Administratie

Directorul spitalului din Drăgoeşti, somat de primarul Emilian Isuf

Scandalul iscat în urmă cu puţin timp, la spitalul din Drăgoeşti, acolo unde directorul instituţiei a fost acuzat de către primarul comunei, Emilian Isuf că scoate „pe sub mână” patru posturi la concurs este departe de a se fi încheiat. Edilul localităţii ne-a spus că este dispus să-l acţioneze în instanţă pe Eduard Stanca, dacă nu va primi un răspuns ferm până la sfârşitul acestei luni. Liberalul ne spune că, potrivit HG 281/1993, „scoaterea la concurs a posturilor vacante din unităţile bugetare se face numai prin publicarea lor într-un ziar central sau local sau afişarea lor chiar la sediul instituţiei, cu 15 zile înainte de data la care se susţin probele”.

„Examenul pentru ocuparea celor patru posturi s-a dat în Săptămâna Mare, atunci când lumea era interesată mai mult de pregătirea pentru Paşte. Am fost contactaţi de câţiva oameni interesaţi de a ocupa acele funcţii, care mi-au spus că nu au ştiut de ele decât în ziua concursului, angajarea făcându-se astfel pe criterii preferenţiale. M-am dus imediat la director pentru a-i solicita justificări referitor la acuzaţiile care i se aduc. Mi-a spus că nu intră în atribuţiile mele acest aspect şi că totul a fost organizat conform legii. Însă nu e aşa cum spune şeful Eduard Stanca. Acesta mi-a zis că anunţul a fost publicat pe site-ul unui ziar local, însă de acea publicaţie nu a auzit nimeni şi nu apare în ediţie printată. Aşadar, nimeni nu s-a putut informa în condiţii ideale”, ne-a spus Emilian Isuf.
Primarul liberal este dispus să meargă până în pânzele albe pentru a face dreptate oamenilor dezavantajaţi, precizând că, atâta timp cât el conduce comuna, va monitoriza tot ce mişcă. „Aştept un răspuns clar din partea directorului, până la sfârşitul acestei luni. Dacă nu mă îmi oferi un răspuns plauzubil, mă voi vedea nevoit să-l acţionez în instanţă”, a mai completat Isuf. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button