din Ocnele Mari ce trebuie strămutate datorită faptului că zonele în care sunt amplasate prezintă riscul prăbuşirii. Conducerea judeţului le-a oferit se pare 4 hectare de teren la Căzăneşti, deşi suprafaţa respectivă a fost cedată de Staţiunea de Cercetări Pomicole Râmnicu Vâlcea, în baza Legii 525/2004 în vederea restituirii dreptului de proprietate pentru cetăţenii din Mihăeşti, Stoeneşti şi Râmnicu Vâlcea. Consiliul Local Ocnele Mari şi cetăţenii s-au exprimat împotriva strămutării celor 50 de gospodării pe raza altor localităţi. Aleşii din Ocnele Mari au cerut ca familiile din zonele de risc ale câmpurilor de sonde I şi II să fie mutate în amplasamentele sigure de pe teritoriul oraşului, respectiv pe malul stând al râului sărat, în punctele Sorăt, Benci, Făcăi, Valea Bradului, Valea Slătioarei şi Licura. Suprafaţa depistată de autorităţile locale pentru relocare este de 500 de hectare, dintre care 200 construibile. Potrivit lui Ion Cîlea, unii cetăţeni vor totuşi bani, alţii cer să rămână pe raza localităţii şi doar câţiva ar fi de acord să fie strămutaţi într-o zonă apropiată, însă nu la Căzăneşti, ci la Troianu.

 

Autorităţile, depăşite în continuare de criza calamităţilor

 

Social-democraţii vâlceni critică actuala guvernare şi pentru modul în care a abordat problema celor 97 de case distruse de alunecările de teren din anii 2005 şi 2006. Ei spun că, în ciuda faptului că specialiştii Prefecturii au trimis în timp util sute de hârtii la Bucureşti pentru reconstrucţia caselor sinistraţilor, până în prezent nu s-a turnat o temelie. „Vine iarna. Guvernul a aprobat în lunile trecute asigurarea materialelor în vederea reconstrucţiei caselor afectate de calamităţi, însă acestea n-au ajuns unde trebuia, nici măcar amplasamentele nu au fost stabilite decât în puţine cazuri, iar unii sinistraţi sunt prea în vârstă ca să-şi mai poată ridica singuri locuinţele”, a avertizat liderul PSD.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button