Administratie

2009, an de vârf pentru comuna Grădiştea

• primarul Ilie Boiangiu vrea să obţină fondurile necesare pentru a finanţa cele mai importante proiecte

Primarul comunei Grădiştea, Ilie Boiangiu, crede că anul 2009 poate fi unul de vârf pentru localitatea pe care o administrează. Edilul şi-a exprimat speranţa că în perioada următoare va aduce cei mai mulţi bani în comună, pentru finanţarea unor proiecte, aşa cum nu s-a mai întâmplat niciodată în trecut. În ciuda crizei financiare prin care trece întreaga ţară, Boiangiu şi-a propus lucrări importante pentru viitor, dar a întocmit şi un plan pe termen scurt. „La finele anului 2009, voi lăsa în urmă 6 kilometri de asfalt, 6 kilometri de canalizare, precum şi două baze sportive moderne”, spune Boiangiu.

În plus, edilul a întocmit deja un proiect pentru amenajarea unei intersecţii, cea dintre DN 67B şi DJ 605A, care va beneficia de două scuaruri, pentru selectarea traficului. Este vorba de drumul care vine de la Rm. Vâlcea şi duce spre Tg. Jiu, o zonă foarte periculoasă, unde s-au întâmplat adesea, de-a lungul timpului, foarte multe accidente rutiere. Pentru această lucrare s-au obţinut deja autorizaţiile şi avizele necesare: de la Poliţia Rutieră şi de la RAJDP.
Altfel, Ilie Boiangiu are în plan, pentru viitorul apropiat, şi întocmirea unui proiect printr-o Asociaţie de Dezvoltare Inter-comunitară, care prevede împărţirea sumei de 6 milioane euro, în mod egal, între două localităţi. „M-am gândit şi la întocmirea unui proiect prin ADI, însă nu m-am hotărât încă asupra localităţii cu care va trebui să ne aliem. Va fi vorba, ori de Roşiile, ori de Livezi. Ideea e că pentru a întocmi un asemenea proiect trebuie să existe cel puţin o lucrare comună, restul urmând a fi alese de fiecare localitate în parte. La Grădiştea, ar mai fi de extins canalizarea, dar trebuie să ne gândim şi la amenajarea altor câtorva drumuri. Ştiu că ne va costa foarte mult întocmirea studiilor de fezabilitate, pentru fiecare lucrare în parte, dar nu mă sperie. Dacă proiectul nu va acumula punctajul necesar, de minim 85 de puncte, nu-l vom depune, pentru că nu vreau să aruncăm banii pe geam, în situaţia de criză în care ne aflăm acum. Tot ce depinde de comuna Grădiştea va fi făcut ca la carte”, a precizat Boiangiu.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button