Liga V

STIRI – Divizia Onoare

ŞTIRI – Divizia Onoare

 

Divizia Onoare – Seria I

Prima etapă, primele două contestaţii

* câţiva jucători de la Alma Lex, acuzaţi că au jucat pentru Dinamo Şuşani

   Doar Dinamo Şuşani a câştigat pe teren propriu în prima etapă a returului din Seria I a Diviziei Onoare, dar şi acest succes a fost umbrit de faptul că asupra echipei gazdă planează suspiciunile unei ilegalităţi. La final oaspeţii, cei de la Cerna Fârtăţeşti, au formulat o contestaţie de substituire a unor jucători acuzându-i pe cei de la Dinamo că au folosit în teren câţiva fotbalişti ai divizionarei D Alma Lex Drăgăşani. Nu ştim ce s-a întâmplat, nu ştim dacă arbitrii şi observatorul i-ar fi cunoscut, caz în care ar fi greu de aflat realitatea. Cert este că acest caz se va afla pe ordinea de zi a Comisiei de Disciplină de la Drăgăşani.

   Trei partide din Seria I a Diviziei Onoare s-au încheiat cu scoruri identice: 3-2 pentru oaspeţi. La Orleşti a învins fără probleme Vilarossa, la fel şi Avântul Amărăşti la Măciuca, unde un jucător de la CSR a primit un cartonaş roşu (cumul de galbene) – ambele partide fără incidente. Ceva probleme au fost pe final la Guşoeni, însă nu avem prea multe amănunte. Ştim doar că cei de la Nicoyl au formulat o contestaţie, acuzând substituirea unui jucător al echipei Victoria Ştefăneşti. Performerele rundei se numesc Olteţul Zătreni (învingătoare la AS Creţeni) şi Ceramica Lungeşti, aceasta din urmă izbutind un egal la Călina, acolo unde Prima Prundeni, prin acest semi-eşec pare să se fi îndepărtat decisiv de promovare. Totuşi, returul e abia la început…

Divizia Onoare – Seria a II-a

Steaua şi Montana au învins în deplasare

   În Seria a II-a a Diviziei Onoare nu se înregistrează prea multe surprize sau incidente, echipele văzându-şi cuminţi de lupta sportivă din teren. Liderul seriei, Steaua Mânăstireni, nu putea avea prea multe probleme pe terenul echipei de pe ultimul loc, iar eşecul celor de la Tomşani la Frânceşti a mărit şansele grupării conduse de Zăvoi şi Manu de a câştiga campionatul. „Am fost încântaţi de felul cum au jucat Chirca şi Duma, recent aduşi de la Dinamo Vâlcea. Cu ei vom avea mai mari şanse să terminăm pe primul loc!” – ne-a spus Cristi Manu. Pe locul 2 a urcat Montana Izvorul Rece, aceasta fiind a doua echipă care a învins în deplasare, în afara steliştilor. Pentru gruparea din Recea, orice calcul privind promovarea poate începe numai dacă va obţine o victorie şi în etapa viitoare, duminică la Vaideeni.

Divizia Onoare – Seria a III-a

Sămânţă de scandal la Galicea

   Capul de afiş a primei etape din returul Diviziei Onoare l-a reprezentat meciul de la Galicea, unde Topologul, din localitate, a înfruntat liderul Topologul Nicolae Bălcescu. Golul marcat pe final de gazde şi incidentele de după meci cu arbitrul Cătălin Buşi şi sponsorul oaspeţilor Vali Badea în prim plan vor mai face să se mai scrie în presă despre acest meci şi urmările celor petrecute. Cert este că la partidă a asistat şi Mihai Persu, şi el fiind ţinta unor atacuri verbale din partea celor prezenţi. Prin urmare, vom reveni cu amănunte după judecarea cazului la Comisia de Disciplină a AJF Vâlcea.

Divizia Onoare – Seria a IV-a

ALX a preluat şefia clasamentului

Cea mai interesantă luptă pentru promovare pare că se va duce în Seria a IV-a. Cel puţin primele trei clasate au şanse relativ egale la câştigarea campionatului, iar rotaţia dintre ele se produce la cel mult două-trei etape. Acum a venit rândul mateeştenilor să urce pe primul loc, iar Real Cernişoara, după ce a dispus de AS Oteşani, a revenit în luptă. În subsolul clasamentului ultimele clasate au terminat la egalitate, ceea ce arată că Piovra s-a schimbat mult în bine în această iarnă. (Fl. Mănoiu)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button