Liga III

Cea mai buna echipa de fotbal din Vâlcea

FC Oltchim a demonstrat încă o dată că merită să evolueze în Divizia B

 

Cea mai bună echipă de fotbal din Vâlcea

 

Trupa lui Costel Gaiţă a învins categoric în deplasarea din ultima etapă a ediţiei de campionat 2005-2006 a Diviziei C. Un sec 5-1 la Gilortul Târgu Cărbuneşti şi o nouă demonstraţie că aceasta este cea mai bună echipă de fotbal a judeţului Vâlcea şi merită să meargă mai departe şi să evolueze în eşalonul doi fotbalistic al României. Aşa cum le ceruse preşedintele Mihai Diculoiu, fotbaliştii campioni au evoluat pentru spectacol şi pentru un scor care să arate diferenţa clară de valoare dintre cele două combatante. Efectiv, au făcut spectacol şi au smuls ropote de aplauze din partea pătimaşilor suporteri gorjeni. La pauză a fost 2-0, iar cu puţine minute înainte de finalul partidei scorul căpătase proporţia maximă: 5-0 pentru FC Oltchim, alte şase-şapte ocazii fiind irosite cu seninătate. Pe final, gazdele au marcat golul de onoare.

Legat de posibilitatea ca FC Oltchim să vândă locul din Divizia B, părerile sunt împărţite. Majoritatea jucătorilor, inclusiv antrenorul Costel Gaiţă, preferă să continue în Divizia B. „Este o performanţă cum rar se întâmplă într-o carieră de antrenor. Ar fi o onoare pentru mine, pentru echipă, pentru Oltchim şi pentru acest oraş să putem activa în Divizia B” – a spus tehnicianul vâlcean. Alţi jucători au altă opinie. „Dacă ni se achită primele de la ultimele meciuri, prima de obiectiv că am promovat în Divizia B şi din banii pe vânzarea locului mai primim şi noi câte ceva, ar fi foarte bine pentru că, poate, la Divizia B nu mai pupăm atâţia bani şi poate ne facem şi de cacao. Aşa, mai bine e să ne umplem acum de bani şi să o luăm de la capăt. Cu echipa asta, trei ani la rând suntem campioni în Divizia «C» şi nimeni n-are ce ne face!” – a spus unul din jucătorii de bază ai campioanei.

Un alt aspect, nu lipsit de importanţă, ar fi acela că, potrivit presei centrale, care a şi publicat informaţia neconfirmată încă, potrivit căreia FC Oltchim va ceda locul celor de la Juventus Colentina, această vânzare a locului din Divizia B ar fi o pată nu doar pe respectabilul blazon al firmei Oltchim, ci şi pe cel al municipalităţii lui Mircia Gutău, primar care bagă bani într-o echipă cu jucători adunaţi din patru zări, cum e CSM-ul, în loc să susţină pe FC Oltchim, grupare pur-vâlceană, talentată, cu jucători tineri, valoroşi, de perspectivă.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button