Liga II

Au smuls un punct în „patria” lui Condescu

Minerul Motru – CSM Rm. Vâlcea 1-1 (1-0)

Au smuls un punct în „patria” lui Condescu

   Trei meciuri, toate terminate la egalitate, trei puncte. Acesta ar fi pe scurt bilanţul echipei vâlcene de la începutul returului. Dintr-o simplă privire se constată că debutul celei de-a doua jumătăţi a sezonului ne-a fost deocamdată total defavorabil. În tur, trupa lui Adrian Furnică şi Cristian Lazăr a reuşit să adune în aceeaşi perioadă maxim de puncte, ba mai mult a câştigat apoi şi la Petrolul Ploieşti, în cel de-al patrulea joc, ocupând solitară primul loc în serie. Lucrurile nu mai stau deloc aşa în acest retur de campionat, după trei partide în care vâlcenii au arătat că sunt departe de jocul etalat anul trecut. 

Am primit gol în minutul 3

La Motru, vâlcenii au avut de dovedit că muştruluielile căpătate în urma meciului slab cu Inter Gaz Bucureşti din etapa precedentă şi-au făcut efectul. De data aceasta, evoluţia jucătorilor de la CSM a fost mai bună, chiar dacă au pornit încă din start cu un handicap nedorit. Gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 3, la o gafă inexplicabilă în defensiva vâlceană. Elevii lui Adrian Furnică au depăşit totuşi şocul primirii golului şi au jucat mai bine în continuare, închizând perfect culoarele spre poarta apărată de Pampea.

Ciortan, salvatorul

Repriza secundă a început altfel pentru CSM. Vâlcenii au atacat în trombă, iar în minutul 48, Pena a fost faultat în careu, centralul Marius Bocăneală nu a ezitat şi a arătat punctul cu var: penalti! După ce a ratat o asemenea lovitură de pedeapsă cu Inter Gaz, Savu nu a mai fost lăsat să execute şi de această dată. A tras Ciortan, imparabil, restabilind egalitatea: 1-1. A fost a doua reuşită a lui Ciortan în acest retur, atacantul vâlcean izbutind de altfel singurele goluri pentru trupa pregătită de Furnică şi Lazăr. Pe val, vâlcenii au încercat să dea lovitura de graţie până la final, dar nici Pena şi nici Nica n-au avut inspiraţia să transforme în gol ocaziile de care-au beneficiat.
Au jucat pentru CSM: Pampea – Bier, Raicu, Balaci (min. 12 Stanca), Cumpănaşu, M. Dumitru – Nica, Lepădatu, A. Savu – Ciortan (min. 75 Murineanu), Moţ (min. 46 Pena).

 Bier şi Moţ, titulari

Absenţele lui Cercel şi Georgescu i-au forţat pe tehnicienii CSM-ului să-i titularizeze încă din start pe Bier, ca fundaş, şi pe Moţ, ca atacant. „Bier a jucat bine, însă evoluţia lui Moţ nu a fost la fel de  exactă, el acuzând, probabil, atât tinereţea, cât şi miza meciului”, a mărturisit Adrian Furnică la încheierea partidei.

 S-a accidentat iarăşi Balaci

Revenit după o lungă perioadă de inactivitate, fundaşul CSM-ului, Marian Balaci, a suferit în minutul 12 al meciului de la Motru o gravă accidentare, motiv pentru ca şi fost înlocuit imediat cu Stanca. O nefericită entorsă i-a băgat „piciorul” în ghips fundaşului vâlcean, acesta urmând a rămâne pe tuşă aproximativ o lună de zile.

 Bocăneală, acuzat de „mineri”

Egalul consemnat la finele partidei cu CSM Rm. Vâlcea i-a înfuriat la maxim pe jucătorii şi oficialii echipei din Motru. A şi fost găsit primul vinovat: arbitrul de centru Marius Bocăneală, acuzat că a favorizat acum echipa din Zăvoi! Se pare că scandalul nu s-a oprit aici, „minerii” făcând deja un memoriu scris Comisiei Centrale a Arbitrilor, organism condus de vâlceanul Gheorghe Constantin, la care au anexat şi caseta video a meciului de sâmbătă.
 
Condescu, acţionar la Motru şi Vâlcea

Deşi Marin Condescu – liderul de sindicat al CNLO, companie minieră care sponsorizează masiv şi echipa din Motru – este acţionar şi la CSM Rm. Vâlcea, rezultatul de egalitate de sâmbătă nu poate fi considerat un „aranjament”. Practic, prin acest scor nici una dintre echipe nu a avut de câştigat. În plus, jocul dârz prestat de jucătorii cele două formaţii numai de „blat” nu a adus aminte.

 Am provocat demisia lui Lung

Egalul Minerului Motru cu CSM Rm. Vâlcea nu a rămas fără urmări în tabăra gazdelor. Antrenorul echipei „miniere” fostul portar Silviu Lung, şi-a anunţat demisia imediat după terminarea partidei cu trupa vâlceană. Fosta glorie a Universităţii Craiova de odinioară, trimis în tribună în minutele ce au urmat golului înscris de Ciortan din penalti, a acuzat la rândul său prestaţia arbitrului Bocăneală.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button