Liga V

Oltetul Zatreni se pregateste sa promoveze în Divizia D

Moment important în comuna primarului Constantin Liţoiu

Olteţul Zătreni se pregăteşte să promoveze în Divizia D

Cu trei etape înainte de finalul campionatului, Olteţul Zătreni are o diferenţă de opt puncte faţă de următoarea clasată, Prima Prundeni. În aceste condiţii, dacă din runda următoare cei din Zătreni se întorc cu un punct (au la Victoria Ştefăneşti) sau Prima Prundeni nu învinge la Guşoeni, echipa din comuna primarului Constantin Liţoiu va fi prima formaţie din Divizia Onoare ce va avea asigurată promovarea în D. La derby-ul Olteţul Zătreni – Prima Prundeni a fost prezent şi preşedintele Mihai Persu, domnia sa declarând apoi că echipa din vestul judeţului nu îndeplineşte, deocamdată, condiţiile necesare pentru a juca în „D”. Tocmai de aceea am dorit să vedem şi noi realitatea: poate evolua Olteţul în D?

În privinţa lotului, totul este perfect. Valoarea echipei antrenată de poliţiştii Ion Iordache şi Nicolae Vâlcu se ridică pe undeva pe la jumătatea valorii exprimate de divizionarele D. Tocmai de aceea Olteţul a şi reuşit un parcurs excelent în cele 19 etape disputate până acum, etape în care a marcat 79 de goluri, a pierdut un singur meci şi doar două dispute le-a terminat la egalitate. Ultima victimă: Avântul Amărăşti, învinsă cu 11-1. Iată lotul folosit în etapa de sâmbătă: portar – Victor Herăscu; jucători de câmp – Mircea Herăscu, Ionuţ Petrescu, Păun Staicu, Adrian Vâlcu, Petre Purcărea, Ionuţ Iordache (Petrică Cârstea), Miu Cruceru (Mădălin Ninciuleanu), Ştefan Şaramet, Daniel Cercel (Andrei Călugăriţa) şi Laurenţiu Vâlcu. Cele 11 goluri din partida cu Avântul a fost marcate de Ionuţ Iordache şi Daniel Cercel (câte 3), Laurenţiu Vâlcu (2 goluri), Adrian Vâlcu, Ştefan Şaramet şi Andrei Călugăriţa (câte un gol).

Îmbinare perfectă a experienţei cu tinereţea

La meciul de sâmbătă nu a lipsit profesorul pensionar Gheorghe Popescu, unul dintre colaboratorii fideli ai publicaţiei noastre. Domnia sa a ţinut de mai multe ori să-i evidenţieze pe anumiţi jucători, însă la meciul cu Avântul Amărăşti merită apreciată toată echipa. Cu toate acestea nu-i puteam trece cu vederea pe tânărul Laurenţiu Vâlcu, dar şi pe experimentatul Păun Staicu (foto), cei ce ar putea face oricând faţă unor echipe de top din fotbalul vâlcean. Un alt jucător experimentat, ce dă siguranţă apărării şi a contribuit din plin la succesele echipei, este portarul Victor Herăscu. Acesta, alături de alţii – printre care şi Şaramet – a mai evoluat în Divizia D. Cât priveşte tinereţea, să nu uităm că la Zătreni, chiar dacă echipa nu a fost obligată de AJF să aibă şi grupe de copii, au existat aproape an de an echipe de juniori.

Antrenori poliţişti care impun disciplina

Pentru că am vorbit despre juniori, să spunem că alături de aceştia şi-au început „ucenicia” în antrenorat cei doi poliţişti din Zătreni. Prezenţa lor a impus nu doar disciplină în teren, ci şi linişte în rândul pătimaşilor suporteri care, deşi creează atmosferă „vulcanică” pe marginea terenului, totuşi nu au mai comis abateri cum se întâmplau cu ani în urmă la Zătreni. „Băieţii au înţeles că fără disciplină nu se poate face performanţă. Nu doar rezultatele de pe teren, ci şi atitudinea jucătorilor s-a schimbat. După ani de zile în care echipa termina mereu pe poziţii fruntaşe, dar nu reuşea să promoveze, iată că seriozitatea şi-a spus cuvântul şi ne putem pregăti să devenim campioni!” – a spus antrenorul Ion Iordache. Şi colegul său, Nicolae Vâlcu, a ţinut să completeze: „Seriozitatea jucătorilor şi disciplina de la echipă i-a determinat atât oficialităţile comunei – adică primarul, vicele şi consilierii – să ne ajute cu plata baremurilor pentru participarea în campionat, iar pentru deplasările destul de grele de la Divizia D vom avea la dispoziţie un microbuz.”

Există posibilităţi pentru modernizarea bazei

Mihai Persu avea dreptate când afirma că baza sportivă de la Zătreni nu corespunde ca dotări anexe cerinţelor pentru a evolua în Divizia D. Pe această temă oficialii echipei ne-au spus: „Avem mai multe variante. Aproape de teren sunt mai multe încăperi ce pot fi amenajate pentru a fi folosite ca vestiare. Una dintre ele e mai aproape de teren. Alte încăperi sunt la parterul şcolii vechi, iar de acolo se va face un «tunel» de acces spre teren. În această vară, ca urmare a unui proiect finanţat din fonduri europene, o să putem avea şi apă curentă. Ne apucăm de lucru pentru ca localitatea să se poată ridica la nivelul performanţei realizate de echipa de fotbal!”

Victoria a fost dedicată primarului Liţoiu

A devenit obişnuinţă ca „familia” Olteţul Zătreni să-şi sărbătorească la un loc fiecare succes. Bucuria victoriei categorice din partida cu Avântul Amărăşti a fost stropită din plin cu bere, s-a scandat „Campionii / Campionii” apoi „D-ul / D-ul”, iar la final cu toţii, antrenori, jucători şi suporteri fideli au ţinut să facă public faptul că victoria de sâmbătă o dedică primarului Constantin Liţoiu, cel ce şi-a sărbătorit a doua zi onomastica. Una peste alta, Olteţul Zătreni este pe drumul spre performanţă în fotbalul judeţean, de aici înainte fiind nevoie de sprijinul tuturor pentru ca această echipă să reprezinte cu cinste localitatea în Divizia D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button