Liga II

CSM, doar egal într-un amical cu FC Sibiu

CSM, doar egal într-un amical cu FC Sibiu

Lepădatu nu joacă cu Inter Gaz

     Aşa cum se cunoaşte, sâmbătă, 18 martie, era programat meciul de Divizia B dintre CSM Rm. Vâlcea şi Inter Gaz Bucureşti, amânat însă printr-o decizie a FRF, ca şi celelalte partide din eşaloanele inferioare ale fotbalului românesc. Totuşi, formaţia pregătită de Adrian Furnică şi Cristi Lazăr nu a stat degeaba în această zi, ci a susţinut o partidă amicală, cu intenţia declarată de a-i menţine pe fotbalişti în formă maximă pentru viitoarele jocuri din campionat. Adversara vâlcenilor a fost codaşa Seriei a II-a din Divizia B, FC Sibiu, iar meciul s-a jucat pe terenul CSŞ din zona Nord a oraşului. Scorul final al întâlnirii a fost 1-1, după ce CSM a condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat de Murineanu în minutul 22, iar oaspeţii au egalat cu puţin timp înaintea finalului. Rezultatul pare a fi o surpriză, dar nu trebuie luat nicidecum ca unul negativ pentru că vâlcenii nu au prea forţat, poate şi din dorinţa de a nu suferi accidentări. „A fost înainte de toate un meci amical, iar rezultatul nu trebuie să ne sperie pentru că eu zic că nu are o aşa mare relevanţă. Am început prima repriză cu titularii, am avut câteva ocazii de gol, am fructificat una, dar le-am ratat pe celelalte. Apoi, în a doua parte a meciului, am introdus pe teren şi rezervele, iar adversarii au izbutit să egaleze”, a spus antrenorul Adrian Furnică la finele partidei cu FC Sibiu, mulţumit parţial de terenul pe care s-a jucat.
     CSM Rm. Vâlcea a evoluat următoarea formulă de echipă: Rusandu – Dumitru, Cumpănaşu, Raicu, Cercel – Georgescu, Savu, Murineanu, Bolcu – Câmpeanu, Ciortan. Au mai jucat: Mihalache, Bier, Roşca, Lepădatu, Nica, Chiriţă şi Moţ.

Se reiau antrenamentele pe „Municipal”

  Deşi exista în intenţia oficialilor clubului ca-n această săptămână, Savu şi colegii săi să joace încă o partidă amicală, cel mai probabil marţi, 21 martie, Adrian Furnică nu a fost de acord, preferând să-şi pregătească elevii în linişte până la meciul cu Inter Gaz: „Nu mai vreau nici un meci amical pentru că nu-mi doresc accidentări. Am avut săptămâna trecută un amical cu FC Genesis Brezoi şi s-a accidentat Pena, contuzie la genunchi, aşa că prefer să nu mai riscăm nimic. Mi-ajunge cu meciurile amicale! O să mai facem zilele astea doar un joc-şcoală între noi”.
  Altfel, tehnicianul CSM-ului mai precizează că aşteaptă cu nerăbdare ca jucătorii pe care-i pregăteşte să facă în această săptămână primele antrenamente pe gazonul stadionului „Municipal”: „Sperăm ca vremea să se îmbunătăţească în aceste zile, iar noi să putem să facem din nou antrenamente pe gazonul nostru din Zăvoi. Pe care nu am mai intrat cam din noiembrie, de când s-a terminat turul campionatului”.

Cu Inter Gaz, va prima rezultatul

   Pentru primul joc în faţa propriilor suporteri, Adrian Furnică nu se gândeşte la altceva decât la obţinerea victoriei. „Vreau să abordăm exact meciul cu Inter Gaz pentru că sunt sigur că va fi unul extrem de greu. Ei o să vină la Vâlcea pentru a se apăra şi a face tot ce e posibil, regulamentar şi neregulamentar, pentru a nu pleca de aici învinşi. Este cunoscut faptul că în retur, spectacolul este eliminat şi începe lupta surdă pentru puncte. Se ştie bine că orice punct care se pierde şi orice punct care se câştigă contează enorm la finalul sezonului, mai ales în zona retrogradării”, a mărturisit antrenorul principal al CSM-ului.

Lepădatu nu joacă sâmbătă

  Partida cu Inter Gaz Bucureşti, o trupă din zona nisipurilor mişcătoare pe care vâlcenii au învins-o în tur chiar în deplasare cu 1-0, este aşadar de pe acum pregătită cu maximă atenţie pentru a se evita o surpriză. În primul meci pe care CSM Rm. Vâlcea îl joacă în Zăvoi în această primăvară nu va evolua mijlocaşul Lepădatu, dar antrenorul Furnică spune că absenţa acestuia poate fi suplinită cu brio de coechipieri. „Am soluţii pentru înlocuirea lui Lepădatu. Sper ca acestea să fie şi viabile în acest meci, pentru că ne dorim să păşim cu dreptul în retur în faţa propriilor suporteri!”, a încheiat Furnică.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button