Liga III

Tragere la sorti în Cupa României

Tragere la sorţi în Cupa României

 

* Duel Horezu – Brezoi în primul tur al fazei naţionale

Ca de fiecare dată înainte de începerea campionatului, vara aduce şi primele meciuri din Cupa României, o competiţie care se bucură an de an de-o participare foarte largă. În acest sezon, startul în această întrecere knock-out, de regulă plină de surprize, se dă sâmbătă, 22 iulie, la ora 17.30. În acea zi au loc meciurile din primul tur al fazei naţionale, în care participă o parte dintre câştigătoarele întrecerilor similare judeţene şi cele mai slabe divizionare C ale judeţelor respective din sezonul precedent al eşalonului trei. Mai exact, dacă de exemplu AFC Genesis Lotru Brezoi era clasată pe loc neretrogdadabil, atunci ambele formaţii erau calificate în turul următor, aşa cu, tot ca exemplu, câştigătoarele Cupei în judeţele Olt, Argeş şi Dolj nu evoluează în acest prim tur preliminar pentru că din judeţele respective nu au existat formaţii care să termine pe ultimele trei locuri la divizia C. Aşa că echipa care s-a încununat în sezonul trecut cu trofeul Cupei României pe plan local, Flacăra Horezu, a avut parte la împerechere de un adversar tot din judeţul Vâlcea. Este vorba de FC Genesis Lotru Brezoi, grupare retrogradată recent din Divizia C, pe care trupa lui Costel Chelcea o poate depăşi lejer atâta timp apele sunt încă tulburi la echipa antrenată în retur de Marius Tomescu. Conform regulamentului de desfăşurare a întrecerii, partidele din primul tur al Cupei României sunt programate să se desfăşoare într-o singură manşă. În cazul în care după cele 90 de minute de joc regulamentare egalitatea va persista, se vor disputa alte două reprize de prelungiri, de câte 15 minute, iar apoi se va recurge la executarea loviturilor de departajare, de la 11 metri. Iată programul complet al meciurilor din turul I al fazei naţionale: Eco Luceafărul Mihai Eminescu (Botoşani) – FC Botoşani II CS Ozana Timişeşti (Neamţ) – Flacăra Brusturi (Neamţ)  Municipal Constanţa – Axiopolis Cernavoda (Constanţa) Roşeţi (Călăraşi) – Victoria Lehliu Gară (Călăraşi) Victoria Ţăndărei (Ilfov) – Unirea Valahorum Urziceni (Ilfov) Voinţa Sălele (Teleorman) – Turris Tr. Măgurele (Teleorman) Comprest Gym Mihai Bravu (Giurgiu) – Rulmentul Alexandria (Teleorman) Dinamo Inter Stăneşti (Gorj ) – Arsenal Rosind Motru (Gorj)  Voinţa Vânători (Mehedinţi) – Agromec Şimian (Mehedinţi) Progresul Sibiu – FC Sibiu IIFlacara Horezu (Vâlcea) – Genesis Lotru Brezoi (Vâlcea) Voinţa Macea (Arad) – Athletic Club Arad Someşul Oar (Satu-Mare) – Oaşul Negreşti (Satu Mare)Avântul Miheşu de Câmpie (Mureş) – Unirea Ungheni (Mureş) Minerul Bălan (Hargita) – Chimica Târnăveni (Mureş) Echipa Universitatea 1919 Cluj-Napoca este calificată direct în faza a doua a competiţiei, care va avea loc miercuri, 2 august, tot de la ora 17.30. Atunci vor intra în cursă şi celelalte divizionare C. – Nicolae CIUCESCU

Costel Chelcea: „Ne dorim să eliminăm toate echipele vâlcene!”

Când a aflat despre adversarul din această fază a Cupei României, preşedintele-antrenor Costel Chelcea de la Flacăra Horezu a spus: „Mă aşteptam să fie aşa pentru că ştiu modul de împerechere a echipelor. Este pentru noi un prim test în care vrem să arătăm că avem valoare superioară eşalonului din care facem parte. Măcar în Cupa României să avem performanţele pe care în campionat, deocamdată nu le-am atins. Cu Flacăra Horezu am mai ajuns o dată în şaisprezecimi, iar acum îmi doresc măcar să trecem de toate echipele vâlcene ce ne pot ieşi în cale. Apoi mai vorbim”. 

Marius Tomescu: „Dacă rămân la Brezoi am cu cine face treabă”

Antrenorul echipei Genesis Lotru Brezoi a aflat de la noi despre programul Cupei şi ne-a spus: „În acest moment este o stare de incertitudine. Chiar dacă mai am două oferte de a antrena echipe în Divizia C, eu aş prefera să am continuitate la Brezoi unde, dacă rămân, am cu cine face treabă. Am un lot bun, valoros şi de perspectivă, cu care putem obţine câteva rezultate bune în Cupă şi apoi să ne batem în campionat pentru promovarea cât mai repede în Divizia C. Va fi greu pentru că în primul an am aflat că va fi şi CSM II Rm. Vâlcea, dar nu ne sperie competiţia. Săptămâna aceasta voi avea o ultimă rundă de discuţii cu preşedintele Vârtopeanu şi dacă sunt dorit vreau să încep cât mai repede munca, să fim pregătiţi să câştigăm în Cupă la Horezu”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button