Liga Nationala

Handbal feminin / Turneele de sala nu au fost aprobate

Handbal feminin / Turneele de sală nu au fost aprobate

* Liga Naţională se joacă doar tur-retur

  Mulit de majoritatea cluburilor din Liga Naţională de handbal feminin, sistemul de campionat care prevedea revenirea la turneele de sală, nu a fost adoptat de preşedinţii echipelor din elită. Propus de Remus Drăgănescu şi susţinut surprinzător de Mariana Târcă, această formulă de disputare a fost totuşi moartă din faşă. Nimeni nu putea fi de acord din punct de vedere financiar cu nişte deplasări de câteva zile inutile, care-ar fi impietat în plus şi randamentul jucătoarelor pe teren. Cele mai vehemente adversare ale acestui sistem au fost cluburile Oltchim Rm. Vâlcea, Silcotub Zalău, Tomis Constanţa şi Oţelul Galaţi. Antrenorii celor patru echipe amintite (Tadici, Gherhard, Muşi şi Bădulescu) au declarat deschis că există numai dezavantaje pentru toate cluburile din ţară dacă acest sistem va fi aprobat.

Ca şi-n sezonul precedent, eşalonul de frunte al handbalului feminin românesc va aduna la start tot 14 echipe, se va juca tot tur-retur, 26 de etape în total, cu menţiunea că la final doar două formaţii vor lua direct drumul Diviziei A. Pentru a evita situaţia creată la sfârşitul campionatului trecut, s-a ales ca locurile 11-12 să joace meciuri de baraj cu două grupări fruntaşe din a doua ligă a ţării.

 

 

Se joacă şi Cupa României

Deşi s-a vorbit la început despre desfiinţarea Cupei României, iată că a doua întrecere a ţării va continua şi-n 2006-2007. Acum sub o nouă organizare. Întrecerea propriu zisă va avea loc sub formă de turneu în perioada 4-6 mai anul viitor, cel mai probabil la Bucureşti. Vor participa opt echipe, cele mai bine clasate din acel moment, iar câştigătoarea va reprezenta România în Cupa Cupelor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button