Liga IV

Aici s-a decis, oare, campioana?

AS Şirineasa – Flacăra Horezu 1-0 (1-0)

Aici s-a decis, oare, campioana?

   Nu este nici o păcăleală de 1 aprilie, Flacăra Horezu a fost învinsă la Şirineasa de formaţia din localitate, pregătită de antrenorul Viorel Ciofîcă. Acest meci, alături de alte câteva ce vor urma, reprezintă marile ambiţii ale primarului Dan Săraru. Gruparea ce ocupă locul 4 în clasamentul Diviziei D s-a dovedit până la urmă a fi singura care poate arbitra lupta pentru promovare. Însă, de această dată „arbitrul” a fost imparţial în sensul că dacă a dezavantajat una dintre echipe, pe Cozia în turul campionatului, s-a revanşat şi a repetat figura în această primă parte a returului când a încurcat planurile grupării horezene aflată încă pe locul 2 în clasament care acum, după acest meci, a pierdut considerabil din şansele pe care le avea de a recupera diferenţa de puncte existentă deja între ei şi primul loc ocupat de Cozia Călimăneşti. Elevii lui Chelcea se aşteptau la un meci greu, însă, cu siguranţă, nu credeau că vor pleca de la Şirineasa învinşi. Oaspeţii au acuzat că de vină ar fi terenul care a fost omologat deşi nu întruneşte condiţiile care ar trebui, l-au mai certat şi pe arbitrul Mosor pentru ca la sfârşit, cei mai obiectivi dintre oficialii horezeni, să admită că jucătorii sunt principalii vinovaţi pentru acest rezultat ce scade considerabil şansele de a termina campionatul pe primul loc, care nu au ştiut să bage balonul în plasă. Multă încrâncenare, proteste, fragmentări, „luptă” dusă până la limita regulamentului, mai puţin spectacol fotbalistic, cam asta a dominat în jocul dintre Flacăra Horezu şi AS Şirineasa. 
Doar 9 minute trecuseră de la primul fluier al centralului, Laurenţiu Mosor, şi gazdele obţin un penalty la pătrunderea lui Ungureanu în careu. Oaspeţii au protestat uşurinţa cu care s-ar fi acordat această lovitură de pedeapsă, însă nu mai puteau schimba decizia arbitrului. A executat Marga, portarul Chiriţoiu a reuşit să respingă, mingea s-a plimbat pe linia porţii şi apoi se pare că a depăşit-o, arbitrul asistent divizionar B, Bogdan Medrea, semnalizând acest lucru şi validând golul de 1-0. Au fost din nou câteva momente de pauză, dominate de proteste. A continuat jocul cu ocaziile oaspeţilor care-au avut şansa să revină mai întâi prin Buga care a executat bine o lovitură liberă din apropierea careului de 16 metri, balonul fiind deviat de zid puţin pe lângă bara laterală, iar Milosteanu a prins un şut bun din flancul drept însă Mărăcine a îndepărtat pericolul. Pe finalul primelor 45 de minute, cei care au punctat la capitolul ocazii au fost jucătorii antrenaţi de Ciofîcă. O greşeală în apărarea echipei oaspete a dus la o acţiune importantă dezvoltată pe partea dreaptă care l-a avut la finalizare pe Ungureanu, însă acesta nu s-a descurcat în faţa goalkeeper-ului Chiriţoiu, portar ce în faza următoare a ieşit mai puţin inspirat dintre buturi şi Bădălan putea profita, dar a prins greşit mingea pe şut şi balonul a trecut pe lângă bara laterală.  

Elevii lui Chelcea au dominat clar în ocazii în partea secundă a întâlnirii, dar balonul s-a încăpăţânat de fiecare dată să intre în poartă. Totuşi, în minutul 48, gazdele, prin Istratie, ar fi putut majora avantajul la şutul acestuia care aproape că a şters colţul barei dinspre vinclu. Însă şansa părea că le surâde horezenilor. Istratie a primit al doilea avertisment, fiind astfel eliminat. O dată cu acest moment, s-au înmulţit şi ocaziile la poarta lui Mărăcine. Milosteanu, din careu, a trimis cu capul peste poartă, şutul lui Pătroi, deviat, a ciupit bara, Nistor, Buga – au ratat şi ei. Milosteanu a dezamăgit când din 2 metri, cu poarta goală, a reuşit performanţa să scoată balonul în afară. Apoi balonul a lovit transversala la şutul lui Geiculescu deviat de portarul Mărăcine. Până la sfârşitul jocului a mai fost o eliminare în tabăra celor din Şirineasa. În rest, nimic legat de fotbal.

La final, cum spuneam, bilanţul arăta astfel: puţină sportivitate, mici încăierări, o „linguriţă” de fotbal, un 1-0 sec printr-un gol înscris cu mare greutate din penalty, tristeţe şi nemulţumire (de o parte), bucurie şi satisfacţie (de cealaltă) şi 14 cartonaşe galbene (9 pentru gazde şi 5 pentru oaspeţi) care s-au soldat şi cu două eliminări.
Au arbitrat: Laurenţiu Mosor – la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Bogdan Medrea şi Lucian Floarea. Observator: Ion Tudorică.

Au evoluat echipele:

AS Şirineasa: Mărăcine – Niţulescu, Marga, Sporea, Borcan, Drăgan, Băcanu, Bădălan, Istratie, Rachina, Ungureanu. Au mai jucat: Ţăpescu, Codin şi Stoian.
Flacăra Horezu: Chiriţoiu – Cîrstoiu, I. Grigore, Ciontea, Pătroi, Popescu, Geiculescu, Porumbescu, Nistor, Buga şi Milosteanu. Au mai intrat pe teren: Holtei, Bodescu şi Cîrjan.

– Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button