Administratie

Cetăţenii din Guşoeni, afectaţi de camioanele Petrom

În doar câteva luni de când a preluat conducerea comunei ca urmare a problemelor de sănătate pe care le are Nicu Ioana, viceprimarul Nicolae Concioiu a reuşit să-şi atragă un val şi mai mare de simpatie din partea localnicilor. De fapt, Concioiu a beneficiat de încredere şi la alegerile pentru primărie ce au avut loc anul trecut, dar nu s-a putut bucura de succes, se vorbeşte prin comună, datorită implicării materiale ale lui Nicu Ioana, care-ar fi cumpărat câteva voturi pentru a se putea desprinde în câştigător în lupta pentru funcţia de primar. Până la urmă, însă, cetăţenii din Guşoeni s-au ales cu primarul pe care şi l-au dorit. Pentru ca localitatea Guşoeni să nu rămână precum o casă fără stăpân, viceprimarul Nicolae Concioiu a preluat atribuţiunile primarului şi s-a apucat de lucru în folosul comunităţii.

„L-am atacat tot timpul pe Nicu Ioana în şedinţele de Consiliu Local în ideea că voi reuşi să-l determin să facă ceva pentru comună. Aveam primar un patron cunoscut în tot judeţul, iar comuna Guşoeni era printre cele mai slab dezvoltate. Mă gândeam chiar să declanşez referendum, pentru că nu puteam accepta să văd că nu se face nimic. Mulţi oamenii mi-au acordat votul de încredere şi nu doream ca la finalul mandatului să fiu taxat pentru că n-am respectat promisiunile”, ne-a spus Nicolae Concioiu.
Actualul edil al comunei Guşoeni a preluat atribuţiunile primarului Nicu Ioana la sfârşitul lunii ianuarie, iar de atunci şi până astăzi se poate lăuda cu câteva realizări importante. Au fost montate sisteme de siguranţă şi anti-efracţie, panouri de delimitare a comunei, au fost amenajate sediul primăriei şi punctul sanitar din satul Guşoianca. De asemenea, primarul a reuşit să pietruiască 3 kilometri de drumuri comunale, aducând „la lumină” alte uliţe săteşti pe care nu se mai intrase de peste 30 de ani. Concioiu s-a implicat şi pentru soluţionarea problemelor locuitorilor din Dealu Mare, afectaţi de traficul greu. „Pentru a ajunge la sondele lor, angajaţii Petrom sunt nevoiţi să tranziteze un drum comunal. Există locuitori afectaţi de traficul greu şi tocmai de aceea trebuia găsită o soluţie de compromis. Am discutat deja cu cei de la Petrom şi mi-au spus că sunt dispuşi să suporte cheltuielile de asfaltare a drumului respectiv şi să-i despăgubească într-un fel pe cetăţenii afectaţi de traficul greu”, ne-a mai informat primarul.
Pe lângă toate acestea, pe lista de proiecte a lui Nicolae Concioiu se mai află asfaltarea drumului comunal 85 Guşoni – Teianca, un proiect în valoare de 38 de miliarde de lei vechi, în care mai sunt incluse şi alte lucrări de interes pentru comună. Altfel, în această perioadă se lucrează la finalizarea documentaţiei unui proiect de 2,5 milioane de euro, pe Măsura 3.2.2, ce vizează alimentarea cu apă a comunei, 8 kilometri de canalizare, modernizarea DC 86 Spîrleni Deal – Dealu Mare, construirea unei grădiniţe, reabilitarea căminului cultural şi dotarea ansamblului folcloric din localitate.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button