Liga II

Cu sabia deasupra capului

Juventus Bucureşti – CSM Rm. Vâlcea

 

Cu sabia deasupra capului

 

Spre deosebire de partidele desfăşurate pe „Municipalul” din Zăvoi, în etapele scurse până acum din retur, trupa pregătită de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr a arătat o forţă de joc superioară la meciurile din deplasare. Deşi punctele aduse de „afară” au compensat pe undeva toate inexactităţile de pe teren propriu, oficialii echipei au părut oarecum nemulţumiţi până acum de faptul că publicul vâlcean a plecat acasă oarecum dezamăgit (cu o singură excepţie – meciul cu Petrolul). Sub aceste auspicii se va desfăşura şi meciul de la finele acestei săptămâni, pe care Savu, Murineanu şi compania îl vor juca sâmbătă, 6 mai, în Capitală, pe terenul echipei Juventus Colentina. Bucureştenii nu sunt deloc o formaţie de speriat (cel mai probabil la sfârşitul acestui sezon se vor întoarce în Divizia C) şi este de aşteptat că „furnicile” vor izbuti să culeagă toate cele trei puncte puse în joc. Asta dacă nu cumva, după eşecul lamentabil cu FC Caracal, fotbaliştii vâlceni au decăzut şi din punct de vedere moral.

 

Alin Trandafir: „Suntem în grafic!”

Pentru suporterii echipei, este clar că doar un succes sâmbătă în Capitală mai poate readuce speranţele într-un final onorabil pentru CSM, altfel, dintr-un vis frumos totul se va transforma într-un coşmar. Şi totuşi, pentru preşedintele echipei vâlcene, Alin Trandafir, situaţia în care se află acum CSM-ul nu e chiar atât de neagră: „Suntem în grafic, vizavi de ce ne-am propus la începutul sezonului, adică un parcurs bun în Divizia B şi asigurarea prezenţei în ediţia viitoare a campionatului. Noi am avut de la început obiectiv locurile 1-10. Este drept că pe parcurs, lucrurile au mers mai bine decât ne aşteptam. Atunci când eram pe locul 2, presa vâlceană ne-a tot tatonat şi ne-a spus să ne schimbăm obiectivul, să încercăm să ne depăşim! Iar acum, e normal că suporterii noştri sunt nemulţumiţi. Noi, după 3 iunie, când se va termina returul, vom trage linie şi vom vedea cum a fost acest sezon, dacă a fost pozitiv sau negativ”. „Sigur că pentru echipă victoriile în deplasare mai spală din păcatele de pe teren propriu, dar din punct de vedere managerial, spectacolul trebuie să-l primească suporterii, acasă. De aceea, zic eu că e mai rău să pierzi acasă decât să câştigi în deplasare. Pentru că fotbalul e în primul rând un spectacol, iar jucătorii evoluează în primul rând pentru suporteri. Iar noi jucăm în principal pentru publicul vâlcean care vine la stadion”, a precizat în continuare Alin Trandafir.

 

Sancţiuni conform ROI

Preşedintele clubului din Zăvoi a ţinut apoi să contrazică zvonurile care-au apărut în mass media din Vâlcea, ce indicau amenzi drastice pentru jucători după înfrângerea cu FC Caracal. „E precizat în Regulamentul de Ordine Interioară (n.r. – ROI) al clubului ce amenzi şi ce sancţiuni se dau pentru aceste sincope pe teren propriu, la fel cum este precizat şi ce bonusuri se primesc la victoriile în deplasare. Nu e nimic deosebit în plus. Am respectat această condiţie, iar jucătorii sunt recompensaţi în funcţie de ce s-a stabilit în august 2005, în acest Regulament”.

 

Suporterii Craiovei

Vâlcenii vor juca cu Juventus Bucureşti gândindu-se şi la meciul derby dintre Petrolul Ploieşti şi Univ. Craiova, care se va desfăşura în aceeaşi rundă. Încercând să prindă ultimul tren pentru baraj, jucătorii lui Adrian Furnică şi nu numai vor fi de data aceasta suporterii trupei din Bănie. Un ajutor ca-ntre olteni nu este exclus şi ar fi de dorit. În această săptămână, cele două cluburi care se vor înfrunta la Ploieşti s-au întărâtat deja prin diferite declaraţii belicoase şi este greu de crezut că va exista vreun aranjament pentru ca prahovenii să învingă. Mai mult decât atât, după două înfrângeri consecutive (cu Minerul Motru şi Unirea Urziceni), studenţii nu-şi mai pot permite încă un eşec pentru că fanii sunt deja foarte cătrăniţi pe scăderea de formă a elevilor lui Ovidiu Stângă din acest final de campionat. „Sperăm ca Univ. Craiova să demonstreze că este pe primul loc şi să nu piardă la Ploieşti. Nici nu se pune problema că nu se va juca corect, suntem absolut siguri că şansele se vor juca doar pe teren”, a recunoscut Adrian Furnică.

 

Sezon terminat pentru Ciortan?

După ce a evoluat doar o jumătate de repriză cu FC Caracal, atacantul Ovidiu Ciortan s-a accidentat deosebit de grav la maxilar şi a trebuit să fie schimbat. O pierdere care a costat trupa lui Furnică şi care se anunţă a fi de lungă durată. Ovidiu Ciortan are fractură de mandibulă şi este internat acum la Craiova. „Încă nu se ştie dacă va fi operat sau nu. În funcţie de acest lucru se va şti şi dacă vom mai putea conta pe el până la finalul sezonului. În cazul lui se mai află şi Balaci sau Georgescu, jucători care sunt de mai mult timp indisponibili”, a spus Alin Trandafir. În acest moment, CSM-ul nu mai are decât doi atacanţi de meserie valoroşi: Câmpeanu şi Pena, iar în postura de rezervă se mai află Moţ. Aşadar, este aproape sigur că antrenorul Adrian Furnică ar putea să-şi reconsidere tactica de joc şi să aleagă tot mai mult să joace cu un singur atacant.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button