Liga IV

Statiunea Calimanesti va avea echipa de fotbal

Lari Mihăilă ne asigură că

Staţiunea Călimăneşti va avea echipă de fotbal

* obiectivul conducătorilor (?)…, aparent mai puţin măreţ: formarea tinerelor talente

O dată cu ratarea promovării în Divizia C (actuala Ligă a III-a), viitorul formaţiei Cozia Rm. Vâlcea a devenit incert. De la preşedinte, antrenor şi jucători, cu toţii au fost dezamăgiţi pentru neîndeplinirea obiectivului. Marea majoritate a celor ce au contribuit într-un fel sau altul la obţinerea dreptului de a juca acest meci de baraj a anunţat încă de pe atunci că va părăsi „corabia”. Nu au fost doar nişte vorbe aruncate la supărare, ci acum au devenit chiar realităţi. Conducătorii acestei grupări, Lari Mihăilă, Dan Bunea şi antrenorul Savu au fost primii care au făcut acest pas. „Mie mi-a ajuns cu fotbalul. Am deja două promovări ratate din diverse motive. Acum a trecut totul, nici nu mai vreau să-mi amintesc ce s-a întâmplat. Noi am ştiut de la început cum stau lucrurile. A fost un fel de totul sau nimic. Am reuşit să închegăm o echipă, obiectivul a fost promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării în primul an, nu s-a îndeplinit şi din punctul meu de vedere totul s-a terminat. Am acceptat destul de greu această ratare a promovării, mai ales că adversarul nu a fost atât de incomod în meciul de baraj. Eu ştiu că nici Dan Bunea nu va mai continua alături de Cozia Rm. Vâlcea, iar de antrenorul Savu nu mai ştim nimic de la meciul cu Athletic Sibiu”, ne-a spus Laurenţiu Mihăilă care-a dorit să-i mulţumească şi preşedintelui AJF, Mihai Persu, pentru ajutorul acordat în organizarea cantonamentului dinaintea meciului de baraj.

Jucătorii şi-au luat deja alte angajamente

 

Tot de la preşedintele campioanei am aflat şi situaţia jucătorilor care-au activat pentru echipa din staţiune. Din lotul de 18 jucători care au stat la dispoziţia antrenorului, mai mult de jumătate au fost luaţi cu împrumut. La 10 dintre aceştia le-a expirat deja termenul şi va trebui să se întoarcă de unde-au plecat sau să ajungă la o înţelegere cu alte formaţii care-şi doresc serviciile lor. Până acum ştim ce drum au ales doar o parte dintre aceştia şi anume: Blăjan, noul preşedinte al Comisiei de Competiţii de la AJF, care-a renunţat la „meseria” de fotbalist, Preda care va juca în noul sezon pentru Oltchim, Mocioacă este la dispoziţia antrenorilor de la CSM, iar Ilie va reveni la Electra. Robert Dina se pare că va merge la marea rivală din campionatul trecut, Flacăra Horezu, chiar dacă şi sponsorul nou promovatei Topologul N. Bălcescu, Vali Badea, şi-a manifestat intenţia de a-l transfera pe atacantul Coziei. Portarului Cruceru i-a fost de bun augur selecţionarea la lotul de perspectivă al Olteniei unde a fost remarcat, iar acum o divizionară D de la Işalniţa este interesată de serviciile sale.

 

Aşadar, totul merge spre dizolvarea acestei echipe. Fără conducători, fără antrenorul Mircea Savu şi mai ales fără o bună parte din lotul ce a contribuit la stabilirea campioanei Diviziei D din sezonul trecut, această grupare nu mai are viitor. Totuşi, în ciuda celor spuse, cei care şi-ar dori locul acestei formaţii din eşalonul de elită judeţean nu se pot bucura.

 

Doar sponsorul, Dan Niţu, va mai continua la Călimăneşti

 

Deşi a preferat să stea mai în umbră şi să nu-şi facă publicitate în ceea ce priveşte implicarea sa la Cozia Rm. Vâlcea, majoritatea oamenilor de fotbal din judeţul nostru au aflat că formaţia din staţiune era susţinută financiar de firma Damilla, mai exact de patronul Dan Niţu, cel care a făcut posibilă şi existenţa la un anumit nivel a recent retrogradatei Petrodam Măciuca. Cum niciuna dintre echipele pe care le-a sponsorizat nu şi-a îndeplinit obiectivul (Cozia – Divizia C, iar Petrodam – evitarea retrogradării din eşalonul de elită judeţean), Dan Niţu a crezut de cuviinţă că ar trebui să-şi reorienteze activitatea în fotbal. Astfel, conform spuselor lui Lari Mihăilă, patronul firmei Damilla îşi doreşte să creeze la Călimăneşti un fel de şcoală de fotbal, iar obiectivul principal va fi creşterea tinerilor talentaţi. Aceştia se vor roda în campionatul Ligii a IV-a pe terenul de la Călimăneşti. Însă la baza creării acestui centru de copii şi juniori Dan Niţu probabil că nu va avea prea mulţi jucători din vechea gardă. Cu certitudinile amintite (Blăjan, Dina, Cruceru, Mocioacă, Preda şi Ilie) şi dat fiind faptul că nu vor mai exista condiţiile oferite sezonul trecut, puţini dintre jucătorii care încă nu şi-au manifestat oficial dorinţa de a pleca de la Cozia probabil vor continua la Călimăneşti. Este previzibil că vor rămâne cel mult o jumătate de echipă. Despre toate acestea ne vom lămuri însă la startul noului sezon sau în perioada apropiată acestuia, când se manifestă „febra” transferurilor.

 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button