Liga V

AS Oltul Drăgoeşti se va afilia la AJF

DEBUT / Echipa din comuna primarului Emilian Isuf va participa din sezonul viitor, în premieră, în Liga a V-a

Comuna Drăgoeşti se numără printre puţinele localităţi vâlcene unde nu există în prezent o echipă de fotbal. Lucrurile nu vor mai rămâne însă mult timp aşa, primarul Emilian Isuf şi viceprimarul Gheorghe Melente depunând eforturi serioase pentru „a repara situaţia” din acest punct de vedere. Graţie preocupării viceprimarului Melente, a fost înfiinţată Asociaţia Sportivă „Oltul” Drăgoeşti, care a obţinut deja şi personalitatea juridică. Aceasta nu are doar fotbalul ca obiect de activitate, ci şi alte ramuri sportive, precum atletismul, handbalul, tenisul de câmp, etc. Aşa cum era normal, Primăria Drăgoeşti deţine 80 la sută din acţiunile Asociaţiei Sportive proaspăt constituite.

 Se modernizează vechea bază sportivă

Problema cea mai stringentă cu care se confruntă însă edilii din Drăgoeşti este lipsa unei baze sportive unde s-ar putea disputa meciurile de fotbal. „În comuna noastră nu mai există o bază sportivă de prin anul 1988, deci de peste două decenii. În prezent, avem depus un proiect pe Ordonanţa 7, pentru amenajarea unui teren de fotbal. Este deja aprobat, dar speranţele de a fi finanţat sunt extrem de mici. Este criză, bugetul e de austeritate, iar surse de bani nu se prea găsesc. În situaţia asta, am reactivat vechea bază sportivă. Terenul a fost arat şi însămânţat cu gazon de calitate superioară. Trebuie neapărat să finalizăm această bază sportivă până la finele verii, pentru a vorbi de disputarea unor meciuri de fotbal la Drăgoeşti. Terenul va fi împrejmuit cu plasă de sârmă, vom amenaja şi nişte vestiare, într-o clădire aflată lângă teren. Vom trage şi apă curentă, pe care o vom încălzi cu boilere, pentru a avea asigurate astfel şi duşuri”, spune viceprimarul Melente.

Tinerii din Drăgoeşti sunt deja campioni

După ce vechea baza sportivă va deveni activă, adică se va putea juca fotbal acolo, la Drăgoeşti se va desfăşura o competiţie internă, ce va deservi pentru selecţia jucătorilor care vor fi legitimaţi în lot. „La Drăgoeşti, fotbalul a avut mereu tradiţie, cel puţin până în anii ’80. Chiar şi acum, în curtea şcolii, unde există de asemenea un teren de fotbal, se adună la fiecare sfârşit de săptămână câte 50-60 de tineri care practică acest sport. Avem jucători care evoluează şi în altă parte, unul la Galicea, alţii la echipe din preajma Râmnicului”, precizează Gheorghe Melente.
„AS Oltul Drăgoeşti a participat în anii trecuţi la multe competiţii de fotbal, unde tinerii din comuna noastră şi-au dovedit din plin talentul. Intenţionăm să organizăm şi la Drăgoeşti o asemenea întrecere, la care vor fi invitate şi echipe din localităţile vecine. Sper că va fi un turneu interesant, cum a fost, de exemplu, competiţia de la Sâmbureşti, o comună din judeţul Olt, pe care noi am câştigat-o de fiecare dată în ultimii patru ani. Avem într-adevăr tineri valoroşi în comuna noastră, dar asta nu înseamnă că într-un cadru organizat vom mai fi la fel de tari. Una e o competiţie de 2-3 zile, unde se adună toţi jucătorii buni, şi alta o întrecere de durată, cu etape săptămânale, unii fotbalişti putând absenta adesea, din diferite motive, din lot”, mai afirmă viceprimarul comunei Drăgoeşti, iar apoi adaugă: „De fonduri nu cred că vom duce lipsă. Am încredere că vom reuşi să asigurăm banii necesari pentru ca această echipă să existe şi inclusiv pentru ca tinerii fotbalişti să beneficieze după meciuri chiar şi de prime”.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button