Diverse

Si anul viitor campioana Diviziei D va sustine meci de baraj

În atenţia oficialilor AJF care nu ştiu câte echipe promovează şi câte retrogradează

Şi anul viitor campioana Diviziei D va susţine meci de baraj

A devenit de notorietate faptul că unii dintre şefii fotbalului judeţean nu ştiu prea bine cum e cu retrogradarea şi promovarea din fotbalul vâlcean în cel naţional. Pentru a evita situaţiile penibile, ne-am gândit că ar fi benefică prezentarea sistemului competiţional al ediţiei 2006-2007.

Divizia A: 18 echipe

Rămân în Divizia A echipele clasate pe locurile 1–14;  Retrogradează în Divizia B echipele clasate pe locurile 18, 17, 16 şi 15; Promovează în Divizia A echipele clasate pe locul 1 şi 2 în fiecare din cele două serii ale Diviziei B.

Divizia B: 2 serii a câte 18 echipe

Rămân în Divizia B echipele clasate pe locurile 3–14 în fiecare din cele două serii; Promovează din Divizia C în Divizia B un număr total de 8 echipe, respectiv, echipele clasate pe primul loc în fiecare dintre cele 6 serii şi alte două echipe clasate pe locul doi în serie urmare a câştigării turneelor de baraj. Acestea se organizează pe teren neutru după sistemul 1–3, 3–2 şi 1–2, respectiv 4–6, 6–5, 4–5 (cifrele corespund fiecărei serii geografice a Diviziei C ). Retrogradează în Divizia C echipele clasate pe locurile 18, 17, 16 şi 15 în fiecare dintre cele două serii ale Diviziei B.

Divizia C: 6 serii a câte 18 echipe

Promovează în Divizia B: a) echipele clasate pe primul loc în fiecare din cele 6 serii ale Diviziei C; b) alte două echipe, clasate pe locul doi în serii, care au câştigat turneele de baraj. Retrogradează în Divizia D un număr de 21 de echipe, astfel: a) echipele clasate pe locurile 18, 17 şi 16 în fiecare serie; b) alte trei echipe cel mai slab clasate pe locul 15. Pentru determinarea acestora se alcătuiesc clasamente separate numai pe baza rezultatelor obţinute de echipele de pe locul 15 cu cele de pe locurile 1–14. Se procedează similar cu prevederile pct.2.3 lit.b) – anul competiţional 2005/2006 – privind determinarea echipei divizionare B de pe locul 10 care retrogradează. Promovează în Divizia C un număr 21 de echipe clasate pe primul loc în campionatele divizionare D care au câştigat jocurile de baraj.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button