Liga Nationala

Renasc sperantele

Oltchim Rm. Vâlcea – Rapid Bucureşti 35-18

Renasc speranţele

   Dacă altădată un meci cu Rapid reprezenta un derby al Ligii Naţionale, sâmbăta trecută, în Sala „Traian”, giuleştencele n-au fost decât o umbră a echipei care se bătea acum doi ani pentru titlul naţional. Nici n-au avut cum să reziste ritmului de joc impus de-acum de Steluţa Luca, handbalista reîntoarsă la Oltchim, pentru a reda strălucire unei echipe ajunsă într-un moment de răscruce. În aceste condiţii, victoria formaţiei noastre nu a fost pusă nici un moment la îndoială.
   După evoluţia dătătoare de speranţe de la Galaţi, formaţia vâlceană a luat jocul cu Rapid în serios încă din prima repriză şi s-a detaşat treptat pe tabela de marcaj. Cu Steluţa Luca în centrul apărării şi principal om de atac, Cornel Bădulescu a găsit mai uşor tactica echipei pe care-o antrenează. Tehnicianul vâlcean a folosit formula standard de echipă, iar Oltchim a terminat primele treizeci de minute cu un avantaj net (22-9).  La reluare, Bădulescu şi-a permis să introducă în teren şi câteva dintre rezerve, încercând să le dea şi acestora şansa de a evolua alături de o mare jucătoare precum e Steluţa Luca. Totuşi, vâlcencele au mai forţat doar rareori, preferând să temporizeze jocul şi să ofere publicului câteva faze de efect, cu ieşiri devastatoare pe contraatac. Întâlnirea s-a încheiat până la urmă cu 35-18 pentru Oltchim, iar suporterii echipei pot să-şi frece liniştiţi mâinile că odată cu revenirea acasă a Steluţei Luca „a reapărut şi soarele pe uliţa vâlceană”, cum frumos se exprima un mucalit din tribună.
La Oltchim, pentru cea mai categorică victorie din acest sezon au înscris: Cornel Bădulescu: Steluţa Luca – 7 goluri, Nicoleta Gâscă – 6, Adina Meiroşu – 5, Oana Manea – 4, Mihaela Răceală – 4, Anişoara Durac-Marcu – 3, Clara Vădineanu – 2, Andreea Tâlvâc – 2, Georgeta Grigore – 1 şi Andreea Dospin – 1. Dintre rapidiste, doar Elena Moise a contat, însă prea puţin pentru economia partidei, prin cele şase goluri marcate.
 
A revenit Meiroşu
   După o lungă perioadă de pauză, datorată unei accidentări, interul Adina Meiroşu a revenit pe teren sâmbătă, cu Rapid. Evoluţia Adinei Meiroşu „nu a rupt gura târgului”, dar s-a văzut în câteva rânduri că prezenţa sa în teren alături de Steluţa Luca i-a dat mai multă încredere.
 
Ultima partida lejeră
   Partida cu Rapid a fost ultima confruntare mai lejeră pentru Oltchim Rm. Vâlcea. De-acum începe greul, iar următoarele trei partide, toate cu Astral Poşta Câlnău (una în campionat şi două în cupă), vor evidenţia cu adevărat dacă Steluţa Luca poate face şi minuni în trupa pregătită de Cornel Bădulescu.

Manea, mai sigură cu Steluţa alături

   Aflată încă în atenţia selecţionerilor echipei naţionale, pivotul Oana Manea se bucură la rândul ei de revenirea la Vâlcea a Steluţei Luca. „Tuturor celorlalte jucătoare le e mai bine, ca şi mie de altfel, pentru că ştim că o avem alături şi pe Steluţa. Eu, cel puţin sunt acum mai liniştită în teren şi pot să mă concentrez mai mult asupra a ceea ce am de făcut!”, a spus Oana Manea, care revine în echipa reprezentativă a ţării noastre după aproape un an de zile de absenţă.

 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button