Liga Nationala

Finala asteptata: Rulmentul – Oltchim

Cupa României

 

Finală aşteptată: Rulmentul – Oltchim

 

La adăpostul celor şapte goluri din tur (31-24), Oltchim Rm. Vâlcea este favorită pentru calificarea în finală în disputa cu HC Zalău în meciul retur ce se va juca joi, 27 aprilie, de la ora 17.00. Handbalistele pregătite de Gheorghe Tadici au şanse minime de a merge mai departe, Valentina Elisei-Ardean (deosebit de constantă în evoluţii de când a venit la Vâlcea) şi colegele sale fiind capabile să se întoarcă acasă bucuroase de accesul în ultimul act al Cupei României. Caz în care, prin simpla prezenţă în finală, Oltchim-ul şi-ar asigura şi participarea în Cupa Cupelor. În returul semifinalei de Cupă de la Zalău este posibilă şi apariţia în echipa pregătită de Cornel Bădulescu, pentru faza de apărare, a Steluţei Luca, a cărei accidentare nu pare totuşi a fi atât de gravă. Finala Cupei României se va juca joi, 4 mai, în Sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Bucureşti.

Dublă întâlnire cu formaţia Marianei Târcă

S-a mai întâmplat de două ori în această primăvară ca Oltchim-ul să joace două meciuri consecutive cu aceeaşi echipă, unul în cupă şi altul în campionat. Mai întâi atunci când a întâlnit în deplasare pe Astral Poşta Câlnău, iar apoi când a primit acasă vizita celor de la HC Zalău. Dacă se vor califica în finală, vâlcencele vor înfrunta de două ori consecutiv Rulmentul Braşov, joi, 4 mai, în Cupă, pe teren neutru, în Capitală, iar apoi duminică, 7 mai, în Liga Naţională, al doilea meci urmând a avea loc în Sala „Traian”. Ambele partide cu formaţia pregătită de Mariana Târcă pot fi pentru Oltchim „momentul adevărului”, vâlcencele dorindu-şi din plin o dublă revanşă pentru eşecul dureros din campionat. Rămâne de văzut dacă vor şi reuşi sau măcar dacă vor izbuti să-şi îndeplinească obiectivul: câştigarea Cupei României.

 

Braşovencele, deja calificate

 

În cealaltă semifinală a Cupei României, fetele de la Rulmentul Braşov au reuşit să obţină o victorie mai clară decât se aşteptau în disputa cu HCM Roman (33-24). Deşi au condus la pauză cu 16-15, elevele lui Liviu Paraschiv au fost depăşite net la toate capitolele în partea secundă a meciului. În aceste condiţii, trupa pregătită de Mariana Târcă, matematic campioană a României în sezonul actual, se poate considera deja calificată şi în finala Cupei. Returul Rulmentul Braşov – HCM Roman se joacă joi, 28 aprilie, în oraşul de la poalele Tâmpei.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button