Liga IV

Scandal la Pesceana

Când nu se ceartă la biserică, merg la stadion

Scandal la Pesceana

  De mai multă vreme despre Pesceana se vorbeşte ca despre „fâşia Gaza”, o zonă în care ori sunt conflicte pentru pământ, ori religioase, ori pe plan sportiv. Cele legate de fotbal mocnesc de la înlăturarea fostei administraţii locale. Atunci, în locul domnilor Popa (Nicolae – primar şi Eugeniu – viceprimar), în fruntea echipei Luceafărul a venit Mădălin Dobre, fiul primarului Ionel Dobre. Echipa a mers excelent şi, într-un campionat modest, cum este cel din Divizia Onoare, Luceafărul a triumfat şi a promovat în D. În Divizia D face o figură bună: este cea mai bine clasată nou-promovată, scutită de emoţiile retrogradării. Mai mult, de la o vreme se vorbea ca din vară să se transforme echipa din Pesceana într-un „satelit” al viitoarei divizionare B Oltchim Rm. Vâlcea.

   Startul returului a creat mult „deranj”. În meciul de la Popeşti, Luceafărul a pierdut. În primul meci de pe teren propriu, un nou eşec. Din informaţiile aflate de la corespondenţii noştri, se pare că la finalul partidei a fost un mic scandal. Potrivit unor surse neoficiale şi neconfirmate încă, se pare că un jucător a vrut să sară la bătaie şi să-l lovească pe antrenorul Lucian Catargiu.

Antrenorul acuzat că nu foloseşte localnici

  În ciuda experienţei pe care o are, antrenorul Lucian Catargiu nu pare a fi prea respectat de un grup de jucători şi suporteri. Aceştia ar prefera ca „echipa să joace cu cei din comună, buni-proşti, cum or fi, dar să fie ai noştri!” – după cum s-a exprimat fostul viceprimar Eugeniu Popa. Domnia sa ne-a mai spus: „Catargiu acesta a adus o echipă de la Oltchim şi i-a dat afară pe-ai noştri. Unul a rămas titular, altul rezervă. Nici tineri nu mai au! În meciul cu Electra n-au mai avut cu cine face schimbări şi au jucat în inferioritate! Pe Catargiu şi pe-ai lui vor să-i bată oamenii. Păi Dobre ăsta şi-a bătut joc de echipă. Au semnat vreo 100 de oameni să se retragă ăştia cu echipa lor, dacă Dobre Mădălin vrea, să-şi facă teren la al acasă! Nu am dovada, dar unii ar zice că antrenorul mai vine şi băut la meci!”

Se aduc acuze şi arbitrului Croitoru

Mult mai calm şi mai puţin acuzator a fost fostul primar Nicolae Popa. Domnia sa a spus: „A fost un mic scandal, dar a plecat în primul rând de la arbitru. Jucătorul cu numărul 11 de la oaspeţi i-a dat o palmă după cap arbitrului. Trebuia eliminat, dar i-a arătat doar cartonaş galben. Pe antrenor nu cred că vrea să-l bată cineva, dar lumea e nemulţumită. Cei ce au venit la Pesceana ar trebui să se retragă şi să-i lase pe jucătorii noştri din comună să joace. Oricum, ceea ce se petrece acum nu e bine!” – a precizat fostul şef al Primăriei Pesceana.

Pentru că atmosfera nu pare a fi liniştită, vom reveni cu amănunte despre situaţia tensionată de la Luceafărul. Ultima noutate, neconfirmată încă, ar fi că unul din conducătorii divizionarei D ar vrea să solicite prezenţa jandarmilor la meciurile de pe teren propriu!

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button