Diverse

FC Oltchim – CSM, derby-ul local de la „republicani”

IZBÂNDĂ / „Municipalii” au reuşit să-i învingă pe „chimişti” la ambele grupe şi sunt cu gândul deja la turneul semifinal

Duminică, 26 aprilie, a avut loc în Râmnic un duel interesant între juniorii republicani ai FC Oltchim şi cei ai CSM-ului. Dacă luăm în calcul poziţiile ocupate în clasament de reprezentantele celor două cluburi, atunci în mod clar putea fi considerată ca şi favorită gruparea din Zăvoi. Numai că în astfel de cazuri, atunci când meciul are statutul de derby local, nu prea se mai ţine cont de statistici, orgoliul fiind principalul avantaj al uneia sau alteia dintre echipe. Ambiţia de a câştiga dubla confruntare cu CSM nu i-a ajutat, însă, prea mult pe „chimişti”, care s-au văzut nevoiţi să se declare învinşi la ambele grupe.

Dacă la grupa B, FC Oltchim a părut oarecum resemnată cu rezultatul înregistrat, de 2-0 pentru CSM (echipă pentru care-au marcat Leonard Săraru – din penalti şi Sbârnea), dezamăgirea a fost mare la grupa A, acolo unde „chimiştii”, dată fiind desfăşurarea jocului, s-au considerat nedreptăţiţi de deznodământul meciul. Au avut o primă repriză senzaţională, în care-au marcat de patru ori, dar au cedat iniţiativa prea repede, fiind taxaţi în repriza secundă. „Municipalii” au beneficiat şi de două lovituri de pedeapsă, valorificate de Bălţăţeanu, şi au mai punctat de alte trei ori, în timp ce gazdele, în speţă FC Oltchim, n-au mai înscris decât un gol. În prelungirile partidei, Ionuţ Săraru a reuşit să marcheze golul de 6-5, cel al victoriei CSM-ului, care astfel şi-a netezit drumul spre turneul semifinal.

Mureşul Deva, mai bună decât drăgăşenenii

După înfrângerile suferite pe teren propriu în faţa Energiei Rovinari, juniorii republicani ai Grupului Şcolar „Gib Mihăescu” din Drăgăşani au mai suferit două eşecuri, de această dată în deplasare. Mureşul Deva a îndeplinit acum statutul de „călău” pentru elevii lui Narcis Enăchescu şi Tavi Mîţoc. Juniorii primei grupe au pierdut cu scorul de 4-2, iar juniorii B cu 2-0.

Intermediară cu noroc doar pentru CSM

Imediat după Paşti, mai exact miercuri, 22 aprilie, a fost programată o etapă intermediară în campionatul de juniori republicani pentru a acoperi „gaura” lăsată duminica trecută. Runda a fost, însă, repede uitată de toţi juniorii republicani vâlceni. De FC Oltchim şi grupările Grupului Şcolar „Gib Mihăescu” din Drăgăşani pentru că au pierdut, iar de CSM pentru că oaspeţii nu s-au prezentat. „Municipalii” se pregătiseră serios pentru confruntarea cu Jiul Petroşani, ţinând cont că hunedorenii se aflau în lupta pentru calificarea la turneul semi-final, dar până la urmă au fost nevoiţi să se mulţumească doar cu un joc-şcoală, între ei. Nu de acelaşi tratament au avut parte şi „chimiştii”, care s-au întors învinşi de la Tg. Jiu. Pandurii au câştigat cu scorul de 4-1 confruntarea de la juniori A, gazdele impunându-se cu 5-0 şi la juniori B. Aceeaşi soartă au avut-o şi drăgăşenenii, Energia Rovinari plecând de la Vâlcea cu toate cele opt puncte puse în joc pentru ambele grupe. Elevii lui Narcis Enăchescu au pierdut cu scorul de 3-1, în timp ce juniorii lui Tavi Mîţoc au fost înfrânţi cu scorul de 3-2, asta deşi au condus la un moment dat cu 2-0. (Laurenţiu SIMA)   

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button