Liga II

CSM a pierdut amicalul cu FC Arges

CSM a pierdut amicalul cu FC Argeş

 

* cele 80 de minute când pe teren s-au aflat titularii s-au încheiat cu 1-0 pentru oaspeţi * în ultima repriză, la echipa noastră şi-au făcut apariţia mai mulţi copii, iar scorul a luat proporţii (0-4)

 

Cea mai aşteptată partidă amicală din această vară a grupării antrenate de Costel Pană şi Dumitru Teleşpan a fost fără îndoială confruntarea cu echipa de primă ligă, FC Argeş, la cârma căreia, din sezonul actual, se află italianul Giuseppe Gianinni, cândva o mare glorie a fotbalului din Peninsulă. Piteştenii au jucat anterior şi cu Univ. Craiova, de care au dispus chiar în Bănie, cu un categoric 3-0. Existau deci premize că întâlnirea din Zăvoi va fi una de maximă importanţă pentru ambele echipe şi-n special pentru trupa vâlceană, aflată într-un moment delicat din punct de vedere sportiv.

Cei câteva sute de spectatori care-au achitat biletul de intrare la această partidă au avut totuşi ce vedea. Deşi meciul a fost foarte echilibrat, nu au lipsit fazele de poartă, iar la acest capitol fiecare echipă a beneficiat de câteva bune oportunităţi de a înscrie.

S-au jucat 120 de minute

Pentru a-i vedea la lucru pe toţi jucătorii din lot, băncile tehnice ale celor două grupări au convenit încă de la începutul meciului să se joace trei reprize a câte 40 de minute. În primele două dintre aceste reprize au evoluat titularii, iar apoi, în ultimul mitan, pe teren şi-au făcut apariţia şi fotbaliştii mai tineri, de perspectivă. Regula a fost valabilă doar pentru CSM, care-a înscris pe foaia de arbitraj mai mult de 25 de jucători. În schimb, FC Argeş nu a venit decât cu vreo 20 de fotbalişti în Zăvoi, pe care italianul Gianinni s-a mulţumit să-i ruleze în timpul efectiv de joc. Piteştenii au pătruns pe teren cu formula standard, din care nu au lipsit: Vintilă – Chiţa, Bilaşco, Cip. Tănase, Prepeliţă, Năstăsie, Rednic şi Daouda. În celelalte două reprize ale meciului, la gruparea vizitatoare au mai jucat Guso, Noseda, Bazzi, Cruceru şi Doman.

Pentru CSM Rm. Vâlcea au evoluat în primele 80de minute de joc: Pampea – Melcea, Cercel, Bier, Cumpănaşu, Raicu (Kalvin), Robicek (Vlăduţi), Murineanu (Negruţ), Ciortan, Lepădatu (Budeanu), Savu. În a treia repriză a meciului şi-au făcut apariţia pe teren, în tabăra vâlceană, jucători precum Rusandu (Udeanu) – M. Dumitru, Bărbuţ, Mocioacă, Vlăduţi, Dandea, Budeanu, Moţ, etc.

Elevii lui Pană au evoluat admirabil două reprize

La primul test în faţa suporterilor vâlceni, antrenorul Costel Pană şi-a dorit ca echipa pe care-o pregăteşte să le facă o mare bucurie celor din tribune. Cu un stil de joc care diferă radical de ceea ce jucau „municipalii” cu Adrian Furnică, CSM-ul a avut şansa de a tranşa de două ori partida în favoarea sa. Din nefericire, mingea nu a vrut să intre în poartă, a lovit de fiecare dată transversala, la şuturile expediate de Ciortan şi Kalvin. Pe finalul celor 80 de minute de joc, singurele care-au contat cât de cât, mai ales pentru că au evoluat titularii, oaspeţii au dat lovitura de graţie, înscriind golul victoriei dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, executată magistral de Bilaşco. În ciuda înfrângerii, jocul vâlcenilor trebuie apreciat cum se cuvine. Tocmai de aceea, spunem că dacă evoluţia echipei din Zăvoi va fi aceeaşi şi în campionat, atunci nu ne îndoim că trupa pregătită de pană şi Teleşpan se va număra iarăşi printre protagoniste.

Vâlcenii şi-au dorit un succes de orgoliu

Meciul CSM – FC Argeş s-a jucat într-un ritm ridicat doar în primele 80 de minute. Piteştenii au dominat începutul primei reprize, atunci când şi-au creat de altfel şi două bune oportunităţi de a înscrie. În minutul 6, Năstăsie a fost aproape de gol, a preluat la marginea careului de 16 metri, a rămas singur cu portarul, dar a şutat defectuos peste poartă. Ulterior, în minutul18, Prepeliţă a şutat prin surprindere de la 18 metri, mingea fiind scoasă în ultima clipă în corner de Pampea, cu un reflex de zile mari. Prima şansă a vâlcenilor de a înscrie s-a consumat în minutul 25, când Ciortan a scăpat singur cu portarul Vintilă, plecând de la limita ofsaidului, a lobat peste apărătorul buturilor piteştene, dar mingea a lovit transversala şi-a picat pe linia porţii! Ce ghinion!

Vâlcenii n-au cedat iniţiativa nici în repriza secundă, oferind o replică pe măsură echipei din Divizia A. Guso s-a opus cu bine în faţa a doi vâlceni la prima fazămai periculoasă a reprizei secunde, iar de partea cealaltă Chiţa a şutat din colţul careului de 6 metri doar în plasa laterală. Jucătorii de la CSM au introdus mingea în plasa adversă, prin Ciortan, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar la câteva minute după aceea, o centrare a lui Savu şi-o reluare spectaculoasă din semi-foarfecă a lui Kalvin, mingea lovind transversala lui Guso, a dezmorţit tribunele, care sperau într-o victorie de orgoliu a favoriţilor. Acelaşi Guso a avut o intervenţie excelentă la o fază rapidă de atac a vâlcenilor, iar apoi şutul din afara careului al lui Melcea a trecut pe deasupra porţii argeşene. Şi de această dată, bravul nostru portar Pampea a avut câteva intervenţii salvatoare, asta până la un moment dat . Din păcate, în ultimele minute de joc, FC Argeş avea să marcheze primul gol al întâlnirii, Bilaşco transformând cu largul concurs al lui Pampea, surprins pe picior greşit de şutul pe colţul scurt al porţii.

În ultima repriză, la echipa noastră şi-au făcut apariţia mai mulţi copii, iar scorul a luat proporţii (0-4). Au mai punctat pentru argeşeni Noseda (de două ori) şi Cruceru, atacantul venit în această vară de la Sportul Studenţesc. Chiar dacă a avut în faţă o apărare nu atât de experimentată, impetuosul atacant argeşean, Ciprian Tănase, n-a avut deloc noroc să înscrie şi el un gol. Nici măcar în prelungiri, când a făcut jaloane din câţiva puşti aruncaţi în luptă cu mult curaj de antrenorul Costel Pană. Tănase a avut doar o bară şi cam atât, deşi s-a zbătut cât a putut! Ironic vorbind, CSM-ul nu e totuşi Steaua, Dinamo sau Rapid să le dea gol atât de uşor, nu-i aşa!

 

Multe personalităţi ale fotbalului în tribună

 

Aşa cum era de aşteptat, în tribuna principală a stadionului „Municipal” din Zăvoi, care are acum o cu totul altă faţă, una demnă de o echipă din prima ligă, au luat loc numeroase personalităţi ale fotbalului românesc şi-n special ale celui argeşean. Pe rând, spectatorii au salutat prezenţa marelui fotbalist Nicolae Dobrin şi a antrenorilor Florin Halagian, Ion Moldovan şi Constantin Stancu.

 

Gianinni a lăudat CSM-ul

La conferinţa de presă ce a urmat partidei cu FC Argeş a fost prezent şi antrenorul echipei vizitatoare, italianul Giuseppe Giannini. Aflat la prima sa experienţă ca tehnician în ţara noastră, Gianinni a apreciat jocul echipei râmnicene. „CSM-ul mi s-a părut a fi o echipă bine organizată. Nu am decât să vă urez mult succes anul acesta, poate veţi avea mai multă şansă şi veţi promova în prima ligă”, a declarat italianul, iar apoi s-a referit succint şi la evoluţia echipei pe care-o pregăteşte: „Din punctul meu de vedere, FC Argeş nu a jucat prea bine, nu la fel cum am făcut-o în meciul cu Univ. Craiova”.

Pană spune că echipa e pe drumul bun

Mulţumit de jocul prestat de elevii săi în primele 80 de minute, antrenorul CSM-ului, Costel Pană, nu şi-a putut ascunde la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media dezamăgirea pentru rezultatul nefavorabil. „Puteam obţine mai mult, dar asta numai dacă marcam noi primii! Am început meciul cu FC Argeş cu «11-le» care mi s-apărut cel mai viabil înaintea partidei! Însă nu e neapărat ca echipa de azi să fie şi cea cu care voi începe campionatul! Nu cred că echipa pe care o avem acum e mai slabă decât cea de anul trecut! Ce-i drept, nu au venit jucători atât de cunoscuţi, dar veţi vedea că nu am greşit că i-am adus. Nu numele joacă! Pe mine nu mă interesează cum îl cheamă pe jucător, ci doar ceea ce demonstrează în teren!”, recunoaşte Costel Pană, omul pentru care favoritismele par să nu-şi aibă loc în gândirea sa.

Au contat doar primele două reprize

 

În încheiere, principalul echipei din Zăvoi a dezlegat şi enigma scorului final: „Pentru mine au contat mai mult cele 80 de minute, dar nu mă deranjează dacă veţi trece la rezultatul final şi celelalte goluri din a treia repriză când am jucat mai mult cu copii. A fost exact ca la Mioveni, când am pierdut cu 1-5! De ce am propus un asemenea meci? Pentru că am vrut să-i văd şi pe copiii cum joacă împotriva unui adversar puternic, să văd cum se descurcă şi eu zic că a fost un test foarte util pentru mine”.

 

Ali Kalvin, pata de culoare de la CSM

 

Între jucătorii pe care Costel Pană i-a trimis în teren în disputa de 120 de minute cu FC Argeş, în mod cert unul a atras atenţia mai mult decât era normal. Ali Kalvin (ale cărui origini se pierd undeva în Republica Centrafricană, de unde provine tatăl său), căci despre el este vorba, a fost, la propriu şi la figurat, pata de culoare a întâlnirii. Trimis pe gazon în locul lui Raicu, mijlocaş la închidere, Kalvin a izbutit câteva intercepţii periculoase în acea zonă a terenului, de unde a declanşat contraatacuri periculoase. Iar la una dintre fazele ofensive ale echipei vâlcene, la o lovitură de colţ, a urcat până în careul de 16 metri, de unde a expediat dintr-o uluitoare semi-foarfecă mingea în transversală.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button