Liga IV

CSM Unirea Dragasani va revolutiona fotbalul în sudul judetului

Primarul Iordache pune bazele unui nou club

 

CSM Unirea Drăgăşani va revoluţiona fotbalul în sudul judeţului

* teoretic, municipiul Drăgăşani ar putea avea 4 echipe de fotbal!

Zilele acestea oameni de fotbal din sudul judeţului fac eforturi pentru ca în maximum o lună de zile să poată fi înscrisă în competiţie echipa CSM Unirea Drăgăşani. La iniţiativa doctorului Alin Pavelescu, preşedinte al PNL Drăgăşani, în colaborare cu primarul Gheorghe Iordache şi cu sprijinul mai multor oameni de fotbal, printre care şi colegul nostru Sandu Şocu, fost secretar general al AJF Vâlcea, juristul Primăriei Municipiului Drăgăşani are ca sarcină să rezolve documentaţia necesară înfiinţării Clubului Sportiv Municipal „Unirea” Drăgăşani. În acest sens s-au purtat deja discuţii cu CSM Rm. Vâlcea, urmând ca gruparea din sudul judeţului să calce pe urmele echipei din Zăvoi, cel puţin la capitolul „înfiinţare”.

După ce se va constitui CSM Unirea Drăgăşani, echipa va evolua pe stadionul Petrolul şi, probabil, va prelua locul din Divizia D de la una din formaţiile pe care municipiul din sudul judeţului le are acum deja constituite. Scopul şi obiectivele acestei echipe sunt de a oferi o alternativă pentru fotbaliştii tineri, de valoare, din sudul judeţului, în special din Drăgăşani, pentru a se afirma. Ca urmare, obiectivul „municipalilor” drăgăşeneni ar fi acela de a accede în următorii doi-trei ani la Divizia C (Liga a III-a) sau chiar mai sus. „Nu excludem nici varianta instituirii unei taxe pentru cultură şi sport, aşa cum a fost ea introdusă la Rm. Vâlcea!” – ne-a spus juristul primăriei Drăgăşani vorbind despre principala sursă de finanţare a echipei.

Ineditul situaţiei în acest caz ar fi acela că, dacă toţi cei ce se laudă că fac şi susţin echipe de fotbal ar trece la treabă şi intenţiile lor s-ar concretiza, atunci la Drăgăşani ar exista nu mai puţin de patru echipe de fotbal la nivelul seniorilor: Petrolul II Drăgăşani şi Alma Lex Drăgăşani, deja existente în Liga a IV-a (Divizia D), CSM Unirea Drăgăşani (la stadiu de proiect acum) şi Triumf Drăgăşani (pe care vor să o înfiinţeze tinerii antrenori Narcis Enăchescu şi Tavi Mâţoc pentru a reprezenta o alternativă de afirmare a tinerilor pregătiţi de aceştia).

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button