Liga IV

Sararu vrea sa se retraga

Coaliţia PNL-PSD din AJF se destramă

Săraru vrea să se retragă

* primarul de la Şirineasa recunoaşte că s-a reapucat de fumat după ce a auzit decizia Comisiei de Disciplină care nu i-a dat dreptate în cazul contestaţiei din meciul cu FC Govora

De ani buni în fotbalul vâlcean, Dan Săraru, omul cu banii la AS Şirineasa, spune că de data aceasta, la finalul campionatului recent încheiat, în Divizia D, a avut mai multe dezamăgiri. Faptul că echipa sa nu a terminat pe podium, dar mai ales modul în care a fost „judecat” cazul FC Govora, caz considerat clar de primarul de la Şirineasa drept substituire de jucător din partea celor de la Govora, situaţie neluată însă în seamă de noua Comisie de Disciplină. Supărat că nu i s-a dat dreptate, Dan Săraru spune că s-a reapucat de fumat şi că se gândeşte serios dacă să mai continue în campionatul viitor al Diviziei D sau în Onoare.

 * Domnule Dan Săraru, cum apreciaţi evoluţia din punct de vedere valoric al campionatului Diviziei D?

– Eu cred că acest campionat a fost unul slab din punct de vedere valoric. Chiar dacă au fost câteva partide spectaculoase, acestea au fost totuşi destul de puţine, de aceea repet, în opinia mea, acest campionat care s-a încheiat n-a mai fost unul puternic. De asemenea, o altă părere de rău a mea a fost faptul că n-am reuşit să terminăm acest campionat pe podium. Dar asta este o altă poveste.

* Din păcate, Vâlcea fotbalistică a mai reuşit un record nedorit: în acest moment nu mai avem mici o echipă în Divizia C. FC Oltchim a promovat, Genesis a retrogradat, iar Cozia a ratat promovarea…

– Da, e adevărat, dar vreau să spun că dacă echipa din Călimăneşti nu a promovat în „C” e o pierdere pentru fotbalul vâlcean.

* Aţi jucat în anumite momente şi cu Genesis, cea care a promovat în „C” în acel an, şi cu Cozia, echipă ce a ratat promovarea în acest an. Ce echipă consideraţi ca fiind mai puternică dintre cele două?

– E greu de spus. Fiecare echipă a fost bună la un moment dat. e adevărat, eu am jucat în anumite momente, cu AS Şirineasa, cu ambele echipe. Dar cred că Genesis Brezoi, echipa din mai 2005, a fost mai puternică decât Cozia Călimăneşti, echipa din 2006.

* Aţi avut şi anumite dezamăgiri în campionatul ce s-a încheiat…

– N-au fost multe, dar a fost una care le-a pus capac la toate. E vorba de faptul că nu mi s-a dat dreptate la contestaţia de după meciul cu FC Govora. Ce se întâmplă? Eu mi-am dat seama că pe foaia de joc, cei de la Govora, în dreptul numărului 5, care trebuia să fie junior, au introdus un om care avea şi burtică, şi chelie. Am făcut contestaţie şi dovada a fost faptul că, deşi la final, l-au adus pe cel real, acesta a trebuit să răspundă la trei întrebări: cât a fost scorul la pauză, cine a deschis scorul şi cât a fost scorul la final. Vreau să vă spun că băiatul n-a ştiut să răspundă corect decât la o singură întrebare. La întrebarea cât a fost scorul la pauză a spus că 1-0 pentru gazde şi a fost 1-1. Cine a deschis scorul, băiatul a spus că Govora şi nu e adevărat, noi am deschis scorul. Doar la întrebarea cât a fost scorul final, a ştiut răspunsul corect: 2-1 pentru gazde. Era clar, deci, pentru toată lumea că trebuia să câştig. Doar cei de la Comisia de Disciplină, care n-au nici o treabă cu fotbalul, au decis altfel.

* Ce spuneţi despre intenţia conducerii AJF de a condiţiona înscrierea echipelor în campionatul viitor de plata unei taxe anticipat, un fel de garanţie.

 

– Eu zic că e un lucru bun. Vedeţi câte echipa s-au retras sau nu s-au mai prezentat în ultimele etape. De asemenea, sunt multe echipe care au datorii la AJF şi e greu, dacă nu chiar imposibil, să mai scoţi ceva de la ele.

 

* Dumneavoastră sunteţi de acord să plătiţi această taxă în avans pentru campionatul viitor?

 

– Dar nu ştiu dacă mai continui! Sunt extrem de dezamăgit, spuneam, de ceea ce mi s-a întâmplat la comisia asta de Disciplină şi am ajuns la concluzia că nu e cazul să bagi bani în fotbal şi să vină alţii să-şi bată joc de munca ta. Nu ştiu dacă mai continui nici la „D” şi nici în Onoare.

 

* E adevărat ce se spune, că după ce aţi auzit decizia Comisiei în cazul acesta v-aţi reapucat de fumat?

 

– Nu vreau să comentez mai mult dar … aşa este!

 Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button