Diverse

Se apropie meciurile de calificare cu Serbia-Muntenegru

Se apropie meciurile de calificare cu Serbia-Muntenegru

 

* antrenorii Tadici şi Muşi au pus la punct strategia de pregătire

 

Imediat după încheierea competiţiei interne, „tricolorele” intră în febra pregătirilor pentru „dubla” cu Serbia-Muntenegru, meciuri ce contează pentru calificarea la turneului final al Campionatului European de handbal feminin din Suedia. Astfel, între 16 şi 19 mai, „tricolorele” vor efectua un prima stagiu de pregătire şi refacere la Moeciu, o localitate preferată de selecţionerii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, acolo unde echipa naţională a României s-a mai pregătit şi în primele luni ale anului. Acest stagiu va fi urmat de o pregătire tehnico-tactică la Ploieşti, între 19 şi 23 mai, atunci când jucătoarele vor avea parte şi de antrenamente cu mingea în sală. Ulterior, din 23 mai şi până în ziua meciului tur cu Serbia-Muntenegru, care va avea loc pe 28 mai la Bucureşti, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu”, româncele se vor pregăti în Capitală. După prima manşă, Steluţa Luca, Narcisa Lecuşanu şi celelalte vicecampioane mondiale vor continua pregătirea la Timişoara, între 29 mai şi 1 iunie, de unde vor trece mai apoi graniţa pentru partida retur, ce se va desfăşura pe 3 iunie.

Fără Simona Gogârlă

În lotul lărgit de jucătoare pe care antrenorii Tadici şi Muşi îl au la dispoziţie de marţi, 16 mai, se află şi cinci vâlcence: Luca, Ardean, Meiroşu, Tâlvâc şi Manea. Dintre acestea, doar primele două au şanse mari de a rămâne în grupul de 14 handbaliste cu care România va aborda „dubla” cu Serbia-Muntenegru şi implicit de a se afla pe teren atunci, pentru accederea la Europenele din Suedia. Pentru celelalte trei fete de la Oltchim, pregătirea cu lotul naţional este însă un bun prilej de a se obişnui cu metodele de lucru ale antrenorului Gheorghe Tadici, care-a anunţat că vine la Vâlcea din vară. Cei doi selecţioneri României au chemat pentru prima parte a pregătirii 22 de jucătoare, din ţară şi din străinătate, marea absentă numindu-se Simona Gogârlă (accidentată).

Iată lotul de jucătoare pe care Tadici şi Muşi contează acum, pentru pregătirea de la Moeciu: Tereza Tamaş-Pâslaru, Paula Rădulescu, Valentina Ardean-Elisei, Ramona Farcău-Maier, Ionela Gîlcă, Mihaela Ivan, Carmen Cartaş, Narcisa Lecuşanu, Andreea Tâlvâc, Roxana Gatzel, Steluţa Luca, Valeria Motogna-Beşe, Corina Demeterca, Oana Manea, Iulia Puşcaşu şi Adina Meiroşu. Lor li se vor alătura apoi, din 21 mai: Luminiţa Huţupan-Dinu, Aurelia Brădeanu, Cristina Vărzaru, Mihaela Urcan-Tivadar, Elena Avădanii, Aneta Gheorghe. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button