Politica

Peste 10 la suta dintre tinerii liberali vâlceni sunt someri

Peste 10 la sută dintre tinerii liberali vâlceni sunt şomeri

Cu toate acestea, organizaţia condusă de Bogdan Pistol continuă să fie extrem de activă, în timp ce unii dintre seniori arată dezinteres total faţă de partid

Obiectivul preşedintelui TNL Vâlcea, Bogdan Pistol, pentru viitoarele alegeri este unul destul de îndrăzneţ, dar nu imposibil: cel puţin 60 de tineri liberali plasaţi în consilii locale şi în Consiliul Judeţean. Intenţiile sale nu sunt, cum spuneam, deloc fanteziste, cu atât mai mult cu cât TNL a dovedit că este capabil să promoveze o imagine pozitivă a filialei de la Vâlcea a Partidului Naţional Liberal, structură politică ce se confruntă de câteva luni bune cu o criză în ceea ce priveşte resursele umane „disponibile” pentru conturarea imaginii PNL şi muncii de partid.

Donaţie de peste 20.000 RON la Spitalul Judeţean

Ultima acţiune în acest sens a Tineretului Naţional Liberal vâlcean, constând într-o donaţie de peste 200 de milioane de lei la Spitalul Judeţean, s-a înscris cu succes în seria actelor care dau bine la electorat. Promotorul acestui frumos gest, care nu ar putea fi interpretat neapărat ca fiind unul de imagine, a fost tânărul liberal Adi Panduraşu, mişcat se pare de condiţiile deplorabile în care se desfăşoară serviciile medicale din Spitalul Judeţean, cu care, din păcate, de curând, a avut tangenţă. Tot la fel de mişcaţi se arată tinerii liberali vâlceni şi în ceea ce priveşte procentul destul de însemnat de şomeri din rândurile lor, situat la aproximativ 10-15 la sută din totalul de 3.248 de membri ai organizaţiei. „Şi pentru mine este o dezamăgire că n-am reuşit încă să promovăm mai mulţi colegi tineri. Mi-e şi mai greu când mă gândesc cum aş putea să-i abordez pe aceşti tineri în campania electorală, când îi voi ruga să activeze în continuare alături de noi. Ei sunt cei care au muncit poate cel mai mult în campania electorală precedentă, iar recompensele nu au existat. Eu sunt de principiul liberei concurenţe, dar măcar cu o informaţie să-i ajutăm, să-i anunţăm atunci când se organizează câte un concurs pe post, astfel încât să-şi bage dosarele şi să participe pentru ocuparea unui loc de muncă. Totodată, să ne asigurăm că acel concurs se desfăşoară după principii corecte. Ei bine, acest lucru nu s-a întâmplat de multe ori”, apreciază Bogdan Pistol, în a cărui opinie bine nu e nici atunci când şansa le surâde tinerilor liberali, iar aceştia, ajungând în poziţii cheie din anumite instituţii, uită de activitatea politică.

Imaginea PNL, lăsată mai mult în seama TNL şi a lui Frâncu

În ultima vreme, dezinteresul liberalilor sus puşi faţă de partid s-a resimţit şi la „seniori”. „În afară de Bogdan Pistol, Ion Nicolae, Cristi Buican şi Emilian Frâncu, nu am prea mai văzut preocupare pentru activitatea pe linie de partid. Pe de o parte nu îi înţeleg, dar pe de altă parte tind să cred că acum aceştia au probabil alte priorităţi şi că trebuie să-şi facă bine treaba acolo unde sunt. Totuşi, aş vrea să le transmit tinerilor care nu activează în politică în prezent că, tocmai din motivele enumerate mai devreme, n-ar face rău să mi se alăture cât mai curând, acum fiind un moment propice pentru a pune mâna pe PNL”, a mai adăugat preşedintele TNL Vâlcea. Deşi Bogdan Pistol a evitat să-i critice direct pe „seniorii leneşi”, colegi de-ai săi care au dorit să-şi păstreze anonimatul s-au arătat nemulţumiţi de prestaţia câtorva dintre liberalii ajutaţi de organizaţie să ajungă în conducerile unor instituţii şi care, după ce şi-au văzut sacii în căruţă, nu numai că n-au mai trecut deloc pe la partid, ci nici măcar cotizaţia nu şi-au mai plătit-o. Unul dintre liberalii care fac parte din această categorie este şi Adam Jinaru, directorul Direcţiei Silvice, care deşi se presupune că acum câştigă bani frumoşi datorită partidului, demonstrează un dispreţ total faţă de colegii săi.     

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button