Politica

Nicolae Pătru revine în fruntea PRM Vâlcea

Lovitură de teatru în viaţa politică locală! Nicolae Pătru revine în fruntea PRM Vâlcea după aproape un an de la „dispariţia” sa din prima scenă politică. Pătru spune că, de fapt, niciodată nu a plecat din PRM, aşa-zisa preluare a preşedinţiei filialei judeţene a PC de către acesta, nefiind altceva decât o strategie pusă la cale cu Corneliu Vadim Tudor.

Odisee

Imediat după alegerile locale de anul trecut, Nicolae Pătru a dispărut aproape complet din peisaj, fiind înlocuit în fruntea organizaţiei judeţene a PRM de către fostul lider municipal, omul de afaceri Ion Nuică.

Acesta, împreună cu primvicepreşedintele Marius Bătăgan, a preluat filiala judeţeană, ocupându-se inclusiv de organizarea alegerilor parlamentare din noiembrie. Între timp, Nicolae Pătru se autoproclamă lider al conservatorilor vâlceni, fluturându-le acestora pe sub nas o hârtie purtând ştampila conducerii centrale a PC. Din acel moment, începe un război surd între Pătru şi peciştii vâlceni, aceştia nerecunoscându-i niciun moment peremistului calitatea de preşedinte. Mai mult decât atât, conservatorii ameninţă în repetate rânduri cu demisia în bloc dacă Pătru va mai fi tolerat în fruntea PC. Timp de câteva luni, PC Vâlcea funcţionează cu o dublă conducere, reprezentată de medicul Victor Grigorie şi de „fantomaticul” Nicolae Pătru. Până când…

Pătru se reinventează

Cu doar câteva zile înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 7 iunie, explodează bomba: Nicolae Pătru este numit din nou de către Vadim în fruntea PRM Vâlcea, cu misiunea clară de a organiza campania. Contactat telefonic, Pătru ne explică ce s-a întâmplat: întreaga sa odisee în fruntea PC Vâlcea nu a fost altceva decât o misiune de spionaj, pusă la cale împreună cu tribunul. „De fapt, eu nu am plecat niciodată din PRM! Totul a fost o strategie şi sunt convins că dumneavoastră v-aţi dat imediat seama de acest lucru. Chiar credeţi că m-a interesat vreodată PC-ul şi cu atât mai puţin, preşedinţia la Vâlcea? Să fim serioşi! Am vorbit zilele acestea cu conducerea PRM şi toată lumea a fost de acord că doar eu mă pot ocupa de partid. Trebuie să pregătesc campania electorală pentru europarlamentare. Zilele acestea mă întâlnesc cu liderii din teritoriu, pentru că avem multă treabă de făcut”, spune Pătru. Întrebat dacă va colabora cu Nuică şi Bătăgan, fostul senator peremist a fost mai puţin optimist: „În ceea ce-l priveşte pe Nuică, eu sunt dispus să colaborăm, pentru că eu zic că am făcut-o bine în trecut. Este opţiunea sa dacă doreşte să lucreze cu mine. Eu l-am sunat şi i-am spus că trebuie să colaborăm. Era puţin ocupat şi a rămas să ne auzim săptămâna aceasta. Cât despre Bătăgan, nici nu mă gândesc să-l mai accept. Omul acesta a făcut prea multe porcării, s-a purtat cu mine sub orice critică şi nu mai am cum să-l accept”.

Conservatorii răsuflă uşuraţi

Reîntoarcerea lui Pătru în fruntea PRM Vâlcea a stârnit reacţii entuziaste din partea foştilor săi „colegi” din PC. „Ne bucurăm că lui Pătru i-au ieşit fanteziile sale politice. El nu a fost niciodată în PC, nu a avut adeziune, nu a avut nimic. Cât despre PRM, e păcat de acest partid. Vor pleca toţi peremiştii autentici; unii vor merge la PSD, alţii la noi. Pătru nu va găsi decât o organizaţie distrusă, pe care tot el a pus-o la pământ”, ne-a declarat secretarul executiv al PC Vâlcea, Liviu Boban.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button