Liga II

Debut oficial pe teren propriu

CSM Rm. Vâlcea – Unirea Alba Iulia

 

Debut oficial pe teren propriu

 

După eşecul de la Târgovişte, care-a aruncat o umbră de suspiciune vizavi de potenţialul echipei pregătite de Costel Pană şi Dumitru Teleşpan, CSM Rm. Vâlcea va întâlni la finele acestei săptămâni, în Zăvoi, fosta divizionară A de acum trei sezoane, Unirea Alba Iulia. De atunci însă, oaspeţii au picat pas cu pas, iar în vara lui 2006 au ocupat o poziţie care le-a adus retrogradarea în a treia ligă a ţării. Revenirea în al doilea eşalon se datorează echipei FC Oltchim, care n-a avut forţa financiară să continue în Liga a II-a şi le-a cedat locul celor din Alba Iulia. În prima rundă, adversarii de mâine au izbutit să-şi apropie victoria în disputa cu FCM Reşiţa (1-0), iar la Vâlcea vor veni desigur pentru a smulge măcar un punct, atât de important mai târziu în ierarhia seriei.

 

Mangalagiu, spion la Alba Iulia

 

Pentru a evita orice surpriză în compania celeilalte grupări din seria a II-a a ligii secunde care şi-a asigurat locul pe bani în această ediţie de campionat, ne referim la echipa din Alba Iulia (beneficiara înţelegerii cu FC Oltchim), Costel Pană l-a trimis pe secundul Gabriel Mangalagiu ca spion la meciul pe care formaţia din oraşul Marii Unirii l-a jucat pe teren propriu cu FCM Reşiţa. Viitoarea adversară a CSM-ului a câştigat disputa cu 1-0 şi vine la Vâlcea cu intenţia declarată de a nu pierde.

Central din Craiova, asistent din… Târgovişte

Partida CSM – Unirea se va juca sâmbătă, 19 august, de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal” din Zăvoi şi va fi condusă la centru de tânărul arbitru craiovean Eduard Constantinescu, acesta urmând a fi ajutat la cele două linii de asistenţii Dan Niţu (Tr. Măgurele) şi Dragoş Vlad (Târgovişte). Cam suspectă delegarea tuşierului din oraşul unde CSM-ul a fost înfrântă săptămâna trecută, nu-i aşa? În postura de arbitru de rezervă se va afla vâlceanul Daniel Demetrescu. Observatorul acestei întâlniri va fi fostul mare arbitru petroşenean Ion Danciu.

5 lei biletul de intrare

Oficialii clubului vâlcean au decis ca preţurile biletelor de intrare la meciul de sâmbătă cu Unirea Alba Iulia să fie de 5 RON (la peluze şi tribunele 1 şi 2) şi 6 RON (la tribuna oficială). Vor avea parte de gratuitate la accederea în stadion copii cu vârsta de până la 14 ani şi pensionarii.

Vor câştiga 8 milioane sau vor fi amendaţi

Dacă vor învinge în disputa cu Unirea Alba Iulia, fiecare jucător care va evolua va încasa o primă de 8 milioane de lei. În cazul în care nu vor reuşi să câştige, „municipalii” s-ar putea să fie penalizaţi pecuniar.

Lepădatu, pe picior de plecare?

Cel mai vârstnic jucător din lotul CSM-ului, Victor Lepădatu, a fost de curând aproape de a părăsi gruparea din Zăvoi. Mijlocaşul trecut de 30 de ani a refuzat însă o ofertă venită din partea unei echipe ce evoluează tot în liga secundă. Din păcate, nu am reuşit să aflăm de ce n-a mai plecat până la urmă Lepădatu. La Târgovişte, jucătorul vâlcean n-a fost introdus deloc în joc de antrenorul Costel Pană.

Bilia, încă un control

În această săptămână, fundaşul Daniel Bilia, suspect de hepatită, a efectuat la o clinică particulară din Bucureşti un ultim control medical în urma căruia se va şti precis dacă se va putea conta pe serviciile sale în campionatul care-a început sâmbătă. Precedentele teste medicale s-au dovedit a fi neaşteptat de controversate. Bilia, care l-a mulţumit pe antrenorul Costel Pană, este deja legitimat la CSM, dar clubul vâlcean nu a virat deocamdată nici un leu către CFR Timişoara, de unde l-a transferat în această vară, până ce nu se va clarifica situaţia medicală a fotbalistului. În cazul în care hepatita se confirmă, fundaşul se va întoarce la echipa bănăţeană, iar contractul cu CSM va fi reziliat. Altfel, între jucătorii care nu au fost apţi de joc pentru meciul de la Târgovişte, dar care probabil ar putea apărea în formula de start la meciul cu Unirea Alba Iulia, s-a numărat şi fundaşul Liviu Popa, indisponibil din cauza unei răni la picior.

Satelitul va fi pus pe „orbită”

Preşedintele executiv al Clubului Sportiv Municipal, Alin Trandafir, a reafirmat recent intenţiile conducerii de a înscrie în Liga a IV-a o echipă „satelit”. „Nu renunţăm la formaţia «satelit», o să o înscriem în campionat la AJF, bineînţeles dacă se va mai găsi un loc şi pentru noi acolo!”, a spus Trandafir. Pentru o asemenea cauză nobilă, nu ne facem probleme că Mihai Persu, şeful forului fotbalistic judeţean, ar fi în stare să facă şi 19 echipe în Liga a IV-a.

Monceanu vrea să discute cu Mitică de la Ligă

Implicarea lui Constantin Monceanu în treburile CSM-ului va fi, se pare, mai amplă decât reiese la prima vedere. Edilul Râmnicului a afirmat că vrea să aibă cât mai curând o discuţie cu Dumitru Dragomir, şeful LPF, parlamentar de Vâlcea din partea PRM! Scopul: vrea să afle pe ce sprijin din partea acestuia ar putea conta în cazul în care echipa ar urca în prima ligă. Aşa cum se cunoaşte, în vara trecută, Mitică de la Ligă a făcut lobby pe lângă autorităţile locale pentru ca oraşul nostru să poată susţine o echipă în prima divizie. S-a vorbit atunci inclusiv de mutarea la Vâlcea a grupării FC Naţional. Din cauza costurilor prea mari, Primăria a refuzat atunci să „intre în joc”, preferând mai degrabă politica paşilor mărunţi.

Niţă, un junior talentat

Cu doar câteva zile înainte de începerea campionatului CSM-ul s-a întărit cu un tânăr jucător adus de peste hotare. Nu este vorba de un „stranier”, aşa cum ar putea crede mulţi, ci despre un român get-beget. Alexandru Niţă are 17 ani şi s-a rodat până acum la echipe de juniori din Germania şi Spania. Niţă va avea parte la gruparea din Zăvoi de o concurenţă destul de serioasă pentru locul de junior, urmând a se bate pentru postul de titular cu Robicek şi Negruţ.

Situwe, Gică Popescu al Vâlcii

Transferul fotbalistului de culoare Emanuel Cristian Situwe la CSM a costat clubul vâlcean 10.000 de euro, bani care vor fi plătiţi către Girocul Timişoara în mai multe tranşe. Durata contractului parafat de Situwe este de cinci ani, jucătorul născut la Bucureşti din tată congolez şi mamă româncă fiind văzut de către unii oficiali ai echipei din Zăvoi ca un Gică Popescu al fotbalului vâlcean. Deocamdată, fundaşul „ciocolatiu” a ratat debutul într-un meci oficial, antrenorul Costel Pană uitându-l pe banca de rezerva la partida de la Târgovişte.

Doar câte o zi în cantonament

Numirea lui Costel Pană ca antrenor principal la CSM a adus de la sine şi numeroase schimbări, atât în ceea ce priveşte lotul de jucători, formula de joc, antrenamentele, iar acum şi cantonamentele ce preced meciurile din fiecare etapă au o altă durată. Astfel, aşa cum s-a întâmplat înainte de meciul de la Târgovişte, jucători vor intra în cantonament de vineri şi nu de miercuri, cum se făcea de regulă în „era Furnică”. „Aşa se va întâmpla mereu. Vreau să imprim această regulă. Jucătorii trebuie să fie conştienţi şi să aibă singuri grijă de viaţa lor extrasportivă. Avem stipulate în Regulamentul de Ordine Interioară şi amenzi pentru jucătorii care vor fi găsiţi în cursul săptămânii pe la miezul nopţii în oraş. Ei sunt jucători profesionişti şi vor răspunde în aceeaşi măsură în care sunt şi remuneraţi pentru victorii, pentru rezultate bune”, a admis Costel Pană.

Memoriu împotriva centralului Stănescu

Arbitrajul jalnic al centralului Adrian Stănescu la partida FCM Târgovişte – CSM Rm. Vâlcea nu putea rămâne fără urmări. După ce au mai vizionat încă o dată caseta video cu înregistrarea partidei pierdute de elevii lui Costel pană, oficialii clubului din Zăvoi au ajuns la concluzia că trebuie să sesizeze urgent şi conducerea CCA, în speţă pe preşedintele acestei comisii, vâlceanul Gheorghe Constantin. La memoriul trimis de CSM a fost anexată şi o copie a casetei video cu meciul incriminat.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button