Liga II

Lupii galbeni ataca Zavoiul

 CSM Rm. Vâlcea – Petrolul Ploieşti

"Lupii galbeni" atacă Zăvoiul

   A sosit aşadar vremea marelui derbi cu Petrolul Ploieşti, echipă care în acest moment constituie principala contracandidată la locul 2 pentru vâlceni. Încă neînvinşi în acest retur, însă doar cu trei puncte acumulate, „municipalii” vor să spargă gheaţa în sfârşit şi să obţină primul succes din această primăvară. Şi ce bine le-ar prinde fotbaliştilor de la CSM! „Am lucrat mult în această săptămână la moralul jucătorilor. Sperăm să nu mai existe probleme în această privinţă. Am căutat să punem la punct aşezarea echipei în teren, schemele de joc, pe care nu am putut să le asimilăm cum trebuie cât timp am făcut antrenamente pe zăpadă”, spune antrenorul grupării vâlcene, Adrian Furnică.

   Antrenorii vâlceni nu pot conta în această partidă pe serviciile lui Balaci (ţinut pe tuşă de o entorsă mai gravă) şi Georgescu (care urmează să fie operat de menisc). Va reveni însă Cercel, suspendat din pricina cartonaşelor la Motru. De asemenea, este posibil ca-n formula de bază să revină Pena, înlocuit de Moţ la jocul precedent, în timp ce Bier va fi menţinut ca fundaş central de marcaj, post pe care s-a consacrat. Echipa probabilă pentru meciul cu Petrolul diferă doar în mică măsură de cea cu care CSM-ul a abordat întâlnirea de la Motru. Vor intra pe teren în primul „unsprezece” jucătorii Pampea – Cercel, Raicu, Bier, Cumpănaşu, M. Dumitru – Nica, Lepădatu, A. Savu – Ciortan, Pena.

Brigadă din Focşani

Partida din Zăvoi, CSM Rm. Vâlcea – Petrolul Ploieşti, se joacă sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 11.00, iar brigada de arbitri este formată din trei cavaleri ai fluierului din Focşani. La centru se va afla Marius Martiş (care-a arbitrat în tur şi meciul CSM – Petrolul), iar la cele două linii vor fi Vasilică Burga şi Lucian Sârbu. Observatorul partidei va fi binecunoscutul fost arbitru clujean Patriciu Abrudan. 
 
TV Sport transmite meciul în direct

Postul de televiziune TV Sport, care de regulă efectuează transmisii de la meciurile din Divizia B, va oferi în direct telespectatorilor din toată ţara partida CSM – Petrolul. Este pentru a treia oară în acest sezon când jocul echipei vâlcene va putea fi urmărit la televizor. Precedentele două partide transmise de TV Sport din Zăvoi au avut loc în turul campionatului, cu Juventus Bucureşti (3-0) şi cu Univ. Craiova (0-0). Neoficial, se pare că şi meciul din etapa intermediară de miercuri, 12 aprilie, pe care vâlcenii îl joacă la CS Otopeni va fi transmis de TV Sport.

Derbi pentru toată lumea

Deşi întâlnirea cu Petrolul e considerată derbiul etapei, clubul vâlcean nu a mărit preţul biletelor pentru această partidă din dorinţa de a avea parte de cât mai mulţi oameni în tribunele „Municipalulului” din Zăvoi. Astfel, preţul unui bilet a rămas acelaşi ca la toate partidele susţinute acasă de vâlceni: 3 RON pentru tribuna I, tribuna a II-a şi peluze, 5 RON pentru tribuna 0.

Fotbaliştii contează pe sprijinul publicului

Oficialii vâlceni speră că meciul cu Petrolul va beneficia de-o asistenţă numeroasă în tribune, chiar dacă meciul va putea fi urmărit şi la televizor, din fotoliul de acasă. Se contează pe un număr de aproximativ 10.000 de spectatori, dintre care nu vor lipsi bineînţeles membrii galeriei „Brigada Zăvoi”. Conform principiului „publicul este al 12-lea jucător”, fotbaliştii vâlcenii speră la rândul lor să găsească în spectatorii din tribune un sprijin important pentru moralul lor. Chiar dacă au avut un debut mai puţin fast de sezon.

Meciurile cu Petrolul şi Otopeni sunt decisive pentru CSM

 Adrian Furnică nu-şi ascunde deloc intenţiile în ceea ce priveşte echipa CSM Rm. Vâlcea. Vrea totul de la acest sezon, iar asta înseamnă ocuparea locului 2, maxim posibil în acest moment, când lidera Univ. Craiova s-a detaşat la opt puncte în fruntea clasamentului. „Dacă scăpăm cu bine de următoarele două meciuri, iar asta înseamnă 4 sau 6 puncte acumulate cu Petrolul şi Otopeni, luăm o opţiune importantă pentru locul 2. Cred că nimeni nu ne va mai putea ajunge”, apreciază antrenorul CSM-ului. „Rezultatele Universităţii Craiova cu Petrolul Ploieşti şi Unirea Urziceni ne ajută în principal pe noi, pentru că trupa din Bănie joacă ambele meciuri în deplasare şi poate scoate puncte la principalele noastre contracandidate. Rezultatele îi ajută pe ei în mod direct, iar pe noi în mod indirect”, spune apoi Furnică. Altfel, tehnicianul braşovean este dezamăgit de faptul că accidentările şi-au făcut loc în echipa pe care-o pregăteşte: „În pregătiri, în turneul din Grecia, totul a mers perfect, n-am avut nici un jucător accidentat. Iar acum când a început campionatul au apărut şi accidentările: Georgescu, Balaci. Sper ca acestea să ne ocolească măcar de-acum încolo!”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button