Diverse

Calificare fara probleme

 Oltchim Rm. Vâlcea – Astral Poşta Câlnău 29-25

Calificare fără probleme

* elevele lui Bădulescu vor juca în semifinalele Cupei României

   Sigure de accederea în semifinalele Cupei României, fetele de la Oltchim Rm. Vâlcea au abordat meciul retur cu Astral Poşta Câlnău cât se poate de relaxate şi gata să-i ofere Valentinei Elisei-Ardean orice şansă de a fi aplaudată pentru prima oară la scenă deschisă în Sala „Traian”. Lucru care s-a şi întâmplat de altfel în câteva rânduri, cea mai proaspătă achiziţie făcută de clubul vâlcean încântând tribunele prin execuţiile sale. De partea cealaltă, trupa pregătită de Valentina Cozma a oferit pe toată durata meciului o replică dârză vâlcencelor, având în Ionela Goran o finalizatoare de clasă, care a creat mari probleme defensivei bine condusă de Steluţa Luca.
Oltchim a jucat din primul minut cu cea mai bună formulă de echipă posibilă. Atât doar că din pricina accidentării la umăr pe care Steluţa Luca o acuză de ceva vreme, în faza de atac a fost introdusă ca de obicei Georgeta Grigore. În plus, aşa cum a declarat în dese rânduri, polivalenţa recunoscută a Valentinei Elisei-Ardean l-a făcut pe antrenorul Bădulescu să o folosească pe aceasta mai întâi extremă, dar şi inter, atunci când pe partea stângă a jucat Mihaela Răceală. După un prim sfert de oră echilibrat (7-7 în minutul 16), elevele lui Cornel Bădulescu au apăsat pe accelerator doar atât cât a fost nevoie şi s-au detaşat încet-încet pe tabela de marcaj până la patru goluri diferenţă (12-8). A fost cel mai mare avantaj pe care Oltchim-ul l-a avut în prima repriză, consemnat de altfel şi la capătul celor 30 de minute de joc (17-13).
În partea secundă a meciului, Bădulescu a făcut câteva schimbări în mecanismul echipei, astfel că pe teren şi-au mai făcut apariţia, ca pivot Anişoara Durac-Marcu, iar ca inter Alexandrina Rouă. Vâlcencele au avut un debut de repriză foarte bun, graţie şi paradelor de senzaţie ale portarului Ileana Bistriceanu, care s-a opus cu succes câtorva şuturi pe care scria „gol”, inclusiv la două aruncări de la 7 metri. În aceste condiţii, Oltchim s-a dezlănţuit o perioadă de timp, iar scorul a urcat până la 24-17, dar finalul nu a fost favorabil fetelor noastre. Ce-i drept, în rol au intrat şi arbitrii meciului, piteştenii Popa şi Călina, care-au „redus” din handicapul net existent între cele două echipe, deciziile lor iritându-i pe spectatori. Două goluri înscrise de fiecare parte în ultimele 20 de secunde ale partidei au făcut ca rezultatul final (29-25) să fie diferit de cel din tur.

   Au înscris pentru Oltchim: Valentina Elisei-Ardean (8 goluri), Adina Meiroşu (5), Nicoleta Gâscă (5), Georgeta Grigore-Năniţă (4), Oana Manea (2), Roxana Gheorghe-Cherăscu (2), Andreea Tâlvâc (1), Alexandrina Rouă (1) şi Anişoara Durac-Marcu (1). 

 
A reapărut „bucuria golului”
Când a revenit la Oltchim, la începutul lunii martie, Steluţa Luca a fost prima care-a remarcat că jucătoarelor le lipseşte cu desăvârşire nu numai un lider de echipă, dar şi bucuria golului. „Am observat că nu mai există în rândul jucătoarelor nici măcar bucuria aceea imensă după fiecare gol înscris”, spunea căpitanul echipei naţionale a România în prima conferinţă de presă organizată de conducerea clubului, atunci când s-a anunţat public transferul ei la Vâlcea. Şi câtă dreptate avea! În decurs de doar câteva săptămâni, atmosfera mohorâtă din sânul echipei s-a schimbat radical. Iar sâmbăta trecută, la returul din sferturile Cupa României cu Astral Poşa Câlnău, această „bucurie a golului” s-a simţit mai mult decât oricând la toate jucătoarele vâlcene.
 
O altă Adina Meiroşu

La un pas de a fi pusă pe „lista neagră” de conducerea clubului când Oltchim-ul se afla în degringoladă la începutul returului Ligii Naţionale, Adina Meiroşu „s-a salvat” atunci din pricina unei accidentări. Ei bine, iată că, revenită în prima echipă, interul vâlcean dovedeşte că este acum o altă jucătoare, iar la meciurile din Cupa României cu gruparea buzoiană şi-a adus un aport esenţial la obţinerea calificării. Şi-n cazul ei se poate spune că venirea Steluţei Luca şi a Valentinei Elisei-Ardean a avut darul de a-i da mai multă încrede, iar asta s-a văzut şi-n dubla cu Astral, când a înscris iarăşi goluri splendide, cu aruncări extrem de puternice.

 
„Să vină cupa, să vină cupa la Vâlcea!”
Mai zgomotoasă decât altădată şi mai aproape de favorite, galeria Oltchim-ului a dat recital la returul cu Astral Poşta Câlnău. Evoluţia jucătoarelor vâlcene i-a mulţumit pe deplin pe suporteri şi i-a făcut să scandeze în dese rânduri numele celor mai valoroase handbaliste din echipă. Totul a culminat cu celebra lozincă „Să vină cupa la Vâlcea!”.
 
„Îngerul păzitor” al porţii vâlcene: Ileana Bistriceanu

Preferată de regulă de antrenorul Cornel Bădulescu atunci când situaţia pe tabela de marcaj e mai grea, Ileana Bistriceanu a dovedit şi la returul cu gruparea pregătită de Valentina Cozma că rămâne un portar cu reflexe excepţionale. Poate că altul ar fi fost scorul final dacă goal-keeper-ul venit acum doi ani de la „U” Remin Deva nu s-ar fi întrebuinţat serios pentru a bloca mingile expediate spre poarta Oltchim-ului de jucătoarele buzoiene. Nu au fost puţini oamenii din tribună  care-au recunoscut că se putea vorbi chiar de o înfrângere.

 
Gavrilescu şi Florescu s-au salutat
Prezent sâmbătă în tribunele Sălii „Traian” la meciul cu Astral Poşta Câlnău, finanţatorul echipei Rulmentul Braşov, Teodor Florescu, s-a salutat cordial la începutul meciului cu Ioan Gavrilescu, şeful grupării vâlcene. Revederea celor doi conducători în acelaşi cadru se va produce în finalul acestui sezon, Rulmentul şi Oltchim urmând a se întâlni în campionat pe 6 mai, la Rm. Vâlcea. Altfel, între cele două echipe este posibil să mai aibă loc şi un al doilea meci oficial în această primăvară, dacă ambele vor ajunge în ultimul act al Cupei României. Atunci însă, partida se va juca pe teren neutru.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button