Administratie

Viitorul sună bine: investiţii de 6 milioane euro în comunele Galicea şi Budeşti

Recent, s-au concretizat documentele pentru formarea Asociaţiei de Dezvoltare Inter-comunitară „Valea Topologului”, care reuneşte comunele Galicea şi Budeşti, având drept scop accesarea sumei de 6 milioane de euro, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Această sumă urmează a fi împărţită în mod egal între cele două localităţi. Proiectul este foarte aproape de a fi declarat eligibil, însumând peste 80 de puncte, şi se află printre primele 15 în regiunea Olteniei. Viceprimarul comunei Galicea, Florea Udrea, ne-a precizat că banii destinaţi localităţii pe care o administrează împreună cu primarul Ion Năfliu vor fi alocaţi unor lucrări extrem de importante. „Prin accesarea acestor fonduri, am reuşi să finalizăm alimentarea cu apă pe întreg teritoriul comunei Galicea.

Avem deja prinse în proiectul integrat de 2,5 milioane euro, pe măsura 322, alte lucrări esenţiale, cum sunt alimentarea cu apă – 7 km şi canalizarea –11 km. De asemenea, mai vizăm modernizarea a şase kilometri de drumuri săteşti, dotarea căminului cultural cu instrumente muzicale şi anumite echipamente de sonorizare, precum şi construirea unui centru social pentru bătrâni. În total, după ce vom accesa şi fondurile prin Asociaţia de Dezvoltare Inter-comunitară, alimentarea cu apă şi canalizarea în comuna Galicea se vor întinde pe distanţa de 45 de kilometri”, ne-a spus Florea Udrea.
Motivul pentru care Ion Năfliu şi Florea Udrea au optat pentru o colaborare cu localitatea Budeşti este simplu: conducta de alimentare cu apă care vine de la Brădişor se află în prezent pe teritoriul comunei conduse de Gheorghe Mirea. Ar urma astfel să se realizeze doar o prelungire până la Galicea, dar numai pe partea dreaptă a Topologului. Pe partea stângă a acestui râu, comuna Galicea are deja întocmit un proiect pentru realizarea a două puţuri pentru alimentarea cu apă. Traseul pe care conducta îl va urma de la Budeşti, va trece prin satele Cremenari, Bratia-Deal, Bratia-Vale şi Cocoru.  (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button